×

Regisztráció

Anime: Rockman.EXE Axess

Rockman.EXE Axess © CAPCOM • Xebec

Rockman.EXE Axess (TV, 2003)

ロックマンエグゼ AXESS

MegaMan: Axess


Hossz: 51 rész
Műfaj: akció, sci-fi, mecha, shounen

Rendezte: Kato Takao
Eredeti mű: CAPCOM
Írta: Araki Kenichi
Karakter dizájn: Ishihara Mitsuru
Zene: Horii Katsumi
Stúdió: Xebec

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Rockman.EXE Stream (TV, 2004)
Rockman.EXE Beast (TV, 2005)
Rockman.EXE Beast+ (TV, 2006)
Ryuusei no Rockman (TV, 2006)
Ryuusei no Rockman Tribe (TV, 2007)

Értékelések: (4 szavazat, átlag: 6.00) részletek

Rockman.EXE Axess © CAPCOM / Xebec
Új sorozatot indított útjára a TV Tokyo 2003-ban, a Rockman.EXE vetítése után: a Rockman.EXE Axesst. Főhőseink továbbra is Hikari Netto (Lan) és Rockman (MegaMan).

Új PET jelenik meg az animében, aminek Advanced PET a neve. Manapság mindenkinek ilyen PET-je van. A kijelző háttere most már kisebb, mind elődjénél, ráadásul a háttérszín is megváltozott kékről zöldre. Ezúttal sem maradunk ellenség nélkül, a Gospel (vagyis a Sírkert) helyébe egy új gonosz szervezet, a Nebula lép. A szervezetet a Megaman Battle Network 4 és 5 GameBoy Advance játékokból ismerhettük meg. A 4. résztől láthatjuk azt a jelenséget, mikor Rockman lelke egy másik Navi lelkével egyesül. Ennek neve a Soul Unison vagy Lélek Harmónia. Ezáltal Rockman új kinézetet és erőt kap!

Egy NetHarchoz érkezünk a legelején, ahol Rockman 2 NetNavi ellen arat diadalt. Ezután láthatjuk az IPC cég által kifejlesztett Advanced PET reklámját, amit sikeresen kivágtak az amerikai verzióból. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy Netto és Meiru (vagy Maylu) a SciLab-be tart, a fiú kezében egy táskával. Összefutnak Chisao-val - aki Dekao (Dex) öccse -, aki velük tart. A Netto apja, vagyis Yuuichiro által készített Szinkron Chip tesztelése folyik, mikor odaérnek. Sajnos a kísérlet kudarcba fulladt, mert a tesztre megkért ember elvesztette a fizikai erejét. Nem sokkal később vírusok támadják meg a SciLab rendszerét, emiatt Netto és Meiru is felcsatlakoztatja Navijeiket a rendszerre. Sikeresen kiirtják azokat, utána egy halom Garu vírus (a farkas-féle vírusok) mögül előjön a vezérük, egy Beastman nevű NetNavi. Rockman eltünteti a Navit a kibervilágból, de a Nebula vezére, akit majd a későbbiek folyamán megismerünk, Dimenzionális Területet teremt elő az űrből. Egy denevér-féle NetNavi, Shademan ellopja a Szinkron Chipeket, csupán 2 marad belőlük. Netto megszerzi azokat, és - hogy a barátait és a többi embert - megmentse, elvégzi a Kereszt Egyesülést, ami az Irányító és a NetNavi egybeolvadása. Legyőzik Beastmant, viszont a harc után Netto is kiterül.

A Nebula állítja elő a Sötét Chipeket, amik hatalmas erőt ruháznak fel a NetNavikre, viszont a lelkük megsemmisül, és Darkloid-okká válnak tőle. Így járt Blues (ProtoMan), Enzan (Chaud) NetNavije a 27. részben, mert csak így menekülhettek meg a hajóról, ami nem sokkal a rész végén felrobban. De - hogy ne csak az epizódokról beszéljek - újabb ellenségekkel találkoznak hőseink, mint például az előbb említett Beastman és Shademan, Bubbleman, Flashman, Bowlman, Desertman, Burnerman. Ezen kívül, felhasznosítják az ellopott Szinkron Chipeket, hogy azokból Sötét Szinkron Chipeket állítsanak elő. Ha valaki ezzel a Szinkron Chippel végzi el a Kereszt Egyesülést, egyszerre egyesül a Navijével és kap hatalmas sötét erőt. Ez már előfordult Misaki Gorou-val, akit Yuriko Manabe-nek álcázva vitt egy helyre az autójával.

Az opening, a "Futatsu no Mirai" (vagyis "Két jövő") szerintem egész jó lett. A grafika egy kicsit változott, habár a Rockman.EXE grafikája egy kicsivel jobban tetszik, de ez már csak ízlés kérdése. Az amerikai verziót senkinek sem ajánlom, viszont a japánt bátran!
Írta: Pooru-kun
Pooru-kun értékelése: 10 (mestermű)
2009.07.28.
28494 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Rockman.EXE Axess © CAPCOM • Xebec

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.