Kulináris kuriózum a konyhában.
A szervezők ajánlása:
"A buddhista konyhaművészet kelet-ázsiai konyhaművészet, amelyet a buddhista egyházak és sok hívő követ főleg a kínai buddhizmus által befolyásolt történelmi területeken. Ennek japán változtata a shōjin ryōri, vagyis áldozati konyha, az erőszakmentesség jegyében készülő, tradicionálisan vegán ételek összefoglaló neve. A buddhista étel, mint a konyhaművészet egyik különálló válfaja, a kolostorokhoz köthető, ahol a közösség egyik tagját bízták meg főszakácsnak, akinek olyan ételeket kellett összeállítania, amelyek megfeleltek a szigorú buddhista fogadalmi követelményeknek."
Mi? Japán Buddhista konyhaművészet, a shōjin ryōri
Mikor? 2019. május 16., csütörtök, 18:00–21:00
Hol? Makifood Főzőiskola / Cookery School (Budapest Paulay Ede utca 55.)
Mennyi? Itt lehet tájékozódni