×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Mobile Suit Gundam 00 28. rész

2008.11.02. | írta: Sephiroth | téma: Mobile Suit Gundam 00 | 4211 olvasás
A börtön. Sokat nem lehet hozzátenni
Sompoly

CG hullámhegy
Az új járgány

Klasszikus és bevált szög
WTF

Jó kis akciódús rész volt ez a mostani, sokat a történet mondjuk nem ment vele előre, node ne legyünk telhetetlenek!

A Ptolemaioson a legkomolyabb gond most Allelujah hiánya. Gundamja már lenne neki, de sajnos semmit sem tudni róla 4 év óta. Milyen szerencse, hogy Wang Liu Mei infóhálózata még a régi, és ő pedig - ki tudja, miért, én már nem próbálok az indítékai mögött rendet tenni - szívesen megossza tudását a Celestial Beinggel is: Allelujah-t a pentagonban tartják fogva. Na jó, nem, hanem egy hasonló börtönkomplexumban a sivatag közepén. Sumeragi némileg problémát okoz, mert még dúl az angst, és nem akar segíteni a többieknek, emlékeztetve őket, hogy a legutóbbi tervei nem igazán úgy alakultak, ahogy az el lett képzelve. Hamar túlteszi magát azonban ezen (23 perces a rész, nincs idő sokáig lelkizni), és össze is rak egy meglehetősen érdekes, és roppant szórakoztató tervet. Ennek végrehajtásában még az újonc Lockon is részt vesz, aki persze sunyít, zöldfülű létére eléggé képzettnek tűnik a mecha-vezetésben, amit nem igazán magyaráz a Cataronos kapcsolat sem.

Eközben a világ másik felén Libbons és házikedvence tovább somlyog és szövögeti terveit. Átült egy másik székbe. Kíváncsian várom, mit tesz legközelebb. Régen látott Marina Ismail hercegnő bevonására a történetbe pedig újabb kísérlet indul: ezúttal katonák jönnek, és hivatkozással a 4 évvel ezelőtti incidensre Setsunáékkal, bebörtönzik. Egyedül annyi értelmét látom ennek, hogy tudták, hogy érte fognak jönni a CB-től, és....ez valamiért jó Libbonsnak, merthogy ő áll az egész mögött. Persze ugyanoda börtönzik be, ahová Allelujah-t. Ő egyébként az elmúlt 4 évet a jelek szerint egy székbe szíjazva töltötte - ennek ellenére nem sorvadtak el az izmai, sőt, futni is tud, mint az hamarosan kiderül. Soma Pierist rendelik oda a védelmére - elvileg az egész szitu egy csapda lenne az újjászerveződött CB-nek - találkozásukkor Allelujah ragaszkodik ahhoz az elképzeléshez, hogy márpedig a lány neve Marie. Soma persze semmit sem tud a dologról, azért persze megkérdezi Sergei-bácsit hogy nem hallott e a dologról, de persze hogy nem tud semmit ő sem...

Ezek után ahogy kell, a CB - Ptolemy-vel együtt - rohamra indul az állig felfegyverzett börtön-erődítmény ellen. Mivel várható, hogy az A-Laws erő is a helyszínre érkeznek a támadás alatt, valamint az erődítmény ütegeivel nem nagyon tudnának hosszútávon mit kezdeni, Sumeragi meglepő tervvel áll elő: A Ptolemy viharsebesn belecsapódik az óceánba, majd a víz alól kibukkanva útnak indítja Allelujah gépét.A becsapódás kisebb tsunamit okoz, ami szétzilálja majd a védelmet - egy időre. Ezalatt Setsuna a 00-val utat nyit magának a falon - szó szerint - kiszáll, megkeresi a foglyot, és olajralép. Erre kb. 5 perce van a népnek, azután már a helyzet nem lesz számukra tovább tartható. Ezalatt a 2 másik gép - Tieria és Lockon - feladata az elterelés, és a védelem. Lockon meglepően ügyes ebben, ami további kérdéseket vet fel a későbbiekre nézve.

A terv első fele lezajlik gond nélkül, ezért Setsuna úgy gondolja, megcsinálja a rejtett jutalompályát is: Marina-t is kimenti, akinek a nevét kiszúrták a fogolylistán. Ezalatt Allelujah, aki immár szabad, a Setsuna által megadott pont felé igyekszik, ahová hamarosan meg fog érkezni új harci gépe. A dolog működne is, de az utolsó pillanatban feltűnik mindenki kedvenc fehér hajú szuperkatonája, és ráfogja kézifegyverét, miszerint eddig és ne tovább. Allelujah előveszi érzelmes oldalát, és megpróbálja ráébreszteni a lányt - és vele együtt a nézőt is - ki volt ő korábban. Bár mi nem igazán jövünk rá semmi érdemlegesre, de Soma-t elkapja egy roham, emlék-töredékekkel, szerencsére közben kiejti a fegyvert a kezéből, így Allelujah - látva hogy erősítés jön, így nincs idő a barátnője lelkét ápolni - olajra tud lépni. Erre a jelre az összes Gundam Ptolemy-stól villámgyorsan olajra lép. És mielőtt elfelejtem: a mai műsor szponzora a Cataron, amely szintén a helyszínre érkezett foglyokat menteni, egy "belső" informátor alapján (na vajon ki ő? Nem, ezúttal nem Wang Liu Mei. Ő amúgy nem öltözött át a részben, úgyhogy nem jár neki a kép.)

Nem tudtam nem észrevenni, mennyire gyorsan hullottak az A-laws egységek. Pár résszel korábban még sokkal keményebbnek tűntek. Mondjuk gazdasági válság, infláció, a mekák is veszítenek az értékükből elég gyorsan, úgy látszik. Emellett nem tudom mennyire volt jó ötlet pont a 00 pilótáját küldeni be kihozni a foglyokat, mikor jelen állás szerint a legpengébb gépük. Persze a Seravie tűzereje sem elhanyagolható, Lockon meg nem is tudja, kit kell kimenteni, szóval valahol érthető azért.
Szintén érdekes, hogy Tieria milyen barátságos, és komoly lett az elmúlt évek alatt Kicsit úgy érzem, mintha magára vette volna az egész csapat vezetésének, felügyeletének felelősségét.

Emellett Van még Saji, aki egy teknős minden eltökéltségével gombolyítja a "háború-Gundam-Throne" fonalat. Remélem berakják mellé a következő résztől Marina-t, és akkor két idegesítő mellékszereplőt tudhatunk le egy jelenettel ezentúl.

Ó, és a szivárvány túlzás volt. De tényleg.

Hozzászólás (2)

Mobile Suit Gundam 00 27. rész

2008.10.15. | írta: Sephiroth | téma: Mobile Suit Gundam 00 | 4146 olvasás
00 Gundam
hatásvadász, de jó
Boy meets...

...Girl
Velünk jössz, mert így parancsolta a Plot Device!
Ribbons és klón barátja.

"Minden Bejegyzéshez Wang Liu Mei képet" rovat
"ano hikari..." ezredszer is
Bokura no Gundam

No, ez egy igen pöpec rész volt. Választ kaptunk néhány égető kérdésre a világ folyását illetően, ezen felül kezd visszatérni az összes régi szereplő. Ja, és lila robbanások is voltak, ez pedig mint tudjuk elengedhetetlen a jó Gundam 00 epizódban.

Kicsit bővebben (meglepően koherensen összerakott rész volt, úgyhogy maradok az időrendnél).
Megtudjuk, mi a is a Gundam 00 titka: két solar furnace is van benne, ami állítólag megnégyszerezi a károsanyag-kibocsátást. Viszont az okos Schenberg bácsi elfelejtette megmondani, hogy melyik kettőt kell beleépíteni a sok lehetőségből (eredeti 0 gundam + a 4 modellből 3 rendelkezésre áll), a CB-nél meg annyira nem jók matekból, hogy 4 év alatt csak mostanra sikerült végigpróbálniuk az összes lehetőséget. Kivéve az Exia solar furnace-ét persze, hiszen az csak mostanra került elő. A tesztre nagyon lelkesen készül mindenki, ám nem a várt eredményt hozza. Felmerül hogy esetleg a Trans-am is kéne hozzá, de ezt elvetik, mert különben hova lenne a feszültség a rész végéről.

Setsuna eközben nosztalgia körúton van: Begyűjti Lockon testvérét, Lockont (a kódnév marad), aki legalább annyira kemény gyerek mint a bátyja volt: most éppen az ellenállóknak segít, ez adja meg neki a végső lökést, hogy 0 előképzettségggel beszálljon a Gundam-bizniszbe.

És ha már ellenállás, vizsgáljuk meg a világhelyzetet kicsit bővebben. Az egyesült világ szép és jó, csak sajnos ezt nem mindenki gondolja így. Ezért jött létre az A-Laws speciális knightma.... izé, MS egység, hogy leszámoljon a Cataron nevű kiterjedt lázadó csoporttal. Eközben atrocitásoktól sem riadnak vissza. Na kérem, ebben a bandában pilóta Louise. Nem hiszem el, továbbra se...
Az ellenálláshoz tartozik Marina Ismail volt tanácsadója, aki roppantul szeletne valamiféle megállapodást a CB-vel tető alá hozni, ezért is örül, hogy új-Lockon felvételt nyert a családi kapcsolatok során a megújult szervezetbe. Ezalatt a Gundam-fenyegetésre a föderáció is reagál: visszahívják számos korábbi ászukat (Soma Pieris, Katie az AEU-tól, valamint Graham is ott arcoskodik a főhadiszálláson, már csak rozsomákot várom) a hadrendbe.
Az új rezsim amúgy eléggé diktatórikus módszerekkel operál, mint azt az előző részben megcsodálhattuk. Abba most ne menjünk bele, hogy a diktatúra miért egyenlő új fegyverek börtöntöltelékeken való tesztelésével, illetve hogy eléggé bajos lenne egy föld méretű szövetséget demokratikus úton vezérelni, mert messzire vezetne, fogadjuk el a sorozat kedvéért, hogy föderáció= diktatúra = gonosz. Ezt alátámasztandó, ismeretlen okokból börtönbe vetik Marina ex-királynőt, aki pedig csak a tévét nézte. Gyanítom hogy a fentebb említett cataron kapcsolat állhat a háttérben...

Setsuna eközben folytatja beszerző kőrútját: Sumeragit is összeszedi. Sumeragi civilben az elmúlt időszakot Billynél töltötte, főként azzal, hogy részegre itta magát, és sajnálkozott. Billy meg játszotta az ügyeletes balfék nem túl hálás szerepét, meg is járja most. Setsuna első mondatában felfedi Sumeragi titkos életét, aztán "mivel most már nincs hova futnia" a tiltakozásra képtelen Sumeragit magával hurcolja. Vissza kell térniük az újjáépített Ptolemaiosra minél hamarabb, mert bizony lenyomozták őket a múltheti kis akciójuk nyomán, és támadás van készülőben.

Érdemes kitérni még Ribbons-ra, aki továbbra is gonoszúl néz és plottol, ráadásnak van neki egy klón Tieriája. Wang Liu Min (még a magyarázat után is) homályos okból segít neki (is), lassan nyakon kéne verni egy szöges léccel,idegesítő amit már egy 20 rész óta csinál (semmit).

És most jön amire mindenki várt: űrharc! Setsunáék a támadókkal együtt érkeznek vissza, a helyzet nem túl rózsás: a Ptolemy fegyverrendszere sose volt a legjobb, így (egy kezdetleges zárótűz után) a Seravie (Tieria új egysége) az egyetlen, aki fel tudja venni a harcot a támadókkal. Persze, Setsuna ezt nem hagyja ennyiben, kiadja az ukázt, hogy indítsák el a 00-t, majd előremegy kis háti jetpackjével, és belecsücsül. A 00 Gundam eddig meg se mozdult, de most jön, amit senki se tudott eddig: a 00 további érdekessége, hogy zölden világít, ha Setsuna van a közelben. Na jó, a földhözragadtabb magyarázat, hogy kellett a szentemnek a trans-am mód is a 0 és az Exia hajtóműve mellé, mert azt kötve hiszem, hogy setsuna aurájától indult be. Nem mintha nem lettek volna eddig emberek, akik fura hatással voltak gépekre, csak az ő szemük sárgán világít.
Mindenesetre, a 00 elindul, ezt meg is érzi minden fontosabb szereplő többtízezer mérföldre is akár. Az új egység elég dúrván lealáz mindent és mindenkit, és mivel címadó darabról van szó, szerintem inflálódni sem nagyon fog (vagy igen, és akkor kap egy kiegészítőt). Setsuna megmenti a napot, a banda egy kicsit lélegzethez jut, amire szükségük is van: az akció során sikeresen magára talált Sumeragi elkezdheti tervezni Allelujah mentőakvióját...

Amíg várunk a következő részre, szavazzatok! Szerintetek - mert most azért már jócskán benne vagyunk a sorozatban - ki lesz a "váratlan végső gonosz" a sorozatban? Mert kötve hiszem, hogy a zöldhajú lány kitart addig... adok egy listát, + okot hogy miért kattan be a sorozat végére, lehet szavazni, aztán majd meglátjuk, kinek lesz igaza.

- Tieria: "Klón vagyok, ezért a világnak meg kell halnia!"
- Setsuna: "A világot nem lehet megmenteni, ezért meg kell halnia!"
- Graham: " Én vagyok a maszkos figura a sorozatban, azok mindig bekattannak! A világnak meg kell halnia!"
- Soma Pieris: "Kitenyésztett szuperkatona vagyok, a világ, ami kitermelhet egy ilyet, romlott, a világnak meg kell halnia!"
- Wang Liu Mei. (különösebb ok nélkül, összhangban a karakterrel)
- Rozsomák: "Mert beülhetek a legtáposabb mechába, és mert megtehetem hogy porig rombolok vele mindent"
- A fentiek tetszőleges kombinációja.

Hozzászólás (3)

Mobile Suit Gundam 00 26. rész

2008.10.10. | írta: Sephiroth | téma: Mobile Suit Gundam 00 | 2224 olvasás
Az A-Laws madarai
Családi idill. Na vajon meddig? (megfejtés: a rész végéig)
A-Laws megintcsak. Legoűrhajóval

You fakkin' kiddin me...
Exia. Nagyobb a füstje, mint a lángja
Gundam 00. A nevéhez híven elég oldszkúl

túféc Gándám. Mert megérdemled.
Hopp, róla el is felejtettem írni. jól áll neki a feszülős top :D
"Minden bejegyzéshez Wang Liu Mei képet" rovat

A.D 2008.... harmadik negyedév...
Tokyo belváros...
Egy füstös iroda...

Mr. Producer: most komolyan, akár hiszitek, akár nem, VÉGE a szezonközti szünetnek! Talán, ismétlem TALÁN 2 órával leadás elött nem kellene befejezni a szezonnyitó epizód tervét?
Mr. Rendező: Dehát, a nagyjával már készen vagyunk! Eddig mindenkinek tetszett. Vannak benne robbanások, űrharc, éppen annyi plot hogy kiszúrjuk vele az emberek szemét, és újra rákattanjanak a sorozatra, mi kell még?
Mr. Táp: Háát, nekem lenne egy pár ötletem még...
Mr. Paint... szerintem nincs még elég Wan Liu Min, és elég rózsaszín...
Mr. Producer: Lusta ötlettelen banda! egyáltalán nem vagytok tekintettel arra, mennyi munka és vesződség van újra beindítani projectet! Ráadásul, új célcsoportokat is meg kellene fogni, nagyot változtak a trendek fél év alatt, ugye, Mr. Design?
Mr. Design: őőő.... most kelllenek az új Mecha-tervek? Nem úgy volt hogy ez a rész Exia-special lesz? hogy spóruljunk, ha már a harcjelenetek animációja elvitte a budget felét...
Mr. Producer: Erről beszélek! Semmi kreativitás nincs bennetek! De ennek most vége. Mindenki, bemutatom csapatunk új tagját, akit fél éves munkával csábítottunk át a Gainax kreatív csapatából. Ismerjétek meg Mr. Gart!
Mr. Gar: ussz.
Mindenki: helló...
Mr. Producer: ő lesz az az ütőkártya, amellyel érzem, hogy toppolni fogjuk a többi mekás sorozatot, bizony!
Mr. Rendező: Na, akkor lássunk is munkához... Első kérdésem: MI A FENÉT KERES LOUISE EGY MEKÁBAN????
Mr. Script: Az izé...úgy volt, hogy...
Mr. Rendező: Jobb ha emögött nem egy újabb értelmetlen fogadás áll...
Mr. Script: Á, egyáltalán nem ez a helyzet! Csak tudjátok, a szezonnyitó részben Váratlan fordulat kell, nem igaz?
Mr. Otaku: Hát, ez tényleg váratlan az biztos, de értelme se sok van...
Mr. Gar: Nem Gar.
Mr. Script: De váratlan, nem igaz? Hát akkor meg...
Mr. Táp: (X-men swimsuit special?)
Mr. Script: (méghozzá a fényes papírra nyomott! Méghogy nem merem...)
Mr. Rendező: De ha már váratlan fordulatok... Lockon? ugyan ne már!
Mr. Script: De az nem ő, hanem a gonosz ikertestvére! Tudjátok, aki egyszer régen bevágtunk egy snittbe, aztán baromira elfelejtketünk róla!
Mr. Producer: De akkor miért van félszemmel az endingben?
Mr. Paint: Mert nekem senki sem szólt hogy az nem ő! Tudom hogy fontos titokban tartani a kulcsmomentumokat-
Mr. Design: Az, hogy valakinek gonosz ikertestvére van, utoljára a Jóbarátokban volt kulcsmomentum...
Mr. Paint: -még nekem azért szólni lehetne! Most mit kezdjünk ezzel?
Mr. Otaku: ugyan, ki veszi komolyan az op/ed animációkat? Mindig tele van olyan szereplők harcával, akik nem is találkoztak a sorozatban!
Mr. Script: És ha nem válik be, még mindig ott a Destiny-megoldás...
Mr. Rendező: A Neo-incidensre gondolsz? Köszönjük, még egyszer nem!
Mr. Táp: höhö, nem mered, mi?
Mr. Design: Ha már a képi inkonzisztenciákról esik szó: mi legyen a hosszú haju Tieria-modellemmel? A 25. rész végén ott figyel a liftben, de valahogy Mr. Paintnek erről sem szólt senki, és végig a rövid haju modell van a részben! Mit csináljunk ezzel?
Mr. Script: Hát, ezt már nem magyarázzuk ki...de várjatok, megvan! Emlékeztek, Tieria az akiről baromira nem árultunk el semmit eddig?
Mr. Producer: Arról beszélsz, amikor elfelejtetted feltölteni a netre a személyes profilját, és későn vettük észre?
Mr. Script: De milyen jól jön most ez! Mi lenne, ha ő valójában egy ilyen klónozott játékos, és van egy klónja, aki a zöldhajú hímnős főgonoszt szolgálja! Na, ő lenne a hosszú haju változat!
Mr. Design: Oda beleférne Wan Liu Ming is! Ha már kimaradt az epizódból...
Mr. Rendező: Na ne. Van bármi elképzelésetek, hogy ezek ketten MIÉRT váltottak oldalt?
Mindenki:...
Mr. Producer: Csak ha semmi jobb ötletetek nem lesz, értve?
Mr. Script: Ha már kimaradt jelenetek: Allelujahról is jól elfeljtkeztünk ám. Nem maradt rá képernyőidő.
Mr. Design: És ha bevágnánk egy fél másodperces jelenetet arról, hogy összekötözve ül egy sötét szobában? Olcsó, de jó!
Mr. Producer: Na ne, ez milyen olcsó megoldás már!
Mr. Design: Igazság szerint van egy egész jó elképzelésem, milyen műanyag figurát lehetne róla csinálni. És nem arról volt szó, hogy ÚJ célközönséget is meg akarunk fogni? Egy bizonyos rétegnél ez nagyon népszerű téma...
Mr. Producer: Meggyőztek az érvek, legyen.
Mr. Design: És ha már itt tartuk, kellene egy kicsit pofozni a mecha dizájnon is. Kellene pár jó ötlet...
Mr. Paint: Rózsaszín Exia?
Mindenki: NEM
Mr. Gar: Van egy két ötletem. Legyen az Exiának egy piros szeme, mint a terminátornak.
Mr. Táp: Miért is? Milyen funkciója lenne?
Mr. Gar: Nem kell funkció. Viszont Gar.
Mr. Rendező: Mi az hogy Gar?
Mr. Gar: Gar.
Mr. Producer: Nekem tetszik. Látjátok emberek, erről beszéltem! Friss vér, kreatív ötletek.
Mr. Design: Végül is nem nagy kunszt megcsinálni, és lesz belőle még egy eladható Exia-figura.
Mr. Paint: Megoldjuk.
Mr. Gar: Másik ötlet. Legyen az új Virtue modellnek hátán is egy arca.
Mr. Táp: És ez milyen tápot hozna? Már a plusz ágyúkat is túlzásnak érzik itt sokan...
Mr. Gar: Ez nem táp. Ez Gar.
Mr. Rendező: De tényleg, mi az hogy Gar?
Mr. Gar: Gar.
Mr. Producer: Talán a cigar, rövidítve? Nekem mindenesetre tetszik, majd később kitaláljuk, mit nyujt.
Mr. Design: Ez a huszonharmadik funkció kb., amit kitalálunk, aztán használjuk egy részig, és megy a kukába. Tudjátok, ez nekem nem túl hálás feladat... de hogy érezzétek, én is dolgozom: Mr. Paint-tel kitaláltunk egy új cuccot a föderációs mekáknak! Nézzétek, ilyen lándzsájuk van, amivel lőni is lehet, meg szúrni is, mint a Gunblade!
Mr. Táp: használt Ps2-t nyertél a vállalati táncszőnyegverseny 8. helyezettjeként, és ez lett a vége...
Mr. Design: De komolyan, a Code Geassban is bejött! És elég rég volt már, meg amúgy is, jótol lopni nem szégyen!
Mr. Producer: Vélemények?
Mr. Gar: Szerintem Gar.
Mr. Producer: Nos, ezzel is megvolnánk, van még valami?
Mr. Rendező: A rész maradéka rendben van...
Mr. Producer: Nos, akkor munkára fel!


És akkor némileg hagyományosabb stílusban a rész maradékáról. Új évad, nagy várakozások. Az első rész meglehetősen dinamikusan indít, nagyrészt hozza a vártat, sőt, én ennél gyengébb kezdést vártam. A plot maradéka (és érdemi része) azon igyekszik, hogy elén fesse a jövőt, ami kicsit sem az, amiért a Celestial Being harcolt. Lássuk pontokba szedve:
- A föld egyesült, de sokaknak ez nem tetszik. Közöttük van egy lázadó frakció, akik egyenruhájuk alapján az egyori Union katonái közül kerülnek ki. Velük harcol a Föderáció speciális egysége, a zsírúj fake solat furnace-szel felszerelt A-Laws (úgy érzem ennek romanizálása még változni fog, ahogy lesz official infó, én simán Arrows-nak romanizálnám, értelme is több van).
- A Celesital Beingről senki sem hallott négy éve, és az előző rész végén sejtetettekkel ellentétben fel is bomlott a régi gárda: Gyakorlatilag csak azok maradtak meg, akiket mutattak is az előző rész végé. Sumeragi Katagirivel bútorozott össze és elhanyagoltan fekszik egy takaró alatt. Wang Liu Mei koordinálja a csapatot, persze szokás szerint kettős játékot játszva, mert a zöld mókus kíséretében is feltűnik, aki nagyon gonosz és egyre androgűnebb.
- Az egykori Mesterek közül csak Tieria maradt a kötelékben. Hallelujah fogságban sínylődik, Setsuna pedig gerillaháborút folytat az Exia maradványait felhasználva.
- Sergei és Soma Pieris közös együtt élnek, nagyon remélem, hogy nem feleségül kérte, hanem csak örökbe akarja fogadni...Sergeinek van egy fia, érdekes fordulat.
- A sorozat elején kezdődő találgatásoknak vége: Rezidens Maszkos Mókus Graham lett. Továbbra is elszántan gyorsul Setsunára.
- Saji éli az űrszakmunkások izgalmas életét, aztán belekeveredik a leghülyébb rendőri akcióba, amit valaha láttam, és egy büntetőtelepen tolja a nehéz, és ki tudja miért nem gépesített szenesvödröt.

És akkor, az aktuális események: Setsuna megérkezik erre a börtöntelepre, pont amikor a lázadó egységek eggy nagystílű fogolyszabadító akcióba kezdenének. Sajnos az A-Laws 3 mechájával szemben sok esélyük nincs (LOUISE??? MIÉRT????). Az önműködő robotok tesztje jó gyorsan helyre is rakja a nézőt, hogy kinek illik drukkolni a konfliktusban.
Setsuna persze megmenti Sajit, aztán az Exiával megpróbálja aprítani a támadókat. Meglepetésemre őt aprítják, de persze megérkezik Tieria és megmenti a helyzetet Virute "túféc" edisönnel. Megjegyzi, hogy Setsuna mennyit változott, Setsuna viszont azt, hogy Tieria már kevésbé. De all is right in the world, Setsuna újra a CB kötelékében, akik között régi ismerősök (Feldt, Lasse (ő mégse halt meg)) mellett új arcok is megjelennek, mint pl egy copfos loli, nyilván a loli-fanok megfogására.
Van még egy újrahasznosított jelenet a Lockon-Setsuna "lelőlek mert kiirtottad a szeretteimet - hopp, mégsem" témából, ezúttal Sajival.
Erős felütés tehát, egyelőre sok a kérdőjel, ezek némelyike meglehetősen WTF, de azért a szokásosat most is elérték a srácok: Várom a folytatást...

Hozzászólás (0)

Mobile Suit Gundam 00 25. rész

2008.10.05. | írta: Sephiroth | téma: Mobile Suit Gundam 00 | 4703 olvasás
Epic
Gar
még Garabb

Ott repül a...
...kismadár
szerintem csúnya. Na, tényleg.

vajon Hallelujah....
szépen megkomponált zárókép
"Minden Bejegyzéshez Wang Liu Mei Képet" rovat. Igen, ez továbbra is lesz :D

"A zárás innentől kezdve csak epic lehet. Kicsit rá is pihenek mielőtt megnézem, azt hiszem ez a rész túl sok volt, hagyom leülepedni. Másrészt nem is lesz Gundam októberig, úgyhogy nincs hova sietni."

Az idézet egy távoli, mégis közeli bejegyzésemből származik. Sikerült olyannyira nem sietnem, hogy az első szezon utolsó részének bejegyzését gyakorlatilag az utolsó utáni pillanatra hagytam, lévén már itt figyel a vinyón az új szezon első része, egyelőre csak raw (raw, fight the PAWA), de nem marad sokáig nézetlen, többenk közületek talán már látták is...
Amkor ugyanis megnéztem annó az utsó részt (jó egy hónnappal adás után), valahogy nem voltam olyan hangulatban, hogy írjak róla, aztán pedig telt az idő... nade, most nézzük mi is történt kicsit részletesebben!

"Valaki szólhatna Mr. Scriptnek, hogy még nem a sorozat, csak a szezon végén tartanak… ugyanis, ha így folytatják, a 2. szezon kénytelen lesz előröl kezdeni az egész történetet."

Hát, mint kiderült, éppen ez fog pedig történni, de ne szaladjunk ennyire előre! Részekre bontom az eseményeket, mert eléggé függetlenedtek egymástól a harci cselekmények eddigre.

A Kyrios harcképtelenül bújik egy aszteroida mögött, miközben vadászik rá Sergei és a szuperkatona (ehh, mint egy szovjet szkifi cím...). Szerencsére újra megtanulhatjuk, hogy egy párbaj kimenetelét nem a fegyverzet állapota, vagy a taktika befolyásolja, hanem a lelki összhang és béke. Allelujah és Hallelujah végre megtalálják a közös nevezőt (mindketten élni akarnak) és békét kötnek: ezt szimbolizálandó emberünk megszabadul emós hajviseletétől, és hátradobott séróval kezdi el a darálást. A megoldás kicsit váratlan, de jól vették a készítők az ezzel járó akadályokat. A két személyiség valahogy megosztva kezeli azt a fél Gundam-et ami megmaradt, és sikerrel veszi fel a harcot 2 GN-X ellen. A vége egy epikus kűzdelemben elért döntetlen: mind Sergei, mind Allelujah súlyosan megsérül, a felek visszavonulnak, bár a Kyrios esetében ez inkább visszalebegés, lévén végleg
leamortizálódot... Viszont, tesz még egy felfedezést: Soma Pieris nem más, mint Marie, akit ő valahonnan ismer. Elég emóciónálisan reagál, szóval talán testvére lehetett? Nem tudom, egyelőre tipp sincs rá, de reméljük hamarosan kiderül...

Tieria fő harci cselekménye az hogy kiengedi a solar furnace-t, hogy legalább az újrahasznosítható legyen. A Nadleeh nem nyújt már több szolgáltatást.

Marad tehát Setsuna, aki az előző rész végén éppen Epic showdown-ba kezdett Alejandroval (a gépe egyébként az Alvatore névre halgat). Esélye nem sok van, az aranybogár GN Armorja átvághatatlannak tűnik. Látszik hogy a készítők itt nem spóroltak, a harc nagyon látványos, így ennek megfelelően nehezen követhető, én sem kísérlem meg ezt így :D Elég az hozzá, hogy végül az Exia és az önfeláldozó GN-Arms áttöri a védelmet, és sikerült felszeletelni a végig öntelten Alejandro gépezetét. De ellok sem nyugodhat meg hősünk: Alejandro ugyanis kinder-meglepetésként előbújik a romokból, egy meglehetősen oldszkúl mechát vezérelve, és kezdetét veszi az utolsó (hehe. mégsem egészen) csata. Setsuna rájön közben, hogy mi volt az, ami miatt azt érezte, hogy a világ rossz felé halad: ennek oka szerinte Alejandro. Hááát, amekkor plotot kerítettek eköré, én azt hittem valami filózófikusabb dolog lesz a háttérben. Mindenesetre, Alejandro mond pár érdekes dolgot: szerinte a Celestial Being csak a pusztításhoz ért, ezért nincs rájuk tovább szükség az új világban, ami már egyesült, és az újáépítés kezdetét is vette. Setsuna ezzel láthatóan nem ért egyet. Győz is a végén az
elszántsága, Alajandro - pedig már vártam hogy még lesz valami a tarsolyában - elfüstöl. De! vigyázat, öveket bekapcslni, nem várt fordulat!!! Még kap egy rádióüzenetet Ribbons-tól, miszerint jól játszotta a szerepét, de nincs többé helye az új tervben, amelyet ez a zöld hajú angyalcsemete eszelt ki...Okké, nem várt fordulat, de WTF??? Nem tudom elképzelni, hogy ez már az első résznél megvolt, mint koncepció, annyira légből kapott az egész.
És már azt hinnénk, hogy végre megpihenhet szegény Exia, de NEM!!! Jön még derült égből a GN-FLAG, benne szőke hercegünkkel, aki vérgőzős bosszúálló angyalként lesúlyt. Az új gépe nagyon pöpec, ő mindig ász pilóta volt, Setsuna pedig holtfáradt. Mit is mondhatnék? Egyértelműen lealázza, de azért egy döntetlent kisír a fiú. Mindkét gép cafatokra robban.
Csak két megjegyzés ehhez a részhez: Egyrészt hogy csalódtam Graham-ban: amikor azt mondta, hogy nem méltó hozzá a GN-X, és hogy becstelenség lenne beleülni, azt hittem hogy a fake solar furnaccel van baja, közben csak Flag-ját szerette volna feltápoltani...eh...A másik hogy elég "meleg" helyzet volt ez a párbaj, nem tudom ki hogy van vele :D

És innen már igazából csak a credits vár ránk, és itt jött az a rész ahol az alkotók szépen ellvarták az összes szálat (pedig cliffhanger-véget vártam). Nézzük sorban.
- eltelt 4 év. Gyakorlatilag a világ egyesült, tehát a CB célja elvileg megvalósult: egyetlen haderő egy egyesített békefenntartó sereg.
- A CB viszont ennek ellenére továbbra is aktív. A maradék legénység túlélte, és továbbra is úgy vélik, hogy nem végeztek még, bár az elmúlt 4 évben nem mutattak aktivitást. Viszont már bevetésre vár az új világot elhozó gépezet: a Gundam 00 (TA-DA-DA-DAAAAM!)
- Graham túlélte, kapott egy csinos maszkot. nem lett tőle szebb.
- Rozsomák is megmaradt, ő alkoholba menekül.
- Saji űr-rakodómunkás lett. Hogy ez ki a francot érdekel, nem tudom...
- Nina és Wang Liu Mei a CB kötelekében tevékenykednek tovább. Legalább ezt tudjuk, az egész részben Nina és a Throne-ja feltűnését vártam...

És kérem szépen, innen folytatjuk. Attól függően, hogy mennyire lesz sok és bonyolult párbeszéd a raw-ban, lehet hogy már holnap!

(BTW: remélem senki nem ijedt meg a "befejezett" státusztól a blog bejegyzéseinél, személy szerint ezt csak most vettem észre, nem is tudom, hogy került abba)

Hozzászólás (10)

Mobile Suit Gundam 00 24. rész

2008.04.18. | írta: Sephiroth | téma: Mobile Suit Gundam 00 | 5172 olvasás
"Minden Bejegyzéshez Wang Liu Mei Képet" Rovat
Jön az ellen
Reménysugár

"Tátsd a szádat, megy a töltet" (Duke3d hun)
a párbaj

"He shot me down, bang bang..."
"...I hit the ground, bang bang"
Csak én nem érzem ezt esélyesnek?

Na kérem szépen, az agyam most eléggé ledobta az ékszíjat. Valaki szólhatna Mr. Scriptnek, hogy még nem a sorozat, csak a szezon végén tartanak… ugyanis, ha így folytatják, a 2. szezon kénytelen lesz előröl kezdeni az egész történetet.
Az előző rész is elég kemény volt, de itt rátesznek még egy lapáttal. Kezdetnek mindjárt azzal hogy Lockon bizony nem kerül elő… úgyhogy kezeljük mi is halottként, bár még mindig nem vagyok 100% a halálában, de most már azért elég valószínű. És ha már itt tartunk: nem kerül elő Ali sem, de amennyire láttam, nem találta telibe a Dynames lövése, úgyhogy az ő visszatértére még számíthatunk.

Van még egy kis visszajátszás 2 évvel ezelöttről, ami a Meisterek első találkozását mutatja be Setsunával, érdekes szinfolt, de komoly jelentősége nincs, talán csak Lockon kicsit részletesebb bemutatását kapjuk belőle. Kapunk egy rövid Wang Liu Mei bejátszást, aminek az értelme nagyjából a következő:

"Úrnőm, támadás alatt áll a Ptolemaios!!!"
"Igen? De kár."

A hajón mindenki a maga módján búcsúzik Lockontól, különösen megható Feldt levele, amit a Dynames maradékában helyeznek el, amit valszeg útra akarnak indítani, régi jó űrhajós szokás szerint. Van még egy rövid Tieria-Setsuna clash, hogy miért is ment le Setsuna a felszínre, Tieria szerint ez is hozzájárult a katasztrófához (és kijön megint Tieria Föld-utálata). Ez az ellentét azonban nem igazán zavar meg semmit, mert egyetértés van a pilóták között: folytatni kell a harcot, sőt, Tieria (háta mögött az összes Meisterrel) akciótervet kér Sumergaitól. Az akcióterv végül védekezési tervvé módosul, mert jönnek megint az egyesített erők, akik új játékszert kaptak: hatalmas, arany mobile armort, vezeti Alejandro, aki megunta a cseles mesterkedést, és a nyers erőhöz folyamodik. Ő és a 13 megmaradt GN-X végső rohamra készülnek. Csak azt nem értem, miért nem ment ezalatt a Ptolemaios sehová. Elméletileg ez egy űrhajó, kellene tudnia repülni. Ha csak arra gondolok, milyen izgalmas volt a SEED eleje, amikor az Archangel kergetőzött a ZAFT-hajókkal, úgy érzem egy elég nagy ziccert hagytak ki azzal, hogy a Ptolemy meg sem próbál elfutni. Persze, az Archangel elött volt annó egy cél, amit ha elér, biztonságban lesz, míg a CB magára van hagyatva.
Mindenki átérzi, hogy a helyzet nem túl rózsás, van aki magányosan keres és talál okot a folytatásra (Setsuna), még a többiek együtt vitatják meg a továbbiakat. Az egész legénység érzéseinek katalizátorává válik Lockon halála, és ebben a pár percben többet tudunk meg a pilótákról és a legénységről, mint az előző 20 részben összesen. A gonosz Mr. Srcript persze okkal teszi ezt…Mindeközben pedig szól a crappy insert song. Hogy ne legyen olyan jó nekünk csakazértse : )

A harci terv önmagában jó: a Kyrios és a Nadleeh vigyáz a Ptolemy-re (a Virtue külső váza ugyanis nem használható), amíg Setsuna durva darabolásba kezd. Amivel nem számolnak, az Alejandro mobile armorjának brutális orrfegyvere, amiből olyan sugarat lő ki, ami a Ptolemy-t is elpárologtatná, ha nem kapnák félre a kormányt az utolsó pillanatban. És emelett pedig 13 GN-X 3 fáradt és morálisan mélyponton lévő pilóta ellen. Az esélyek nem jók. Én kis naiv, itt még azon kezdtem agyalni, hogy vajon ezt a helyzetet hogyan tudják megoldani. Mint hamarosan kiderül: sehogy.
A harc kemény és kegyetlen, a Trans-am is hamar bevetésre kerül, amit azt hiszem nyugodtan elkönyvelhetünk a Gundam univerzum leggyorsabban inflálódó power-upjának. 2 résszel ezelőtt még tarolt, z előző részben megfordított egy vesztes csatát, de éppen csak hogy, most pedig már fel sem veszik az ellenfelek. Tieria esetében a gyenge kezdést erős visszaesés követi, Allelujah viszont átengedi a terepet kedvenc másik énjének, aki azért kicsit hatékonyabb az irtásban. Amúgy egyre jobban birom Hallelujah-t. Vicces :D.

Mindeközben Setsuna és az Assault Container (ezt néztem korábban GN-Arms-nak) megpróbálják megostromolni a nagy repülő arany bogarat, de egy szokatlanul erős GN-Field visszaveri a próbálkozást. És itt jön az a rész ahonnan bedurvulnak a dolgok…
Újra lő ugyanis a gépezet, és ez a csapás ledarálja a Ptolemy teljes jobb oldalát, vele a Medical Roomot és a benne lakozó orvost, aki szerepelt kb. 2 részben és pályázhat az univerzum legbénább haja díjra. Sumeragi és a csapat egy része nem sokkal késöbbb elhagyja a hidat, és a megmaradt Assault Containerbe megy, hogy szembenézzen a közeledő ellenséggel. Most legalább kiderül: Az AC tulajdonképp a téglalap alakú kinövés a Polemy oldalán, amit le lehet csatolni. Szükség is lesz a tűzerőre: a GN-X-ek még ide sem értek…

A Nadleeh, mint az egyetlen harcképes Gundam (időközben a Kyrios majnem harcképtelenné amortizálódik, az Exia pedig még az Assault Containerben csücsül, ne kérdezzétek, miért), átvált Trans-am módba és a hajó segítségére siet. Derekasan irtja az ellent, de közben egy újabb nagy lövés szele kibillenti a Trans-am módból. Két ellenfele még így is marad: névtelen vesztes no.1, és neves vesztes no.1: Patrick barátunk az AEU-tól. Egy szamuráj/westernfilmbe illő párbaj bontakozik ki, egyetlen lövéssel: mind a ketten telibe találják a másikat, Patrick gépe darabokra robban, a pilótával együtt. A Nadleeh fej nélküli lovassá avanzsál, és magatehetetlenül sodródik az űrben. A Kyrios még próbálkozik, de a probléma, hogy mindezt Hallelujah vezérlete alatt, akinek, mint megjósolható volt, nem igazán szívügye a Ptolemy védelme. Ezért aztán senki sm tud semmit tenni, amikor is Sergei úgy dönt, hogy a jó öreg „belövünk a hajóhídra közelről” taktika alkalmazása végett elindul a hajó felé. For the record: nem sokkal ezelőtt Christine kamu hibára hivatkozva elküldi Feldtet, aki végül éppen Sumergiéknál köt ki, amikor azok leválnak a Ptolemiről, hogy szembenézzenek az ellennel. De sajnos későn: A klasszikus beállásból megeresztett lövés átszakítja a hajóhíd védelmét, és a bent lévő Christine-t és Lichtet telibe találja. Licht még az utolsó pillanatban Christine elé veti magát, nem igazán hittem hogy ezzel bármit is el fog érni, de csodák mindig vannak…
Ezután Sumeragiék megpróbálják levadászni Sergeit, ami sikerül is, legalábbis valami elég nagyot robban. Nem egyértelmű, hogy mi történt vele, amilyen death roll van ebben a részben, akár még meg is halhatott, de nekem úgy tűnt, csak a gépe alját vitte le a találat, ami után közvetlenül egy nagy robbanásfelhőt láthatunk. Szóval nem tudom.
Az ezt követő néhány perc a robbanást éppen hogy csak túlélő Christine-nel és Licht-tel foglalkozik…nagyon szép, érzelmes jelenet, tényleg le a kalappal, ezt nagyon eltalálták (nem is részletezném, ezt látni kell), főleg a végét, bár nekem kicsit érthetetlen volt, mire szúrta fel magát a lány. Béke poraikra.

A meggmaradt másik AC ezalatt sikertelenül próbálja szétszedni a MA GN-Fieldjét (húúú, de fura lehet ez a mondat annak aki nem nézi a sorozatot : ) ), ezért közvetlenül át akarnak törni rajta. Már meg sem lepődök, de természetesen ez sem sikerül… A gépezet két rákollót növeszt, és azokkal szedi szét a containert. MIÉRT kell minden egyes tápos MA-nak rákollót növeszteni? Vagy csak én látok itt tendenciát?
Szerencsére mindkét hősünk túléli, és a csata utolsó meccse veszi kezdetét, ahogy az ending elindul: Setsuna Vs. Alejandro...

A helyzet válságos. Ez a rész brutálisan tömény volt, nyomasztó, és kilátástalan. Nézzük a tényeket:
Halottak: Patrick, fura orvos fickó, Lockon, Christine, Licht.
Talán halottak: Sergei, Ali
Harcképes erők: ENSZ-oldal: kb. 4-5 GN (nem számoltam), 1 MA. CB: 1 assault container, 1 Exia, illetve a Kyrios, akinek viszont nem igazán ismert a státusza.

A zárás innentől kezdve csak epic lehet. Kicsit rá is pihenek mielőtt megnézem, azt hiszem ez a rész túl sok volt, hagyom leülepedni. Másrészt nem is lesz Gundam októberig, úgyhogy nincs hova sietni. De azt elképzelni semi tudom, mi lesz most. Brrr….tetszik.

Hozzászólás (3)