×

Regisztráció

Anime: Shin Angyou Onshi

Shin Angyou Onshi © In-Wan Youn / Kyung-Il Yang • Oriental Light and Magic / CHARACTER PLAN

Shin Angyou Onshi (movie, 2004)

新暗行御史

Hossz: 87 perc
Műfaj: akció, kaland

Rendezte: Shimura Jouji
Eredeti mű: In-Wan Youn, Kyung-Il Yang
Írta: Shimura Jouji, Hongo Mitsuru
Karakter dizájn: Takahashi Hideki
Zene: Ootani Kou
Stúdió: Oriental Light and Magic, CHARACTER PLAN

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (35 szavazat, átlag: 8.03) részletek

Shin Angyou Onshi © In-Wan Youn / Kyung-Il Yang / Oriental Light and Magic / CHARACTER PLAN
A történet főszereplője, Moonse egy sivatagban vándorol, a hőség és a szomjúság minden erejét elvette. Életét Monlyon menti meg, kinek célja, hogy egyszer Angyou Onshi (vagy ahogy a filmben elhangzott, "Amen Osa") lehessen. Az oka meglehetősen egyszerű: vissza akarja szerezni szerelmét, Tyun Hyan-t a helyi városban uralkodó feudális úrtól, ki őt leláncolva tartja egy sötét kamrában, állandó felügyelet mellett. [Megj.: Mint később azt látni fogjuk, ez nem véletlen.] Az Amen Osa-k a Föld "rendfenntartói", különleges képességekkel rendelkeznek, melyek (egy részének) felhasználásához egy speciális medálra, az ún. Makai-ra van szükség. Hamarosan kiderül, hogy Moonse is rendelkezik egy ilyennel. Monlyon meghal, miután hirtelen húsevő démonok, "salinjya"-k támadják meg őket, de erőfeszítései nem vesznek kárba: Moonse megtartja az elépattant fejpántját, mely később kulcsszerepet fog játszani a történet alakulásában.
[Megj.: Moonse vándorlásának célja az, hogy megtalálja azt az embert, aki felelős az Amen Osa-k fővárosának, Jushin-nek lerombolásáért.]
A városba érve főszereplőnk megmutatja igazi erejét, a fellázadt városlakók segítségével megöli Byon-t, a helyi urat. Persze ez nem megy olyan egyszerűen, mivel hipnózis segítségével Tyun Hyan-t Moonse megölésére ösztönzik, és ekkor derül ki, miért is volt olyan szigorú őrizetben. A harc végeztével a lány elhatározza, hogy Moonse védelmezője, ún. "SanDo"-ja lesz (eredetileg természetesen Monlyon-é lett volna). A férfinak ezt eleinte kissé nehezére esik elfogadni, a túlzott büszkesége miatt sokszor bajba kerül, de végül rájön, hogy szüksége van SanDo segítségére.
A film második felében egy fiúval találkoznak, aki Moonse segítségét kéri, és egy szigetre invitálja.
Minden szépnek és jónak tűnik, de idővel fény derül a megdöbbentő igazságra. [Ezt a poént inkább nem lőném le, tessék megnézni a filmet. ;)]

Szeretnék még pár szót ejteni a film megvalósításáról is. Az animáció félelmetesen jó, meg merem kockáztatni, hogy még a Vampire Hunter D: Bloodlust-ot is veri, a rendezés zseniális, a seiyuu-k "teljesítményére" sem lehet panasz. A zene is remekül visszaadja a hangulatot [pl. a betétdalt BoA énekli, koreai létére igencsak kíváló japán és angol kiejtéssel]; a film egészén látszik, hogy erre bizony volt pénz, nem is kevés (no meg idő).

A film végén látható rövid jelenet / felirat arra enged következtetni, hogy lesz még folytatás. Én ezt csak remélni tudom, hiszen nagyon tetszett ez a movie, de remélem, ezzel nem csak én vagyok (leszek) így. ;)

Mindenkinek ajánlom, aki nem írtózik egy kis vértől, de szereti a látványos (!) akciót, és képes végigülni egyben másfél órát egy igazán remek hangulatú / kivitelezésú, érdekes történettel rendelkező film kedvéért.

[Megj.: A koreai neveken ne lepődjön meg senki, koreai manga adaptációjáról lévén szó.]
Írta: Rage
Rage értékelése: 10 (mestermű)
2005.09.04.
29343 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Shin Angyou Onshi © In-Wan Youn / Kyung-Il Yang • Oriental Light and Magic / CHARACTER PLAN

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.