×

Regisztráció

Anime: Yama no Susume: Second Season

Yama no Susume: Second Season © Shiro • 8bit

Yama no Susume: Second Season (TV, 2014)

ヤマノススメ Encouragement of Climb セカンドシーズン

Yama no Susume 2


Hossz: 24 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi

Rendezte: Yamamoto Yuusuke
Eredeti mű: Shiro
Karakter dizájn: Matsuo Yuusuke
Zene: Tom-H@ck, Yamazo
Stúdió: 8bit

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Yama no Susume (TV, 2013)

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 8.33) részletek

Yama no Susume: Second Season © Shiro / 8bit
A Yama no Susume egy a hegyi túrázást népszerűsítő aranyos sorozat, mely négy lány, Aoi, Hinata, Kokona és Kaede hétköznapi és hegyi kalandjait, túráit követi végig.
A 2013-ban megjelent első évad után végre itt a folytatás, mely végre több és hosszabb részekkel folytatja a történetet. A korábbi 12 x 5 perces miniformátum helyett ezúttal 24 egyenként 15 perces részt kapunk, így már igazi történet is belefér a részekbe, és a korábban megismert szereplők is több mélységet kapnak.

A történetek középpontjában újabb túrák, kalandok állnak, köztük a Fuji, Japán legmagasabb hegyének megmászása, ami nem kis kihívásnak bizonyul a lányok, különösen Aoi számára. Később pedig Hinata és Aoi valóra váltják gyerekkori ígéretüket és megmásszák az emlékezetes hegyet, ami annak idején gyerekként szerettette meg velük a hegymászást.
Továbbá több melléktörténet is helyet kapott a részek között, melyekből jobban megismerhetjük az egyes szereplőket. Hála a hosszabb részeknek, sokkal több dolog belefér a lányok hétköznapi életéből is, például hogy Aoi nyári munkát vállal egy cukrászdában, illetve új szereplőket is megismerünk a második szezonban.

A Yama no Susume a szezon többi darabjához képest ezúttal is viszonylag kevés visszhangot kapott és nem túl nagy érdeklődés övezi, pedig nagyon jó kis sorozat.
Japán valós hegyi tájai csodaszép természeti képeken elevenednek meg a képernyőn, és úgy érezhetjük, mintha mi magunk is ott lennénk a szereplőkkel a helyszínen, másznánk felfelé a meredek köves ösvényen, megcsodálnánk a csodás kilátást, majd fáradtan megérkezve a tetőre szuvenírvásárlás és a jól megérdemelt étel várna minket is.
De a sorozat a hegyi túrázást nem csak mint könnyed szórakozást mutatja be, a lányokat többször kihívás elé is állítják a túrák. Aki szeret túrázni, aki érzett már ólmos fáradtságot saját fizikai határait feszegetve, az jól át tudja élni ezeket a pillanatokat is.
A korábbihoz hasonlóan ezúttal is el vannak szórva kis információ morzsák, tippek az egyes túraútvonalakhoz.

Szórakoztató, aranyos sorozat különösen szép természeti képekkel Japán csodaszép hegyi túraútvonalairól.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2015.01.02.
34971 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Yama no Susume: Second Season © Shiro • 8bit

Hozzászólások:
Nagyon jó ismertető, kedvet is kaptam, hogy megnézzem. :)
#1 | 2015.01.02. | írta: Eaven
Hozzászólás írásához jelentkezz be.