×

Regisztráció

Anime: Geneshaft

Geneshaft © Studio Gazelle / Bandai Visual / Satelight

Geneshaft (TV, 2001)

ジーンシャフト

Hossz: 13 rész
Műfaj: akció, sci-fi, kaland, mecha

Rendezte: Akane Kazuki
Írta: Asakawa Miya, Tokimura Nao
Karakter dizájn: Yamaguchi Yasushi
Zene: Takasaki Akira
Stúdió: Studio Gazelle, Bandai Visual, Satelight

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (19 szavazat, átlag: 7.63) részletek

Geneshaft © Studio Gazelle / Bandai Visual / Satelight
A Geneshaft egy elég szélsőséges anime. Nem mondhatni, hogy sokan ismerik. Egyedi világképével, és zenéjével szerintem elég szép kis darab. 13 részes, és a sztori úgy a 8. vagy 9. rész körül bontakozik ki.

A 23. században vagyunk, ahol a nők és férfiak aránya lecsökkent 9:1-re. Az emberek az érzelmeiket háttérbe szorították, minden hangsúlyt a DNS-re fektetnek. Az emberek gyárakban készülnek, előírt DNS felépítés szerint. Minden szabályozva van, és az átlagos életkor 45 év.
Főszereplőnk Mika Seido, egy "White" DNS kódú 16 éves lány. Elkerül a Maraconan nevű űrbázisra, ami a RING nevű különleges jelenséget vizsgálja. A RING egy hatalmas gyűrű, ami a Föld mellett forog az űrben. Mikat megbízzák, hogy legyen a kutató csoport tagja, és pusztítsa el a Ring-et. De az előkészületek közben egy terrorista támadás szakítja meg a folyamatot. A kutató csoportból csak páran maradtak életben, köztük a tökéletes DNS-sel rendelkező lány, Mir is.
A Ring ezek után megfordul, és tüzet nyit a Földre, elpusztítva ezzel többezer hektárnyi területet. A jelenség eléri a Maraconan űrállomást is, és elpusztítja annak 40%át. A speciális kutató csapat, melynek Mir és Mika is a tagja, egy Bilkis nevű hajóra száll, aminek egy "Shaft" (egy tesztfázisban lévő harci robot) van a fedélzetén. A Bilkis-t két férfi irányítja, mert a férfiak DNS-ébe jobb döntőképesség van programozva. Azzal a céllal indulnak el, hogy elpusztítsák a Ring-et, mielőtt az több kárt tesz a Földben.
Később egy újabb Ring jelenik meg. Kiderül, hogy egyedi létformáról van szó, és a történet folyamán még sok Ring-gel fognak találkozni. Hamarosan kiderül, hogy a Ring-ek nem véletlenül jelentek meg, és semmi sem az, aminek látszik.

Ezt az animét a Sci-Fi műfajba sorolnám, elég erősen: Űrhajók, űrbázisok, egy mecha, stb... Minden tech cucc részletesen ki van dolgozva. A Genshaft sajátos hangulattal bíró anime. Realisztikusan méri fel az emberek képességeit a másikhoz képest. Ha valaki többre képes mint a másik, akkor a másik bárhogy is próbálkozik, ha nincs meg rá a képessége. Ez tulajdonképpen az anime filozófiája (ez is). A komoly hangvétel oldására van 2 karakter: Egy őrült programozó zseni, és az egyik kapitány húga.

Ajánlom azoknak, akik szeretik a Sci-fit, és a Metal-t. Bár én magam egyáltalán nem vagyok Sci-fi és Mecha rajongó, de ez az anime nagyon tetszett.
Írta: Merma
Merma értékelése: 8 (nagyon jó)
2005.08.29.
56634 olvasás

Ismertető értékelése:
3.50 (jó), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Geneshaft © Studio Gazelle / Bandai Visual / Satelight

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.