×

Regisztráció

Anime hírek

Japán tánc és pályázat

2019.01.25. | írta: iskariotes | 71 olvasás | 0 hozzászólás
Ito Kaori két nap is fellép a Trafóban ahol ehhez kapcsolodó pályázatot is kiírtak.
A Trafó így ír a programról

"Érzékeny önportré, intim vallomás? Kaori Ito vegyes, néhol ellentétes érzelmeket jelenít meg a színpadon, így a darab egyszerre beszél megbékélésről és elválásról, gyűlöletről, lendületről és emancipációról. Kaori Ito erőteljes és érzékeny koreográfiája két testet mutat be, a sajátját és apjáét, a jóképű és excentrikus öregemberét. Ahogy általában a hozzánk legközelebb állókkal való viszonyunk csapong a legszélsőségesebben, úgy a koreográfia gyors és lassú, hangos és halk egyszerre, mint a tangó, melyet eltáncolnak.

„Ez az előadásom az apa-lánya kapcsolattal foglalkozik. Újraalkotok egy találkozást apámmal a színpadon, így igyekszem visszanyerni valamit kettőnk között, ami –úgy érzem- elveszett. Ez egyszerre személyes és művészi értelemben vett találkozás: két ember légyottja, akiket nem csak több ezer kilométer-, de már egyfajta kulturális távolság is elválaszt egymástól.„ Kaori Ito

Kaori Ito Japánban született, művészcsaládban, fiatal kora óta foglalkozik tánccal. 20 évesen New Yorkba költözik, ott és Tokyoban is folytatja tanulmányait. Táncol Philippe Découfléval, James Thierrée-ével, Angelin Preljocaj-zsal, sőt Sidi Larbi Cherkaouival is, mielőtt eljutott saját koreográfusi munkáihoz. A Táncolok, mert nem bízom a szavakban című munkájában a saját apját, a szobrász Hiroshi Itót hívja segítségül, hogy egy duettben vizsgálja meg az apa-lánya viszonyt és visszatérhessen gyökereihez, beszélhessen bizalomról, identitásról.


Mi? Kaori Ito (JP): Táncolok, mert nem bízom a szavakban

Hol? Trafó House (Budapest Liliom u. 41., Corvin negyed megállónál)

Mikor? 2019. február 21, 20:00 és február 22, 20:00

Mennyi? Sima: 2400 Ft / diák: 1900 Ft - Általános és ikerbérlet érvényes

Pályázat
A programhoz most a Trafó egy pályázatot is hírdet, amihez elég lazák a megkötések. 10 nyertest választanak ki, amelyből 3 napos kiállítást rendeznek. Az első három helyezett pedig értékes nyereményben részesül.
Részeletesebb kiírást itt lehet elolvasni

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

Kiemelt hírek

Anime lista 2018/2019 téli szezon

A 2018/2019 téli szezonban kezdődő új anime TV sorozatok, megjelenő filmek, OVA-k valamint ONA-k és speciálok. ...

További hírek

Teakurzusok

Az ázsiai teák világa kerül bemutatásra. ...

Hokkaidó természeti kincsei

Nagy Szilvia (kutató, utazó) tart előadás Japán északi szigetéről. ...

26. Magyarországi Japánnyelvi Szónokverseny

2019-ben immáron 26. alkalommal rendezzük meg a Japán nyelvi szónokversenyt. ...

Haikura, haibunra, haigára várva

A Cédrus Művészeti Alapítvány évről évre ismétlődő pályázati hagyományát folytatva minden eddigi és leendő szerzőjét hívja, hogy a magyar nyelvű haikuirodalmat szép szerzésekkel gazdagítsa. ...