×

Regisztráció

Anime: Aa! Megami-sama!

Aa! Megami-sama! © Fujishima Kousuke • Ah! My Goddess Production Committee / AIC / TBS

Aa! Megami-sama! (TV, 2005)

ああっ女神さまっ

Ah! My Goddess TV


Hossz: 26 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, fantasy, shounen

Rendezte: Gohda Hiroaki
Eredeti mű: Fujishima Kousuke
Írta: Kondo Kunihiko, Hasegawa Naoko
Karakter dizájn: Matsubara Hidenori
Zene: Hamaguchi Shiroh
Stúdió: Ah! My Goddess Production Committee, AIC, TBS

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Aa! Megami-sama! (OVA, 1993)
Aa! Megami-sama! Chicchaitte Koto wa Benri Da ne! (TV, 1998)
Gekijouban Aa! Megami-sama! (movie, 2000)
Aa! Megami-sama! Sorezore no Tsubasa (TV, 2006)

Értékelések: (127 szavazat, átlag: 8.54) részletek

Aa! Megami-sama! © Fujishima Kousuke / Ah! My Goddess Production Committee / AIC / TBS
Végre megjelent a TV sorozat, ami tulajdonképpen az OVA és a manga vonalán fut.
Újra láthatjuk Belldandy, az első osztályú istennő érkezését, főhősünk, Morisato Keiichi szobájába, nem kevés galibát okozva. Aztán megjelennek a testvérek: az érzéki nővér, Urd, és a kicsit éretlen húg, Skuld, tehát most sem maradunk humor nélkül. A három istennő rendesen bekavar a főiskolás fiú életébe, ami innentől kezdve cseppet sem lesz szürke és egyhangú. Mert megjelenik Mara/Marller, aki démon lévén ott tesz keresztbe, ahol tud, persze ezek sem úgy sülnek el, ahogy ő azt szeretné. Hiszen nem csak istennőkkel van dolga: Keiichi-t rengeteg barát támogatja: itt van a zárkózott Hasegawa Sora, Morisato Megumi, Keiichi húga, a felsőbb éves Tamiya, és még számtalan jól ismert és szeretett karakter, akik mind-mind üdítőleg hatnak az animében. Megemlíteném még Lind-et /Rind-et is, aki szintén első osztályú istennő, de eddig sem az OVA-ben, sem a movie-ban nem szerepelt.

A sorozat pontosabban követi a mangát, a szereplőket jobban kibontja. Fény derül például Urd múltjára, az angyalok is láthatóak. Részletes képet kapunk a szereplőkről, erényeikről, hibáikról, jellemző vonásaikról. A felépítése is hasonló a mangáéhoz: habár a cselekmény folyamatosan halad, mégis minden rész egy kerek történet, külön is élvezhető. Legyen szó a mindennapokról, vagy egy ellenfélről, mindig felfordul a szentély élete. A sorozatba több minden belefért: humor, romantika, érzelem, sőt, helyenként akciót is csempésztek bele a készítők. Több jelenetet használtak a movie-ból is. A sorozat mindenből annyit nyújt, amennyit kell, nem akar több lenni, mint amit ez a történet elbír. Könnyed, szórakoztató, kellemes kikapcsolódás, ugyanakkor tud izgalmas is lenni.

A grafika nem a megszokott: teljesen új design, sokkal egyszerűbb, és szerintem hasonlít a a 2004-2005-ös trendhez. Az animáció is újít: igénybe vették a gépi grafikát, de ez abszolút passzol a történethez. A színek az OVA-hez hasonlóan nem túl sötétek, de élénkek, világosabb színhasználattal van dolgunk. A seiyuuk mit sem változtak: ugyanolyan élvezettel adják hangjukat egy-egy karakterhez. A zenék megintcsak jók, új benyomást keltenek. Az opening egyszerűen csodálatos, igaz, nagyon érdekes darab. A képek nagyon eredetiek, egy egészen új hangulattal találkozunk. A ending songok is változatosak: van, amelyik északi hatású, van, amelyik swing elemeket tartalmaz.

Éppen érett, hogy hosszú idő után sorozatban is láthassuk az istennőket, az OVA után kicsit hiányérzet marad az emberben. Remélhetőleg a sorozat mindenki igényét kielégíti. A részek nem egyformák, előfordulnak kevésbé mozgalmas epizódok is. Végül is nem lehet panasz, a TV sorozat igyekszik mindent összeszedni a mangából. Egyszerű és kedves anime.
Írta: Midoo
2005.07.01.
29231 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Aa! Megami-sama! © Fujishima Kousuke • Ah! My Goddess Production Committee / AIC / TBS

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.