×

Regisztráció

Anime hírek

I. Impro Cosplay Verseny

2017.12.08. | írta: iskariotes | 428 olvasás | 0 hozzászólás
Az Infinity Esport Bár első alkalommal rendezi meg Impro Cosplay versenyét, amit ha minden jól alakul szeretnének hagyománnyá fejleszteni.
Az szervezők így írnak az eseményről:
"Az Impro Cosplay célja, egy olyan rendezvénysorozat, ahol a cosplay és a színházi világ szorosabb kapcsolatba kerül egymással. A megszokottakhoz képest, a versenyzőknek nem egy előre betanult egyperces koreográfiát kell bemutatniuk a jelmezükben, hanem színházi, szórakoztató improvizációs játékokban kell helytállniuk, miközben az általuk megszemélyesített karakter tulajdonságait kell visszaadni a nézőknek és a zsűrinek.

Az első eseményen 10 cosplayer versenyezhet, akiket az előzetes jelentkezés után a szakmai zsűri választ majd ki.

A rendezvényen minden résztvevőt segíteni fog egy 3 tagú színjátszó csapat, akikkel a versenyző együtt fog részt venni az improvizációs játékokban (ezzel elősegítve a 2-4 fős színházi improvizációs játékok lehetőségét, megalapozva az előadások sikerességét és jó hangulatát).

A többi cosplay versennyel ellentétben, sokkal több időt kapnak a versenyzők, és a zsűrizés az előadásmódot, valamint az improvizációs készséget fogja előtérbe helyezni pontozásnál.

A rendezvény a nézőknek is egy szórakoztató verseny, hiszen minden feladat egy elég abszurd élethelyzetbe fogja helyezni a cosplayert. Az improvizációs játékok legjava, a jól ismert Beugró nevezetű műsorból megszokott színházi játékokat fogja felhasználni.

Egy versenyzőre körülbelül 15 perc fog jutni, amibe 2 különböző szituációs játék fog beleférni. A verseny 4 órát vesz igénybe, miközben a közönséget is bevonjuk a játékok folyamatába, illetve a verseny végeztével, amíg a zsűri meghozza döntését, addig a színpadon részt vehetnek a nézők is további játékokban, ha kedvet éreznek hozzá."


Hol? Budapest, 1084, Német u. 2
Mikor? 2017. december 17., 14:00–19:00

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

Kiemelt hírek

Anime lista 2017/2018 tél

A 2017/2018 téli szezonban kezdődő új anime TV sorozatok, megjelenő filmek és OVA-k. ...

További hírek

Alita első live action trailer

A legendás mangát Robert Rodriguez álmodta meg a filmvászonra és most érkezett meg az első kedvcsináló hozzá. ...

AnimePiac 8. - Új helyszínen!

A Magyar Anime Társaság immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a rajongok kirakodóvásárját. ...

Hungarocomix 2017. december 9.

Az esztendő utolsó képregényes rendezvénye Budapesten! ...

Anilogue - 2017. november 29. - december 3.

Idén is megrendezésre kerül hazánk legnagyobb és legjelentősebb animációs fesztiválja az Anilogue. Mint már megszokhattuk most sem maradunk Távol-Keleti animációs filmek nélkül. ...