×

Regisztráció

Anime: Samurai Deeper Kyo

Samurai Deeper Kyo © Kamijiyo Akimine • Studio DEEN

Samurai Deeper Kyo (TV, 2002)


Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, vígjáték, fantasy, kaland, történelmi, harcművészet, shounen

Rendezte: Nishimura Junji
Eredeti mű: Kamijiyo Akimine
Írta: Oyamada Fukyoushi, Kawasaki Hiroyuki, Sogo Masashi, Nakase Rika, Tanaka Tetsuo
Karakter dizájn: Fukusawa Manabu
Stúdió: Studio DEEN

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (28 szavazat, átlag: 6.29) részletek

Samurai Deeper Kyo © Kamijiyo Akimine / Studio DEEN
Vissza a szamurájok korába, eltekintve olyan apróságoktól, hogy szörnyek, emberfeletti képességek stb. Pár szóban így lehetne összefoglalni a sorozat lényegét.

A történet visszatekintéssel kezdődik a múltba, ahol egy háború közepén, ködbe burkolózva a két legerősebb ellenfél Démonszemű Kyo és Mibu Kyoshiro áll egymással szemben. Neki is kezdenek a mindent eldöntő párbajnak, de egy meteor félbeszakítja azt. Aztán ugrunk 4 évet az időben, amikor is Kyoshiro gyógyszerészként vándorol, mikor Yuya, a fejvadászlány lekapcsolja. Ám nem örülhet sokáig zsákmányának, mert valaki, aki hamar szörnnyé változik, megtámadja őket. Az eset hatására Kyo előtör Kyoshiro-ból, és legyőzi a szörnyet. Ez azért következhetett be, mert Kyo testét elválasztották lelkétől. A testét jégbe fagyasztották, lelkét pedig Kyoshiro zárta magába, de ezek után már nem tud felülkerekedni rajta, így Kyo Kyoshiro testében elindul felkutatni a testét. Kyo hosszú útja során rengeteg kisérőt és mégtöbb ellenséget kap.

Ezáltal rengeteg a szereplő, és mindenkinek van valami köze a másikhoz, ami miatt eléggé bonyolultra sikerült a sorozat. A kapcsolatok rengetegében könnyen eltévedhet az ember. Maga a cselekmény viszont roppant egyszerű. Mindig feltűnik egy ellenfél, aki hatalmas szörnnyé válik, de aztán előbb-utóbb mégis likvidálják. A sorozatot talán az teszi mégis nézhetővé, hogy a rengeteg kapcsolat miatt sok fordulatra és meglepetésre is lehetőség van, amit a készítők ki is használnak. Valójában Kyo-n kívül senkinek sem világos, mi az igazi célja. Tényleg csak kísérik és segítik, vagy csak nem akarják szem elől téveszteni és a megfelelő pillanatra várnak?

A sorozat nem egyenletes. Eleinte tényleg kimerül a harcokban, egymás párbajra hívásában. De később ahogy egyre többet tudunk, és méltóbb ellenfelek következnek, sokkal nézhetőbb és izgalmasabb. A sorozatban sok a történelmi utalás, egyes szereplők pedig a valóságban is éltek.

Az animáció nem rossz, de gyakran spórolós. Nagyobb harcoknál előfordul, hogy megáll a kép, és csak a hangok jelzik a küzdelmet. Maguk a harcok sem kifejezetten bonyolultak. A legtöbb csata inkább csak szócsata, melyet végül egy jólirányzott speciális csapással fejeznek be.

Alapvetően emészthető darab, túl nagy mondanivalót nem kell tőle várni. A legfőbb tanulsága talán az lehetne, hogy küzdj a végsőkig, hogy te legyél az első. Ajánlom azoknak, akik szeretik a harcos, szamurájos, szörnyaprítós animéket.
Írta: madfist
madfist értékelése: 6 (megfelelő)
2006.08.18.
31827 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Samurai Deeper Kyo © Kamijiyo Akimine • Studio DEEN

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.