×

Regisztráció

Anime: Narutaru ~Mukuro naru hoshi Tama taru ko~

Narutaru ~Mukuro naru hoshi Tama taru ko~ © Kitoh Mohiro • Planet

Narutaru ~Mukuro naru hoshi Tama taru ko~ (TV, 2003)

なるたる〜骸なる星 珠たる子〜

Shadow Star Narutaru


Hossz: 13 rész
Műfaj: akció, dráma, thriller, horror, természetfeletti, seinen

Rendezte: Iino Toshiaki
Eredeti mű: Kitoh Mohiro
Írta: Chiaki J. Konaka
Karakter dizájn: Hashimoto Keiji, Ohta Masahiko
Zene: Ueda Susumu
Stúdió: Planet

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (22 szavazat, átlag: 7.59) részletek

Narutaru ~Mukuro naru hoshi Tama taru ko~ © Kitoh Mohiro / Planet
A Narutaru Kitoh Mohiro azonos című, nagy népszerűségnek örvendő manga kötetei alapján készült.
Tamai Shiina energikus fiatal lány, aki az apjával él. A szünidőben egy kis szigetre utazik, hogy meglátogassa nagyszüleit. Egy merész úszómutatvány közben aztán veszélybe kerül: elájul, és majdnem megfullad. De találkozik a tenger mélyén egy különös csillag alakú teremtménnyel. Shiina-chan megmenekül, és a furcsa lény tényleg nem álom volt. Újra találkoznak, és Shiina hazaviszi magával a lényt. Nevet is ad neki: Hoshimaru.
Az iskolában Shiina megismerkedik egy nála idősebb, de nagyon félénk, hallgatag lánnyal, Akira-val. Kiderül, hogy Akira is rendelkezik egy hasonló, csillag alakú lénnyel. Később még több fiatalt ismernek meg, akik rendelkeznek ilyen különös társakkal, amik - mint kiderül - sárkányok, és különleges, olykor pusztító erő birtokában vannak. Shiina és Akira összebarátkoznak, és együtt próbálnak utánajárni a teremtmények eredetének. Később Shiina másik barátnője, az állandó iskolai "ugratásoknak" (Bár ez már kicsit több annál) kitett Hiroko is bekapcsolódik a történetbe, nem is akármilyen módon.

Senki ne hagyja magát megtéveszteni. Első látásra nagyon aranyosnak tűnik a történet, a szereplők, és a főcímzene. De a Narutaru egyáltalán nem a gyenge idegzetű nézőközönségnek való. A - már az első részek alatt érezhető - borús hangulat hihetetlen mértékű brutalitásba csap át a sorozat közepétől. A sárkánnyal rendelkező fiatalok ugyanis felhasználják a lényeket (vagy a lények őket...?), hogy saját igényeik szerint formálják át a világot.
Az egész anime légköre meglehetősen nyugtalanító. Brutális gyilkosságok, kegyetlenkedések, és lelki terror minden mennyiségben. Sajnálatos módon a manga cselekményét nem lehetett belezsúfolni a sorozat keretei közé, így nagyon sok fontos kérdés megválaszolatlan marad, többek között a sárkányok eredete, Akira múltja, és a mellékszereplők indíttatásai sem tisztázódnak. Talán a manga olvasásával választ kapunk a kérdésekre. Maga az anime ezek helyett inkább a főbb szereplők lelkivilágára fektet hangsúlyt.
Jó pár nyugtalanító, hátborzongató jelenet vár arra, aki rászánja magát, hogy végignézze a 13 részt. Kezdő anime-nézők óvatossággal kezeljék.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2003.10.19.
37751 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Narutaru ~Mukuro naru hoshi Tama taru ko~ © Kitoh Mohiro • Planet

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.