×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Kanon (2006) 19. rész

2007.02.11. | írta: paTKany | téma: Kanon (2006) | 2087 olvasás
Kitagawa-kunt meglepte Ayu életkora.
Boobies.
A galaxis, ... orion öve, ... ja az egy másik film.

Elaludt a mosdóban. Kawaii.
K...

...I...
...S...
...S

Tévedtem a múlt héten. A Shiori fejezet megnyugatató lezárásának az ideje nem most jött el, hanem úgy néz, hogy ki lesz tolva a végére a tavaszra.

Ezzel a résszel tehát elérkezett a Kanon a végjátékhoz vagyis az Ayu és a Nayuki fejezethez, amely mellesleg egy nagyon informatív rész volt. Az első rész óta hinti egyébként a Kanon a különböző spoilereket Ayu történetéről, ezek egy részét itt a blogban is kiemeltem, de az az érdekes bennük, hogy a legtöbb korábban elhintett nyomról majd csak az utolsó előtti részben válik nyilvánvalóvá, hogy mekkora spoiler volt. Ez a 19. rész pedig már nem egyszerűen hintetette, hanem két kézzel szórta a nyomokat. Egy ügyes nyomozó talán már most megtudná adni az összes lényeges választ Ayuval kapcsolatban, és csak hátradőlve figyelnie kellene a következő részekben, hogy igaza volt-e. A kérdések amire választ kellene adni a következők:

1. Hol van pontosan Ayu iskolája?
2a. Mi az a fontos dolog amit Ayu keres?
2b. És hol lehet elrejtve?
3. Mi történt azon a hét évvel ezelőtti napon amire sem Ayu sem Yuuichi nem emlékszik?

Tehát aki most találkozik először a Kanonnal és meg tudja már most válaszolni ezeket a kérdéseket az elmondhatja magáról, hogy ügyes nyomozó.

Nayuki sztorija is haladt előre, megtudhattuk, hogy ki az a személy akit gyerekkora óta szeret. Ugyan a nevét az illetőnek nem mondta ki Nayuki, de Yuuichi kivételével mindenkinek illene rájönnie, hogy kiről is volt szó. :)

Két mondatban a csókjelenetről: WOW! YESSSS! (KyoAni ismét nagyot alkotott.)

És még egy megjegyzés annak kapcsán, hogy újra előkerült az angyalka bábu és vele kapcsolatban a kívánságok: Ugye emlékszik még mindenki a 10. rész végén elhangzottakra? NEVAR FORGET!

Hozzászólás (0)

Kanon (2006) 18. rész

2007.02.04. | írta: paTKany | téma: Kanon (2006) | 3250 olvasás
so moe etc.
Kaori lábai - relevant to my interests
Nem mindig volt ennyire hideg a húgával szemben.

Boldog szülinapot Shiori-chan!
aranyosak így együtt

SZENZÁCIÓ!!1 Kaori mosolyog.
SZENZÁCIÓ!!1 #2 Shiorinak sikerült eltalálni egy vakondot.
Kaede is that you?

So moe i'm gonna ... de ezt már írtam Shiori kapcsán a múlt héten. Úgyhogy most foglalkozzunk egy kicsit inkább a nővérével. Kaori egy tsuntsun karakter, magyarul hívhatnám talán dühöskének, de nem ennek kéne a természetesnek lennie. Magára erőltette azt, hogyha nem vesz tudomást Shioriról akkor nem fogja fájdalom érni. Yuuichi szerencsére megértette a 16. részben Kaori kifakadásából, hogy mit kell tennie. Kaori egyedül képtelen lett volna kitörni ebből az állapotából, de Yuuichi segítségével ez sikerült. Legalábbis az első és legnagyobb lépést megtette azzal, hogy elment Shiori születésnapi bulijára és elismerte mindenki előtt, hogy Shiori a húga.

Kaori ezzel kikerült a gödörből, Shiori viszont még tartozott egy vallomással Yuuichinak. Mi nézők eddig csak vidám és aranyos Shiori-t láthattuk, de ez nem volt mindig így. Olyannyira nem, hogy korábban már fel akarta vágni az ereit. Az öngyilkosságtól végül az tántorította el, hogy találkozott két vicces figurával a behavazott sétányon. Ez két vicces figura Yuuichi és Ayu voltak a 2. részben. Ha valaki visszaolvasná akkor írtam, hogy hiányzott egy spoiler dolog Shiori szétszóródott holmijai közül. A penge. Most újranéztem azt a részt és már nem vagyok olyan biztos benne, hogy hiányzott. Van a tárgyak között egy hosszúkás valami ami lehet a penge. A lényegre visszatérve, azóta a nap óta egészen mostanáig kibírta szomorúság nélkül és egy nagyon szép meghitt jelenetben köszönte meg Yuuichinak azt amit eddig tett érte.

De Shirori történetének ezzel még nem volt vége. A cliffhanger jelenet a rész végén segít abban, hogy most egy hétig rághassuk a körmünket azon, hogy vajon történni fog-e csoda?

Hozzászólás (1)

Kanon (2006) 17. rész

2007.01.28. | írta: paTKany | téma: Kanon (2006) | 2157 olvasás
Nem lehet véletlen, hogy Seki Tomokazu adja Jun hangját. Az ilyen idióta fellépésekhez nagyon ért.
Kaori is not amused.
Csípősnek tűnik...

...ugyanazt akartam enni amit Yuuichi-san...
...ajaj...
...gulp...

csípős. :)
So moe i'm gonna die.
Jó nyaaa~stét

Konban-nyaa~!

Valamelyik korai részben egyszer viccesen azt mondta Yuuichi Shiorinak, hogy hívja nyugodtan onii-channak. Az akkor vicc volt, de a helyzet közben úgy alakult, hogy tényleg testvérként (testvérpótlóként?) tekint Shiori Yuuichira. Ezt Shiori maga is kifejtette a szökőkutas jelenetben, és megkérte egyben Yuuichit arra, hogy viszonyuljon hozzá normális, hétköznapi módon úgy ahogy eddig is. Ezen felül még egy fontos hozadéka volt a szökőkutas jelenetnek, mielőtt elváltak volna az hazafeleútjaik Yuuichi csak rákérdezett arra, hogy nincs-e valami gyógymód Shiori betegségére. Shiori válasza realista volt: "Csak ha csoda történik. De pont azért hívjuk őket csodának, mert a valóságban nem szoktak megtörténni.". (A valóságban nem is, de itt ez a Kanon - paTKany megj.) Ismét elhangzott hát a kiseki szó a sorozatban, hamarosan kiderül, hogy lesz-e foganatja. :)

Shiori engedélyt kapott az orvosoktól, hogy a születésnapjáig iskolába járhasson ezzel az álmának egyik felét már meg is valósította. Mi nézők pedig megkaptuk végre azt a moe~ adagot, amit az iskolai egyenruhás Shiori látványa nyújt. (Azért még mindig Mishionak áll legjobban a Kanon iskolai egyenruhája imho.) Így aztán Yuuichi és Shiori számára az iskolai udvaron történő közös sétálásból ezúttal közös étkezés lett az iskolai ebédlőben, amelynek során kiderült, hogy Shiori nem bírja a csípős ételeket. Amit csípős curry-vel művelt az a "so moe i'm gonna die" minősített esete volt. :)

Az álom másik felének megvalósítása azonban még várat magára, Kaori ugyanis továbbra is úgy tesz, mintha a húga nem létezne...

Ayu sztoriához is kaptunk egy történetdarabkát az epizód során, egy apró megjegyzés keretében Ayu állandóan hordott piros fejpántjáról.

Hozzászólás (0)

Kanon (2006) 16. rész

2007.01.21. | írta: paTKany | téma: Kanon (2006) | 2037 olvasás
Még így "bukósisakkal" a fején is elmondhatatlanul aranyos.
Uguu~
Az se semmi, hogy a kenyeret és a tojást briketté tudja alakítani Ayu, de hogyan tudja elégetni a kávét is???

Az Akiko ölében alvó Ayu, egy kihagyhatatlan Kanon klasszikus jelenet.
Az első ember aki 0 pontot ért el a vakondütlegelő játékban. (Btw ugyanezt már Belldandy megcsinálta Shiori előtt csak ő nem ember.)
Hócsata

Az elkészült hóember
Yang és Yin az éjszakában
Kaori összetört a teher alatt

A kórházi beteglátogatás elsődleges célján kívűl okosan továbbvitte a többi történetszálat is. Az elsődleges cél természetesen az volt, hogy lássuk Mai-t és Sayurit épségben és időlegesen elbúcsúzzunk tőlük. Ha máskor nem is, de a befejező részben azért még fogjuk látni őket elbúcsúzni Yuuichitól cseresznyevirág-esőben érettségi bizonyítvánnyal a kezükben.
Miközben Ayu és Yuuichi beteglátogattak láthattuk Nayukit magányosan elfogyasztani a teáját, Ayu a dokinénitől kapott egy furcsa pillantást, Shiori meg lebukott, hogy kórházba jár, és ezzel át is tért a történet fővonala a Shiori fejezetre.

De mielőtt még rátért volna azért történt egy fontos esemény. Akiko lebetegedett, amelynek kapcsán láthattuk, hogy mennyire fontos tartópillére is Akiko a családnak és, hogy észrevétlenül is de mennyire nélkülözhetetlen szerepet tölt be Nayuki életében.

Aztán a rész második fele már teljesen Shioriról szólt. Sor került végre Yuuichi és Shiori egész napos randijára. A sok vidám és boldog pillanat (többek között a hóember is megépült, ha nem is akkora méretben, mint amekkora meg lett ígérve az 5. részben) után végül Shiori beismerte (azt amit már Yuuichi amúgyis sejtett), hogy hazudott az állapotáról vagyis nem egy egyszerű megfázás miatt nem jár iskolába.

De ezzel még nem volt vége, mert a randi utáni este egy váratlan telefonhívást kapott Yuuichi. Kaori volt az. A telefonhívás utáni jelenetben súlyos szavak hangzottak el Kaori szájából saját magáról és Shiori állapotáról. De nem is elsősorban a drámaisága emelte ezt a jelenetet a kedvenc jeleneteim közé a Kanon 2006-ból, hanem a zseniális kivitelezése animációs oldalról. Egész pontosan az a beállítás, hogy Kaori a lámpa fénykörén kívül állva kiadott magából minden felgyülemlett szomorúságot jelképezve a Yint és ahogy Yuuichi a fényben állva hallgatta jelképezve a Yangot.

Hozzászólás (0)

Kanon (2006) 15. rész

2007.01.14. | írta: paTKany | téma: Kanon (2006) | 2248 olvasás
A "nagy ugrás"

12 hours in MSPaint


Kanon 15. rész ez volt az amit minden *Kagikko türelmetlenül várt, és a visszajelzések alapján a többségük 100%-ig oda meg vissza lett tőle. :)

Anno a Toei-féle Kanon nagyon megkeverte a Mai fejezet végét. A "nagy ugrás" ugyan megvolt ott is, de teljesen kimaradt Mai múltjának a bemutatása, és Mai spirituális erejének fizikai manifesztációja vagyis a kislány a gabonamezőn csak tétlen szemlélője volt az eseményeknek. A KyoAni viszont hű maradt az eredeti visual novelhez úgyhogy ezúttal élvezhettük Tamura Yukari csilingelő kislányhangját is. Elbűvölő ahogy tudja váltogatni a komoly és az aranyos hangját, várom is nagyon a Nanoha Strikers-t többek között emiatt is. Nade visszatérve a különbségek elemzéséhez, a Toei Kanon Mai fejezetének végén elmaradt a csoda, helyette egy drámai jelenet volt Sayurival. Ami mondjuk alapvetően nem is volt rossz, csak így onnan kimaradt a Kanon esszenciája, hogy "csodák márpedig történnek".

Ezzel a résszel lezárult tehát Mai története úgyhogy megpróbálom két-három mondatban összefoglalni a lényegét. Mai természetfeletti képeségekkel bír, ez akkor derült ki amikor spirituális erejével képes volt meggyógyítani a halálosan beteg édesanyját. Viszont amint ez kitudódott a társadalom kiközösítette magából Mai-t és az édesanyját. Mai-nak nem voltak barátai egészen addig amíg Yuuichi az egyik városban való nyaralása alkalmával meg nem ismerkedett vele. Yuuichi elfogadta Mai-t olyannak amilyen, Mai pedig boldog volt. Aztán elérkezett a nyári szünet vége, és Yuuichinak el kellett mennie. A kislány Mai ezt úgy élte meg, hogy Yuuichi is el akar menekülni előle és kétségbeesésben kitalálta azt a történetet, hogy démonok veszélyeztetik azt a gabonamezőt ahol közösen játszottak ezért együtt kell, hogy megvédjék. Végül aztán Mai a saját kitalált történetének a foglya lett, a saját spirituális ereje hozta létre a démonokat, amik aztán a mező helyén kinőtt iskolában okozták mindazt a felfordulást amit láthattunk.

*Kagikko (鍵っ子): olyan személy aki a japán KEY cég munkáiért rajong. A KEY-nek köszönhető a Kanon, az AIR, a Clannad, a Planetarian és a Tomoyo After.

Hozzászólás (0)