×

Regisztráció

Anime: Ookami Shoujo to Kuro Ouji

Ookami Shoujo to Kuro Ouji © Hatta Ayuko • TYO Animations

Ookami Shoujo to Kuro Ouji (TV, 2014)

オオカミ少女と黒王子

Wolf Girl & Black Prince


Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, iskolai élet, shoujo

Rendezte: Kasai Kenichi
Eredeti mű: Hatta Ayuko
Írta: Hirabayashi Sawako
Karakter dizájn: Fujioka Maki
Zene: Sakabe Gou
Stúdió: TYO Animations

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Ookami Shoujo to Kuro Ouji © Hatta Ayuko / TYO Animations
Shinohara Erika a középiskola első napján pánikszerűen fél, hogy ha nem szerez rögtön barátokat, egyedül marad az egész évben. De mivel egy kis baleset miatt később érkezik az osztályába, lesújtva tapasztalja, hogy a többiek máris összebarátkoztak, csak ő nem ismer senkit. Végül jobb híján beszédbe elegyedik a mellette ülő lánnyal, és annak barátnőjével. A két lány, Tezuka és Marin teljesen más stílusú, mint Erika, főleg a divat és a fiúik érdeklik csak őket, de Erika jobb híján kénytelen velük maradni és megjátszani a laza és tapasztalt lányt. És persze hogy nehogy lemaradjon tőlük, rögtön azt hazudja, hogy neki is van barátja. A "barátnői" nyaggatására azonban kénytelen lesz egy képpel előállni a hazudott barátjáról, ezért aztán Erika egy korban körülbelül megfelelő, jóképű fiút egyszerűen szembefotóz az utcán. A képzeletbeli barát tehát végre hiteles lesz, azonban azt Erika sem gondolta volna, ezzel mekkora hibát követ el. Kiderül ugyanis, hogy a jóképű srác épp évfolyamtársa, az iskolából minden lány álma, Sata Kyouya. Erika elrángatja a srácot és őszintén elmondja neki a kínos sztorit, együttműködést és bűnbocsánatot remélve a fiútól. És láss csodát, Kyouya igazi herceg módjára vállalja, hogy eljátssza a szerepet Erika fiújaként. Erika nem is akar hinni a szerencséjének, milyen rendes ez a srác. És kiderül, hogy nem is az. Ugyanis a színjátékért cserébe Kyouya Erikát ettől kezdve a kutyájaként kezeli, ugráltatja, botot hozat vissza vele(!), sértegeti, neki pedig mosolyogva kell követnie az utasításokat, ha nem akar lebukni barátnői előtt.

A sorozat Erika szerencsétlen helyzetét mutatja be a szadista fiú mellett, egyszer humorosan, máskor drámaian, és persze a főszerepet a romantika kapja. Ugyanis Kyouya amellett hogy sokszor elég bunkó, nagyon jóképű is, sőt, néha meglepően kedves megnyilvánulásai vannak, így aztán persze Erika hamarosan tényleg beleszeret, ami Kyouya számára még szórakoztatóbbá teszi a játékot, és szegény lány kínzását.
Erika élete a remény és kétségbeesés között ugrál ettől kezdve, ahogy a fiú egyszer rideg és gonosz, máskor törődő és kedves vele. De vajon melyik az igazi Kyouya?
A nem túl hosszú sorozat nem is nagyon kalandozik el kettejükről, inkább csak erről az egyedi kapcsolatról szól. Kyouya borzasztóan öntelt és érzéketlen, Erika pedig saját hazugságának jogos áldozata, de valahogy mégis drukkolunk nekik, hogy egy pár legyenek. És Erika optimizmusa, ragaszkodása mindig felülkerekedik a csalódottságán, és persze kiderül hogy Kyouya goromba külseje mögött valódi érzelmek is rejtőznek.

Ha van a sorozatban mondanivaló, talán az, hogy a szerelem nem a józan ész döntése, és mindenkinek megvannak a saját hibái (bár Kyouya néha megérdemelne egy nagy arconrúgást az övéi miatt...) és erényei.
A végére szerencsére az anime visszavesz a szadista poénokból, és inkább egy átlagos shoujo anime irányt vesz. A mellékszereplők végig nem jutnak túl nagy szerephez, de azért kicsit feldobják a részeket.
Bár nem kiemelkedő alkotás, de a shoujo műfaj kedvelői számára egy újabb könnyed kikapcsolódás lehet.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 6 (megfelelő)
2015.03.24.
27258 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ookami Shoujo to Kuro Ouji © Hatta Ayuko • TYO Animations

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.