×

Regisztráció

Anime: Naruto

Naruto © Kishimoto Masashi • Studio Pierrot
Naruto © Kishimoto Masashi / Studio Pierrot
12 évvel ezelőtt egy hatalmas rókadémon pusztította az egyik legnagyobb ninja falut, Konohát. Sok ember vesztette életét a harcban, de a falu legerősebb emberének, a Negyediknek sikerült megállítania a démont. Egy tiltott technikát használt, amivel a démont bezárta egy kisgyerekbe. Ezt a gyereket Narutonak hívták. Naruto szülők nélkül nőtt fel, és a falubeliek utálták, mert a pusztító démont látták benne. A Negyedik célja az volt, hogy ezek után Narutora hősként nézzenek, de mégsem ez történt.
Naruto magányosan élte le gyerekkorát, úgy érezte, hogy nem tartozik sehova. Az volt az álma, hogy majd ő lesz a legerősebb ninja a faluban. Azt akarta, hogy elismerjék, észrevegyék, éppen emiatt különböző rossz dolgokat cselekedett. Ezt az emberek rossz szemmel nézték és mégjobban utálták. Az Akadémián se volt egy kitűnő tanuló, amiből ismét nehézségek adódtak. Háromszor elbukott a vizsgán, mert a képességei nem voltak megfelelőek.

Itt kezdődik el a történet. Mizuki, az egyik vizsgáztató azt mondja Narutonak, hogy másképp is le lehet vizsgázni, csak annyit kell tennie, hogy ellopja a tiltott technikák tekercsét. Naruto ezt meg is teszi, és elkezdi tanulni a tiltott technikákat. Tanára, Iruka-sensei rajtakapja, mire a fiú elmeséli, hogy Mizuki mondta neki, hogy hozza ide a tekercset. Mizuki ekkor megjelenik, és elmeséli, hogy 12 éve született egy törvény, miszerint senki sem árulhatja el Narutonak, hogy ő maga a rókadémon. Naruto teljesen kiakad, és míg tehetetlenül áll, Mizuki megtámadja őt és Irukát. Iruka kap egy hatalmas shurikent a hátába, és elmondja, hogy ő mindig is elismerte Narutot, és egyszer egy tökéletes ninja lesz belőle. Narutot ez meghatja, mert ő az első ember, aki elismerte őt. A fiú ezek után besegít Irukának, hogy Mizukit elkapják. Használja az egyik tiltott technikát, ami nem más, mint az Árnyék Klón Technika (Kage bunshin no jutsu). Mizuki kikap, és miután Iruka látta, hogy Naruto mire képes, elhatározza, hogy átengedi a vizsgán, és megkapja Iruka homlokvédőjét, ami szimbolizálja azt, hogy ninja lett.

A történetben ezek után megjelenik Naruto másik két csapattársa, Sakura és Sasuke. Sasuke lesz Naruto riválisa, aki igazándiból egy tehetséggel, ügyességgel megáldott gyerek, viszont senkit se tekint a barátjának, és nagyon hideg mindenkivel. Sakura Naruto nagy szerelme, aki viszont Naruto szerelmi kisugárzásait egy öklössel viszonozza, és elvakultan szerelmes Sasuke-ba. Tanáruk szintén egy szokatlan alak lesz, Kakashi-sensei, aki fehér hajával, bal szemére csúsztatott homlokvédőjével, és maszkjával igen felejthetetlen képet hagy az emberek fejében. Kakashi a csapatmunkára törekszik Narutoéknál, ami kisebb-nagyobb sikerrel időnként működik is.
A csapat ezek után küldetéseket hajt végre, ahol bizonyítaniuk kell, hogy milyen fából faragták őket. A küldetések alatt a csapat összeszokik, fejlődik, beleértve Narutot is, akinek a továbbiakban is az a célja, hogy a falu legerősebb embere (Hokage) legyen.
A későbbiekben további karakterek is megjelennek, akik más csapatban vannak, vagy más faluból jöttek. Riválisok, társak, barátok, szerelmek, ellenségek, speciális képességű emberek és még sok más megjelenik a történetben.

Az animáció nem a legjobb, de talán ebben a sorozatban nem is az a lényeg. A zenéje illik a sorozathoz, tradicionális japán zene, amit kevertek elektromos gitárral.
Ezt a sorozatot azoknak ajánlom, akik szeretik a hosszú, véget nem érő harcolós sorozatokat.
Írta: Pata
Pata értékelése: 10 (mestermű)
2006.07.20.
35606 olvasás

Ismertető értékelése:
4.09 (jó), 11 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Naruto © Kishimoto Masashi • Studio Pierrot

Hozzászólások:
Nagyon jó kis anime, méltán híres. Az egyetlen hibája, hogy túl sok a filler-rész, meg néha Naruto is elég idegesítő, de attól még nagyon szuper az egész.
#12 | 2013.07.03. | írta: omen
hát.. a Bleachnél nem jobb.;D
#11 | 2012.11.10. | írta: Nikyca
Nekem bejött. A karakterek, a történet nagyon jó. Csak kár, hogy sok fillert tartalmaz, miután Sasuke elment, utána vagy húsz fillert néztem, aztán abbahagytam. Inkább megvárom a Shippuden nagyar szinkronos részeit (ha egyszer csak elkezdik), s nézem azokat.
#10 | 2012.09.30. | írta: kishi1991
Nem egy nagy eresztés, én abbahagytam valahol a 40. rész környékén. Nem jön be, igazából egy Dragon Ball koppintás, de annál lényegesen gyengébb.
#9 | 2011.09.01. | írta: Andro
Most szerdán kezdődött a 3.évada az Animax-en.
#8 | 2010.12.18. | írta: Major Tímea
Imádom!!Csak még nem fejeztem be...na de mindedj..-*-
#7 | 2010.03.16. | írta: Aye94
Azért a shippudenben jelentős minőségi változások történtek és naruto is megszünt idegesítő görcsnek lenni azért nosztalgikus vissza gondolni rá. :)
#6 | 2010.01.24. | írta:
Ha már a gyenge pontoknál tartunk azért szerintem nem hagyhatjuk ki a - mennyi is? az utolsó 100-120 rész talán - fillereket. Konkrétan felvezet egy történetszálat, rivális-legjobb barátosat, elárulósat, múltban sötét titkosat, aztán Sasuke elmegy és ez úgy a levegőben marad, több mint száz részen keresztül nem kapunk semmit, csak mindig ugyanazt a sztorit 4-5 részes blokkokban: jön a megbizatás, a megbízó egy senkiházi, sokszor át is veri hőseinket, de a végén Naruto megmondja a tutit, hogy a barátság igazából erről szól, és család igazából erről szól, meg ilyen alapigazságokat, közben agyonvereti magát jellegtelen tucatellenségekkel, csak hogy nyomatékot adjona szavainak (egy szétvert Narutot komolyabban vesznek mint egy felhúzott Narutot, aki inkább vicces, meg jobban meghatódnak). De komolyan, ha nem ennyire a pénzre mennek, akkor a Naruto fele ilyen hosszú és 2 résszel elintézik a Shippuden elején hogy eltelt x év, de nem, a nézőnek végig kell szenvednie azt az x év történést, ami inkább nemtörténés.
#5 | 2009.10.27. | írta: morwen
Szerintem is ez a legjobb anime a világon, ha véletlenül is más a magyar hangok, de elnézhető, és ezzel szemben sajnos a JETIX új nevet váltott, és DISNEY csatorna lett belőle, és innétől kezdve lekerült a Naruto anime is. Hogy ne is szomorkodjunk a Animax csatornán megy új szinkronnal és teljesen más szöveggel, de a poénok itt is nagyon jók. Egy pár magyar hang maradt, a többi változott, és minden igaz, akkor decemberben folytatódik a sorozat.
#4 | 2009.10.02. | írta: Major Tímea
Szerintem ez a világ legjobb animéje!:)
#3 | 2009.08.29. | írta: gaby
Hozzászólás írásához jelentkezz be.