×

Regisztráció

Anime hírek

I. Impro Cosplay Verseny

2017.12.08. | írta: iskariotes | 711 olvasás | 0 hozzászólás
Az Infinity Esport Bár első alkalommal rendezi meg Impro Cosplay versenyét, amit ha minden jól alakul szeretnének hagyománnyá fejleszteni.
Az szervezők így írnak az eseményről:
"Az Impro Cosplay célja, egy olyan rendezvénysorozat, ahol a cosplay és a színházi világ szorosabb kapcsolatba kerül egymással. A megszokottakhoz képest, a versenyzőknek nem egy előre betanult egyperces koreográfiát kell bemutatniuk a jelmezükben, hanem színházi, szórakoztató improvizációs játékokban kell helytállniuk, miközben az általuk megszemélyesített karakter tulajdonságait kell visszaadni a nézőknek és a zsűrinek.

Az első eseményen 10 cosplayer versenyezhet, akiket az előzetes jelentkezés után a szakmai zsűri választ majd ki.

A rendezvényen minden résztvevőt segíteni fog egy 3 tagú színjátszó csapat, akikkel a versenyző együtt fog részt venni az improvizációs játékokban (ezzel elősegítve a 2-4 fős színházi improvizációs játékok lehetőségét, megalapozva az előadások sikerességét és jó hangulatát).

A többi cosplay versennyel ellentétben, sokkal több időt kapnak a versenyzők, és a zsűrizés az előadásmódot, valamint az improvizációs készséget fogja előtérbe helyezni pontozásnál.

A rendezvény a nézőknek is egy szórakoztató verseny, hiszen minden feladat egy elég abszurd élethelyzetbe fogja helyezni a cosplayert. Az improvizációs játékok legjava, a jól ismert Beugró nevezetű műsorból megszokott színházi játékokat fogja felhasználni.

Egy versenyzőre körülbelül 15 perc fog jutni, amibe 2 különböző szituációs játék fog beleférni. A verseny 4 órát vesz igénybe, miközben a közönséget is bevonjuk a játékok folyamatába, illetve a verseny végeztével, amíg a zsűri meghozza döntését, addig a színpadon részt vehetnek a nézők is további játékokban, ha kedvet éreznek hozzá."


Hol? Budapest, 1084, Német u. 2
Mikor? 2017. december 17., 14:00–19:00

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

Kiemelt hírek

Anime lista 2018 nyár

A 2018 nyári szezonban kezdődő új anime TV sorozatok, megjelenő filmek és OVA-k. ...

További hírek

Magyarországi sógi klubok

Jelenleg csak Budapesten és Debrecenben működik hivatalos sógiklub (azaz olyan klub, ahol a Magyar Sógi Szövetség egy tagja oktat). ...

Church Of Misery koncert

A japán doom metal zenekar több év után újra Budapesten koncertezik. ...

Chihiro Szellemországban a Bem moziban

Az egyetlen Oscar díjas animet kétszer is műsorra kerül a Bem filmszínházban. ...

Cosplay interjú az Petőfi TV-n

Az M2 Petőfi TV, KiberMa című műsora többek közt portrét közölt Yuriko Seiraval aki a stábot az otthonában fogadott. Az interjú során betekintést nyerhettünk a cosplayes műhelyébe és néhány készülő projektbe is. ...