×

Regisztráció

Anime: Aa! Megami-sama! Sorezore no Tsubasa

Aa! Megami-sama! Sorezore no Tsubasa © Fujishima Kousuke • AIC / Bandai Visual

Aa! Megami-sama! Sorezore no Tsubasa (TV, 2006)

ああっ女神さまっ それぞれの翼

Ah! My Goddess: Flights of Fancy


Hossz: 22 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, fantasy, shounen

Rendezte: Gohda Hiroaki
Eredeti mű: Fujishima Kousuke
Karakter dizájn: Matsubara Hidenori
Zene: Hamaguchi Shiroh
Stúdió: AIC, Bandai Visual

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Aa! Megami-sama! (OVA, 1993)
Aa! Megami-sama! Chicchaitte Koto wa Benri Da ne! (TV, 1998)
Gekijouban Aa! Megami-sama! (movie, 2000)
Aa! Megami-sama! (TV, 2005)

Értékelések: (38 szavazat, átlag: 7.76) részletek

Aa! Megami-sama! Sorezore no Tsubasa © Fujishima Kousuke / AIC / Bandai Visual
Belldandy visszatért! És szebb, mint valaha! :-) Morisato Keiichi, és a három istennő nem mindennapi mindennapjai újabb 22 részen át folytatódnak, melyek az előző sorozathoz híven ismét tele vannak kacagtató poénokkal, szórakoztató helyzetekkel, és néha-néha még olyasmit is láthatunk, amire egyébként nem számítanánk.
Már majdnem egy év eltelt azóta, hogy Marller a városban randalírozott, azóta Keiichi, és Belldandy-ék viszonylag nyugodtan élik mindennapjaikat. A dolgok persze nem mindig alakulnak úgy, ahogy azt Keiichi-ék várnák. Rögtön az elején kétségessé válik, hogy Belldandy a Földön maradhat-e, és ezt csak úgy tudnák megoldani, ha Morisato-kun megismételné azt a kívánságot, amit egy évvel korábban mondott. Ez azonban nehezebben megy, mint gondolná... időközben elfelejtette, hogy pontosan mit is mondott. Szóval már az első rész is garantáltan könnybe lábadt szemmel kell végignézni. :-)
És ez még csak az első rész, szinte mindegyikben lesz valamilyen mulatságos szituáció. Az előző sorozatból ismerős szereplők is visszaköszönnek, illetve újabbak is megjelennek, ahogy a történet halad előre. Minden nap vár rájuk valami meglepetés, ami gondoskodik arról, hogy ne legyen unalmas az életük. Ezek általában elég vicces helyzeteket jelent, de lesz olyan is, ami elég drámai változást hoz.
Az ellentáborban természetesen Marller is megjelenik, hiszen már régóta szeretne elégtételt venni Belldandy-n, csak valahogy ez nem nagyon sikerül neki. Bár elvileg szívből utálja a három istennőt, kiderül, hogy... de nem, nem mondom el, inkább nézzétek meg. :-)
Az egyik új szereplő (bár ő már szerepelt az előző sorozatban, csak keveset) Peorth, Belldandy kolléganője, aki egy érdekes véletlennek köszönhetően csatlakozik a társasághoz, szép kis felfordulást idézve elő. Peorth ugyanis nem nagyon kedveli Belldandy-t, és szeretne elégtételt venni egy (vélt) múltbéli sérelemért. A jelenléte nagyon feldobja a sorozatot, kár, hogy nem marad túl sokáig, pedig egyértelműen ő viszi a pálmát az új főszereplők között. A másikat röviden Hild-sama néven fogják emlegetni, ő csak a vége felé kerül a történetbe. Elég szoros kapcsolatban áll Urd-al, amiről legszívesebben megfeledkezne. Rajtuk kívül persze még több kisebb szereplő megjelenik, szóval lesznek egy páran.
A történet elődjéhez hűen vígjáték, de vannak benne drámai elemek is, amely a vége felé kezd el igazán látszani. E tekintetben nincs ok panaszra, bár a vége sajnos lezáratlan maradt, mivel a két főszereplő kapcsolata sajnos nem sokat fejlődött tovább.

Grafikai megvalósítását tekintve kiváló, igaz, ez el is várható, mivel egészen friss széria. A karakterek kifejezetten szépen vannak ábrázolva, és egyébként is jól néz ki benne minden. A hangok is nagyon jók, illenek a szituációkhoz, eseményekhez, a szinkronhangok pedig (ahogy az várható volt), szenzációsak. Peorth nevetése, amint lecsapni készül, Skuld bombáinak morajlása, vagy akár Belldandy jól ismert hangja, mindegyiket jólesik hallani. Az opening, és az ending zenéje viszont sajnos nem olyan jó, mint az előző sorozaté. Lehet, hogy a skót duda miatt, de az opening valahogy más lett, mint az előző szezoné, bár a képsorok, és maga a zene is mindenképp dicséretet érdemel. Az ending sem sikerült tökéletesre, így, bár mindkettő nagyon jó, az előző szériával összehasonlítva egy kicsit gyengébbek (hiába, a nosztalgia ereje). A karakterdizájn viszont szintén jó lett, Belldandy-nak jól áll az új külső, és a többi szereplő is stílusosan van megalkotva.
Poénok tekintetében bőségesen el van látva a történet. Szinte nincs olyan rész, amelyben ne rejtettek volna el valamilyen szórakoztató jelenetet. Ezek során gyakran olyan dolgok derülnek ki a szereplőkről, amikre nem is gondoltunk volna... :D A jókedv tehát garantált, ebben nem csalódik az ember. Az ilyen apróságok szinte mindig feldobják a hangulatot, igaz, előfordul, hogy komolyabb dologról van szó, mint amilyennek látszik. De nincs miért aggódni, ha drámaivá válik a helyzet, hiszen aligha árulok el nagy titkot azzal, hogy happy enddel ér véget a történet.
Ezek a fordulatok ugyanakkor nem mindig mókásak, előfordul, hogy valami olyan változás áll be, ami komoly veszélyt jelenthet Belldandy, és Keiichi kapcsolatára. És ez az egyetlen dolog, amit igazán fájlaltam a sorozatban: bár sok idő eltelt azóta, hogy ők ketten először találkoztak, nem sok haladás mutatkozik köztük (mondjuk Skuld-dal a háta mögött Keiichi-nek tényleg nincs könnyű dolga). Így viszont azok a romantikus pillanatok, amik vannak, is sokszor vicces helyzetekké válnak, elrontva ezzel az élményt, mivel ezt az ötletet (hogy valami mindig közbejön) már elsütötték korábban. Nagy kár érte, mert azzal, hogy ők ketten nem tudtak közeledni egymáshoz, nagy lehetőséget hagytak ki, hacsak nem akarják ezt pótolni egy esetleges későbbi sorozatban. Egyszer már igazán történhetne valami a végén! :-)

Ez az anime tehát egy romantikus vígjáték, drámai elemekkel, amelyek mindvégig gondoskodnak a jókedvről. Aki azt reméli, hogy kettejük kapcsolata (sokkal) szorosabbá vált, az sajnos csalódni fog, de ettől függetlenül, aki szereti az ilyen sorozatokat, feltétlenül nézze meg. Ah! My Goddess rajongóknak egyenesen kötelező!
Írta: trickypriest
trickypriest értékelése: 9 (kitűnő)
2006.11.03.
29257 olvasás

Ismertető értékelése:
2.67 (megfelelő), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Aa! Megami-sama! Sorezore no Tsubasa © Fujishima Kousuke • AIC / Bandai Visual

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.