×

Regisztráció

Anime hírek

Usagi Yojimbo tévésorozatot kap

2018.02.09. | írta: iskariotes | 566 olvasás | 0 hozzászólás
Stan Sakai híres nyúl szamuráj történetét hamarosan a televízió képernyőjén köszönt ránk.
A több mint harminc éve futó képregénysorozatbol most készül önálló rajzfilmszéria és ezt maga a nyúl ronin megálmodója Sakai jelentette be twitter oldalán. Bár Usagi már több Tini Nindzsa Harci Teknős sorozatban feltűnt, de önálló mozgóképes alkotást még nem kapott.

A sorozatról annyi derült ki eddig, hogy CGI grafikát fog kapni és még az idén elkezdik a gyártási folyamatokat. Biztatásra ad okot, hogy a project mögé az a társaság állt bele (Gaumont Film Company) akik a Narcos című sorozatot is készítik. De a készítők közt találjuk James Want is, aki a Fűrész franchise-zal szerzett magának hírnevet és most az Aquaman filmen dolgozik. A sorozat készítői közt találjuk még Keith Goldberg-et is aki több mozifilmnek is volt a producere, illetve a 12 majom tévésorozatnak is.

A cselekmény maga XVII. századi Japánban játszodik a Tokugawa shogunátus korai szakaszában. A főszereplő Miyamato Usagi elvesztette urát ezért roninként kénytelen élni az életét és bár több helyre hívják szolgálni ő rendületlennül folytatja musha shugyō útját. Vándorlása során több fajta emberrel és helyzettel találkozik. Bár a legtöbb fejezet külön is értelmezhető, természetesen vannak visszatérő szereplők például Gen az orrszarvú fejvadász vagy a gonosz kígyó Hibiki nagyúr. Illetve egy idő után egy hosszabb és komplexebb cselekményt is kapunk.
Sakai hihetetlenül pontos képet fest a korszakról, volt olyan története, amihez nem kevesebb mint kétéves kutatómunkát végzett. A másik erősége a szériának, hogy természetfölötti és a mi világunkat nagyon harmonikusan kapcsolja össze az alkotó. Soha nem érezzük erőltetnek vagy hiteltelenek a részeket. Sakai munkáságáról olyan legendás képregényművészek is elismerően nyilatkoznak, mint Will Eisner vagy Stan Lee.

Az Usagi Yojimbo – melynek története 1984-óta fut - eddig 15 nyelvre fordították le (köztük magyarul) és 21 országban árulják. Eddig 31 kötet jelent meg magyarul pedig 16. A hosszú pályafutása során bezsebelt már Eisner díjat, YALSA (Young Adult Library Services Association) elismerését is. Az Rolling Stones magazin minden idők 50 legjobb képregénykarakteréi közé választotta be, a Nyúl Testőrt.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

Kiemelt hírek

Anime lista 2018/2019 téli szezon

A 2018/2019 téli szezonban kezdődő új anime TV sorozatok, megjelenő filmek, OVA-k valamint ONA-k és speciálok. ...

További hírek

Attack On Titan Vetítés

A Kitsune kávézó SnK napokat tart. ...

Bolti tolvajok

Az Oscar díjra is komoly esélyes japán mozi végre itthon is a mozikba került. ...

Moldován Viktor Hévízen főz

Hokkaidon élő Michelin csillagos magyar séf végre itthon is tart egy bemutatót. ...

Japán vonatkörút cseresznyevirágzás idején

Egy rendhagyó Japán útibeszámoló. ...