×

Regisztráció

Anime: ef - a tale of memories.

ef - a tale of memories. © minori • SHAFT

ef - a tale of memories. (TV, 2007)


Hossz: 12 rész
Műfaj: romantikus, dráma, pszichológiai, természetfeletti, visual novel

Rendezte: Oonuma Shin
Eredeti mű: minori
Írta: Takayama Katsuhiko
Karakter dizájn: Sugiyama Tadashi
Zene: Tenmon
Stúdió: SHAFT

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
ef - a tale of melodies. (TV, 2008)

Értékelések: (25 szavazat, átlag: 9.24, #15) részletek

ef - a tale of memories. © minori / SHAFT
Hirono Hiro a középiskola mellett szárnyait bontogató mangarajzoló, élete a könyörtelen határidőkkel folytatott küzdelemből áll. Karácsony este egy lány se szó se beszéd, ellopja a biciklijét. A lány Miyamura Miyako, mint kiderül, Hiro iskolatársa. Hiro egyre több időt tölt a nyitott és kedves lány társaságában, azonban a bontakozó kapcsolatot Hiro gyerekkori barátja, Shindou Kei egyáltalán nem nézi jó szemmel. Hogy visszanyerje Hiro figyelmét, felveszi a harcot Miyakoval.
Asou Renji, egy másik középiskolás fiú szívesen olvasgat magában egy elhagyatott pályaudvaron. Egy nap azonban egy furcsa lányt talál a máskor mindig üres állomás előtt. A lány neve Shindou Chihiro, és az egyik szemén szemkötőt visel. Renji alig várja a következő találkozást a kissé félénk lánnyal, azonban hamarosan kiderül, hogy Chihiro súlyos emlékezetzavarban szenved.
Az Ef: A Fairy Tale of the Two című visual novel alapján készült anime két külön szálon kíséri végig a szereplők romantikus és drámai történetét, mely során egymásra és önmagukra találnak.

Az ef - a tale of memories csodálatosan szép szerelmes történet és szemkápráztató vizuális élmény egyben, köszönhetően a SHAFT által megvalósított animációnak, és a nagyszerű rendezői ötleteknek.
A szín- és kontrasztgazdagság, az erőteljes árny- és fényjátékok, a vázlatszerű, vagy fekete-fehér rajzok, torzított perspektívák, szokatlan beállítások és hosszú állóképek álomszerű légkört teremtenek, és szimbolikusan is alátámasztják, felfokozzák a közvetített érzelmeket. Ezzel az álomszerű atmoszférával körülvéve a már sokszor látott szerelmi konfliktusok sem tűnnek klisésnek, a történet a szenvedélyes érzelmek ellenére sem tűnik melodrámának, az összhatás egyedi és magával ragadó.
Az anime megőrizte az eredeti visual novel szinkronstábját, a nagyszerű szinkronhangok mellett a Shinkai Makoto filmjeiből ismert Tenmon által komponált háttérzene nyújt csodás aláfestést a történethez.

Az ef igazán látványos, érzelmekkel teli történet, mely csak a vizuális élmény kedvéért is figyelmet érdemel. Maximálisan kihasználja az animációban rejlő lehetőségeket, megfog, és magával ragad.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2008.01.12.
55810 olvasás

Ismertető értékelése:
4.50 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

ef - a tale of memories. © minori • SHAFT

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.