×

Regisztráció

Anime: Rec

Rec © Hanamizawa Q-taro • SHAFT

Rec (TV, 2006)

レック

Hossz: 9 x 10 perc
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi, seinen

Rendezte: Nakamura Ryutaro
Eredeti mű: Hanamizawa Q-taro
Írta: Yoshida Reiko
Karakter dizájn: Morioka Hideyuki
Zene: Haneoka Kei
Stúdió: SHAFT

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Rec Special: Yurusarezaru mono (Special, 2006)

Értékelések: (39 szavazat, átlag: 8.15) részletek

Rec © Hanamizawa Q-taro / SHAFT
Matsumaru Fumihiko egy kissé szerencsétlen, a reklámiparban dolgozó fiatalember. Egyik nap, mikor a megbeszélt randira nem jött el a kolléganője, éppen kidobná a mozijegyeket, amikor feltűnik egy lány, és arra kéri, hogy használja fel őket. Se szó se beszéd elrángatja a moziba, utána még vacsorázni is elmennek, egyszóval egy kellemes estét töltenek el. Mikor elválnak útjaik, kiderül, hogy a lány ott lakik a közelben, és egy kezdő szinkronszínész. Éjszaka egy tűzeset történik, amiben a lány lakása és mindene megsemmisül. Fumihiko elviszi magához, ekkor derül ki a lány neve, Onda Aka. Ezután kicsit elszalad velük a ló, és másnapra Aka eltűnik. Csakhogy hősünknek éppen bejön egy reklám ötlete, amihez szinkronhangnak Akát választják ki, sőt, estére megint feltűnik a lány a lakásnál. Innentől kezdve együtt laknak, egy számukra is meghatározhatatlan jellegű, leginkább lakótársi kapcsolatban. Mindenesetre hogy ne vetüljön rájuk rossz fény, a munkatársak elől titkolják ezt a tényt.

Alapjaiban egy szokásos, humorral és drámával fűszerezett szerelmi történetről van szó, a maga jellegzetes föl-le hullámzásaival, ebben a tekintetben semmi különös nincs benne, hacsak nem a kicsit megbolygatott kezdés. Ami újdonság, hogy némileg betekinthetünk egy szinkronhang-színész életébe. Pl. jó pár vicces jelent forrása, mikor Akának egy hentai játékhoz kell adnia a hangját. Megvalósítás tekintetében furcsa a részek mérete és száma, de ennek előnye is van: a Rec egy bármelyik unalmas délutánon könnyen és gyorsan megnézhető, kellemes történet. Nagyon kevés szereplő jelenik meg a kilenc rész alatt, ezek közül is gyakorlatilag csak Aka managere, és Fumihiko egyik kollégája szerepel némileg többet. Mégis ennyi elég volt ahhoz, hogy egy szórakoztató történetet hozzanak össze a készítők.
A karakterdesign annyiban furcsa, hogy a szereplők sokkal fiatalabbnak néznek ki a koruknál, hiszen mindegyik elmúlt már 20, munkájuk van, mégsem különböznek sokban az animékben megszokott középiskolásoktól, ez különösen igaz Akára. Az openinget leszámítva a zenében semmi különös nincs, ami megragadná az embert, az animáció is átlagosnak mondható.

Tehát ha valaki egy aranyos szerelmi történetre vágyik, vagy csak el akar ütni másfél órát, annak nyugodt szívvel lehet ajánlani a Recet.
Írta: Althego
Althego értékelése: 7 (jó)
2006.10.25.
27728 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Rec © Hanamizawa Q-taro • SHAFT

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.