×

Regisztráció

Anime: Shinryaku! Ika Musume

Shinryaku! Ika Musume © Anbe Masahiro • Diomedea

Shinryaku! Ika Musume (TV, 2010)

侵略! イカ娘

Squid Girl


Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték

Rendezte: Mizushima Tsutomu
Eredeti mű: Anbe Masahiro
Írta: Yokote Michiko
Karakter dizájn: Ishikawa Masakazu
Zene: Kikuya Tomoki
Stúdió: Diomedea

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (6 szavazat, átlag: 8.83, #93) részletek

Shinryaku! Ika Musume © Anbe Masahiro / Diomedea
Ahogy azt mindnyájan tudjuk, az ember kizsákmányolja a természetet, pusztítja az élőlényeket, teleszemeteli a tengert. Megérkezik hát a szárazföldre a tenger küldötte, hogy bosszút álljon az embereken, sőt, egyenesen leigázza az egész emberiséget. Ő nem más, mint Ika Musume, a tintahal-lány.
Szárazföldet érve rögtön megkezdi világhódító munkáját az útjába kerülő legközelebbi tengerparti étkezdében. Azonban úgy tűnik, senki nem veszi komolyan a szándékait, ami talán Ika Musume nem túl fenyegető 140 centis magasságának, különös akcentusának és általános aranyosságának tudható be. Nagy igyekezetében véletlenül kisebb kárt okoz a vendéglőben, amit a tulajdonos Aizawa-nővérek egyáltalán nem néznek jó szemmel. Hogy jóvá tegye a dolgot, Ika Musume arra kényszerül, hogy pincérlányként dolgozza le a kárt. Eközben jobban megismerkedik a két lánnyal, kisöccsükkel, és néhány egyéb mindennapos vendéggel a parton. Úgy tűnik, lőttek a világhódítási tervnek, legalábbis egyelőre.

Az Ika Musume egy igazi vígjáték középpontban Ika Musume sajátos világszemléletével, befuccsolt világhódítási kísérleteivel és a többi szereplővel, akik mindegyike hozzáad valamit a sorozat néha bizarr és fárasztó poénjaihoz.
Eiko, a fiatalabb nővér talán a legnormálisabb szereplő, aki megpróbálja fenntartani a rendet és a vendégek zavartalan kiszolgálását. Idősebb nővére, Chizuru első ránézésre kedves, nyugodt lány, azonban a felszín alatt megsemmisítő küzdősportismeret és félelmetes személyiség lakozik benne. Kisöccsük, Takeru az egyetlen, aki valamennyire komolyan veszi Ika törekvéseit, vagy legalábbis jó játszótársat lát benne. Később bekapcsolódik az eseményekbe Gorou, a tengerparti életmentő, akinek Ika többször az agyára megy, majd Sanae, egy őrült lány mazochista hajlamokkal, aki megszállottan rajong Ikáért, Nagisa, az új pincérlány, egyben az egyetlen, aki komolyan retteg Ika szándékaitól, és az őrült amerikai ufókutatónő, Cindy Campbell és háromtagú tudóscsapata.

Ilyen szereplők mellett persze a poénok szinte adják magukat, és a részekben nincs is belőlük hiány. Néha még drámai szálakat is sejtet a történet, de ezeket sem lehet komolyan venni, inkább paródia-jellegűek. Amikor pedig kezdenénk megunni a néha elég fárasztó humort, a sorozat is véget ér, és ebbe a műfajba talán nem is férne bele több epizód. Ennek ellenére sorozatnak valahogy sikerült újat, frisset alkotnia a sokszor inkább lapos vígjátékok között, talán az egyedi szereplőgárdának köszönhetően, és a legtöbb viccen valóban lehet nevetni.
Tehát ha nem lenne nyilvánvaló, ez az anime kizárólag vígjáték-kedvelőknek és könnyed kikapcsolódásra vágyóknak ajánlott.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2011.01.26.
30003 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Shinryaku! Ika Musume © Anbe Masahiro • Diomedea

Hozzászólások:
5-6 évvel ezelőtt tán még végig bírtam volna nézni, de ez nem a sorozat hibája :)
#4 | 2011.05.27. | írta: Vajk
Nekem az anime még jobban is tetszett, mint a manga.

Az utóbbi évek egyik legjobbIKA!
#3 | 2011.01.29. | írta: scineram
+1

Őszintén nem hittem volna, hogy ennyire eltalálják az adaptációt.
#2 | 2011.01.27. | írta: novalisk
Mestermű DE GESO!
#1 | 2011.01.26. | írta: paTKany
Hozzászólás írásához jelentkezz be.