×

Regisztráció

Anime hírek

Usagi Yojimbo tévésorozatot kap

2018.02.09. | írta: iskariotes | 111 olvasás | 0 hozzászólás
Stan Sakai híres nyúl szamuráj történetét hamarosan a televízió képernyőjén köszönt ránk.
A több mint harminc éve futó képregénysorozatbol most készül önálló rajzfilmszéria és ezt maga a nyúl ronin megálmodója Sakai jelentette be twitter oldalán. Bár Usagi már több Tini Nindzsa Harci Teknős sorozatban feltűnt, de önálló mozgóképes alkotást még nem kapott.

A sorozatról annyi derült ki eddig, hogy CGI grafikát fog kapni és még az idén elkezdik a gyártási folyamatokat. Biztatásra ad okot, hogy a project mögé az a társaság állt bele (Gaumont Film Company) akik a Narcos című sorozatot is készítik. De a készítők közt találjuk James Want is, aki a Fűrész franchise-zal szerzett magának hírnevet és most az Aquaman filmen dolgozik. A sorozat készítői közt találjuk még Keith Goldberg-et is aki több mozifilmnek is volt a producere, illetve a 12 majom tévésorozatnak is.

A cselekmény maga XVII. századi Japánban játszodik a Tokugawa shogunátus korai szakaszában. A főszereplő Miyamato Usagi elvesztette urát ezért roninként kénytelen élni az életét és bár több helyre hívják szolgálni ő rendületlennül folytatja musha shugyō útját. Vándorlása során több fajta emberrel és helyzettel találkozik. Bár a legtöbb fejezet külön is értelmezhető, természetesen vannak visszatérő szereplők például Gen az orrszarvú fejvadász vagy a gonosz kígyó Hibiki nagyúr. Illetve egy idő után egy hosszabb és komplexebb cselekményt is kapunk.
Sakai hihetetlenül pontos képet fest a korszakról, volt olyan története, amihez nem kevesebb mint kétéves kutatómunkát végzett. A másik erősége a szériának, hogy természetfölötti és a mi világunkat nagyon harmonikusan kapcsolja össze az alkotó. Soha nem érezzük erőltetnek vagy hiteltelenek a részeket. Sakai munkáságáról olyan legendás képregényművészek is elismerően nyilatkoznak, mint Will Eisner vagy Stan Lee.

Az Usagi Yojimbo – melynek története 1984-óta fut - eddig 15 nyelvre fordították le (köztük magyarul) és 21 országban árulják. Eddig 31 kötet jelent meg magyarul pedig 16. A hosszú pályafutása során bezsebelt már Eisner díjat, YALSA (Young Adult Library Services Association) elismerését is. Az Rolling Stones magazin minden idők 50 legjobb képregénykarakteréi közé választotta be, a Nyúl Testőrt.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

Kiemelt hírek

Filmklub: Mameshiba

Soron következő filmklubunkban a Mameshiba c. filmet vetítjük a Budapesti Olasz Kultúrintézet közreműködésével. ...

Cosplay Farsang - 2018. február 24.

A hagyományokhoz hűen idén is megrendezésre kerül a Cosplay Farsang és kapcsolódó programjai Budapesten, a cosplay.hu szervezésében. ...

Ázsia szívében koncert 1.

Japán legidősebb és leghíresebb egyetemi zenekara ismét visszatér egyik kedvenc koncertvárosába: Budapestre! ...

25. Japánnyelvi Szónokverseny

Idén is megrendezésre kerül a rangos verseny. ...

Nippon Groove - az utolsó szezon

A szervezők bejelentették, hogy idén befejezik a Nippon Groove nevű program sorozatot. 2018. április 15-én tizenöt évnyi party szervezés után ...