×

Regisztráció

Seiyuu Információk

Nevek:  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

Inoue Kazuhiko (井上 和彦)

Született: 1954. március 26.; Yokohama, Kanagawa
Vércsoport: 0
Magasság: 173 cm
Súly: 67 kg

Az 1973-as debütálása óta egyike lett Japán legtapasztaltabb seiyuuinak. A korai szerepei (az 1970-es évektől) közé tartozik a Candy Candy Anthonyja, majd később Joe a Cyborg 009 1979-es remake-jében. Az 1980-as években Inoue munkája a felnőtt központú Oishinbotól (The Gourmet) a fiatalabb generációt megcélzó, népszerű Tenku Senki Shuratoig terjed.
A nem túl régi szerepei, amelyek nemzetközileg ismertté tették: Hatake Kakashi (Naruto), Yuki Eiri (Gravitation), Aion (Chrono Crusade) és Sohma Hatori (Fruits Basket). Inoue hangját gyakran nyugodtnak és ellazultnak írják le.
A széles és sokoldalú hangskálája miatt Inoue megengedheti magának, hogy ilyen változatos személyiségtípusokat szólaltasson meg:
- forróvérű, erényes főszereplők, mint például Joe (Cyborg 009) és Kusanagi (Blue Seed);
- hideg és közömbös, mint Yuki Eiri;
- mindig nyugtalanító, vicces de igazán erőteljes varázsló, Guenter (Kyo Kara Maoh!);
- veszélyesen csábító Aion;
- és szexi Chi no Byakko, Tachibana no Tomomasa (Harukanaru Toki no Naka de Hachiyō Shō).
Inoue ismert még több szokatlanabb szerepéért, mint például a transzvesztita Nagisa Sawaként (Haru wo Daiteita), vagy Shiron the Windragonként (Legendz), aki fél idejét csipogó hörcsögként tölti.
Nem csak animéket szinkronizál, hanem videojátékokhoz, dráma CDkhez, japán-szinkronos filmekhez és hangoskönyvekhez is adja a hangját. Sok LP-t és CD albumot adott ki, valamint különféle anime karakter-albumokon is énekelt. A legismertebb dalai azok, amelyek a Harukanaru Toki no Naka de Hachiyō Shō sorozattal kapcsolatosak, melyeket élőben is előad a színpadon az éves NeoRomance események keretében. Az utóbbi években Inoue szinkronrendezőként is tevékenykedett. Létrehozta a saját seiyuu ügynökségét és iskoláját, a B-Box-ot, hogy tanuljon a hangtehetségek következő generációja.
"Hibakusha Nisei"-ként (Second-generation of A-Bomb Survivors - Egy Bombatámadás Túlélőinek Második Generációja) Inoue Kazuhiko erősen ellenzi a háborúkat. Az önéletrajzi darabjában, az "Ai ni Tsuite"-ben, (爱について About Love, "Ai" című CD albumáról, 2003) Inoue kifejezi a világbéke, a szeretet, az óceán és a Földanya tisztelete iránti vágyódását. Gyakran hasonló gondolatokat lehet látni a bejegyzéseiben, amit a "Kazufan Blog"-jába ír.

Szabadidejében szeret szörfözni, ráadásul még séf képesítése is van.


Seiyuu információk: Hikari, Saki Hanajima
Utolsó módosítás: 2008.07.26.
Eddig 1941 megtekintés.