×

Regisztráció

Anime: Kimi ga Nozomu Eien

Kimi ga Nozomu Eien © Studio Fantasia

Kimi ga Nozomu Eien (TV, 2003)

君が望む永遠

Rumbling Hearts


Hossz: 14 rész
Műfaj: romantikus, dráma, hétköznapi, visual novel, seinen

Rendezte: Watabe Tetsuya
Írta: Kanemaki Kenichi
Zene: Sudo Kenichi
Stúdió: Studio Fantasia

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Akane Maniax (OVA, 2004)

Értékelések: (62 szavazat, átlag: 8.52) részletek

Kimi ga Nozomu Eien © Studio Fantasia
Narumi Takayuki harmadéves középiskolás fiú. Suzumiya Haruka csendes, félénk lány, akinek régóta tetszik Takayuki, de természetesen nem meri bevallani neki. Legjobb barátnője, a vidám, hangos Hayase Mitsuki elhatározza, hogy segít neki, és megbarátkozik a fiúval, hogy mindannyian egy baráti körben lehessenek, és így megkönnyítse Haruka dolgát. Ehhez a baráti körhöz tartozik még Takayuki legjobb barátja, Taira Shinji.
Mitsuki sikeresen megszervez Haruka és Takayuki között egy találkozót, ahol a félénk lány végre elmondja az érzelmeit Takayukinak. Takayuki pedig igent mond neki. Ám eleinte nem is olyan egyszerű a kapcsolat: külöbözőek, az érdeklődésük más, és Takayuki nem egészen biztos az érzelmeiben. De végül rájön, hogy szereti Harukát úgy ahogy van, és vele szeretne maradni. Mitsuki pedig örül a barátai boldogságának, bár ez az öröm mégsem felhőtlen...
Egy nap Takayuki épp az állomáshoz siet, ahol Harukával van találkozója. Késében van, és szalad, mert szegény Haruka már biztos régóta vár. Csakhogy mire Takayuki odaér, az állomás előtt tragikus baleset történt: elgázoltak egy középiskolás lányt, aki nem más, mint Haruka...

Az anime igazi története csak ezután következik, az első két rész mintegy bevezetésként szolgál. A további események 3 évvel a baleset után játszódnak, időközben visszapillantásokkal a közbenső eseményekre.

A Kimi ga Nozomu Eien, vagy rövidebb nevén Kiminozo egy komoly, reális, felnőtt szerelmi dráma, mely szerencsére sikeresen kikerüli a műfajban előforduló kliséket.
A történet, a karakterek cselekedetei mind valódiak lehetnének. A középpontban mindvégig egy szerelmi háromszög áll, és egy tragikus, megoldhatatlan helyzet. A főhőseink pedig csak egyszerű fiatalok, akik nem tudják, hogyan cselekedjenek ebben a helyzetben.
Bár több helyen már kissé túl sok is a dráma, azért a sztori végig reális marad, szerencsére nincsenek benne öncélú műdrámai jelenetek, inkább kevesebb dolog történik benne, de nem tűnik mesterkéltnek.
Többen unalmasnak titulálhatják a sorozatot, hiszen várnak valami nagyra, valami hirtelen drámai megoldásra, mozgalmasságra, de az életben sem lenne így. Pont emiatt az anime sokak számára nem tűnhet igazán élvezhetőnek, mert a nagy drámai jelenetek helyett végig nagyon is reálisan szenvedő karakterek látunk, akik folyton a problémáikkal küzdenek.

Érdekes módon a sorozat mellékszereplői elég nagy jelentőséget kaptak, kicsit fel is emelik a sorozatot, bár néhányuk történetét nem fejtették ki az alkotók az animében. A mellékszereplőknek köszönhetően helyenként még egy-két vidámabb jelenet is került a filmbe, szerencsére még éppen elviselhető mennyiségben.

Külön pozitívumként említeném, hogy a befejezés nem rossz, pedig könnyedén el lehetett volna rontani. Bár az én ízlésemnek kissé túl tökéletes lett, de szerencsére végig nem lehet előre sejteni a megoldást, ezért a nézőt leköti a sorozat.

Ami nekem személy szerint nem tetszett a sorozatban, hogy a rajzok túlságosan élénk színűek. Ez inkább vígjátékokhoz illene, nem komoly drámákhoz. Ugyanez a helyzet a teljesen irreális női frizurákkal. Mindez természetesen arra vezethető vissza, hogy a sorozatot - akármilyen meglepő - egy hentai-játék alapján készítették. Nem kell aggódni, az anime nem hentai, de még csak nem is ecchi, bár kétségkívül van benne néhány felnőtt jelenet, de azok szerencsére pont a megfelelő időben és helyen. Egyébként magával az animációval igazán semmi baj sincs, nagyon szép az anime külsőre is.

Aki szereti a szerelmi drámákat, mindenképp nézze meg a sorozatot. A Kimi ga Nozomu Eien nem korszakalkotó alapmű. Egy felnőtt szerelmi dráma, semmi más, de annak nagyon jó és reális.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2005.01.10.
55631 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kimi ga Nozomu Eien © Studio Fantasia

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.