×

Regisztráció

Anime: Akazukin Chacha

Akazukin Chacha © Ayahana Min • Gallop

Akazukin Chacha (OVA, 1995)

赤ずきんチャチャ

Red Riding Hood Chacha


Hossz: 3 rész
Műfaj: vígjáték, iskolai élet, fantasy, természetfeletti, magical-girl, kawaii, shoujo

Rendezte: Tsuji Hatsuki
Eredeti mű: Ayahana Min
Írta: Toda Hiroshi, Tsuji Hatsuki
Karakter dizájn: Watanabe Hajime
Zene: Tezuka Satoshi, Sahashi Toshihiko
Stúdió: Gallop

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Akazukin Chacha (TV, 1994)

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Akazukin Chacha © Ayahana Min / Gallop
Az anime vége után járunk, amikor kiderül, hogy az Urara iskolának van egy vetélytársa, az elit Momiji iskola. A Momiji iskola igazgatónője ki akarja fürkészni az Urara iskola titkát, így egy diákját, Popi-kunt (a srácnak hatalmas pszichikai ereje van, emiatt mindenki fél tőle) küldi kémnek, hogy szivárogjon be az iskolába, és tudja meg a nagy titkot. Ám a dolgok egészen másként alakulnak, amikor Chacha, Riiya és Shiine-chan megpróbálnak összebarátkozni az új diákkal.

Igen, ez egy kis három epizódos OVA, ami a 74 epizódos anime után játszódik. Önmagában is élvezhető, de azért jobb, ha az ember legalább a szereplőkkel tisztában van. Ráadásul néha visszautalgatnak az animére is.

Maga a történet nagyon jó, és bár rövid, mégis egy teljes, egész történetet kapunk aranyos, humoros lezárással. A hangsúly most is a humoron van, Chacha ügyetlenkedésein, naivságán és barátságos természetén. Természetesen a Riiya és Shiine-chan közötti rivalizálás most sem marad el. Popi-kun, az új karakter pedig igazi üde színfolt, aki nem is olyan gonosz, mint elsőre tűnik. Sőt, nagyon aranyos karakter, akit mindenki félreért. És természetesen a ”Nagy titok” is kiderül a végére, hogy miért is jobb az Urara iskola a Momiji iskolánál. Persze, nem kell valami eget rengetőre gondolni.

A grafika maradt a régi, amit már az animéből ismerünk, de ez semmit sem ront az élvezhetőségen. A zene ismét nagyon jó, a történet pedig hát… adja magát. Szóval, aki kíváncsi rá, vagy mert tetszett neki az Akazukin Chacha anime, vagy mert egy kis vidámságra és valami klasszikusra vágyik, az bátran nézze meg, nem fog csalódni.
Írta: Andro
Andro értékelése: 10 (mestermű)
2017.07.15.
36512 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Akazukin Chacha © Ayahana Min • Gallop

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.