×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Clannad 5. rész

2008.02.02. | írta: paTKany | téma: Clannad | 4479 olvasás
Ibuki-sensei
Jól elhelyezett kamerabeállítás, gyönyörű animációval párosítva.
Nagisa a naplementében.

Juji-gatame-nek hívják ezt a technikát és nagyon fájhatott Sunoharának.
Tengericsillagok.
Kore uketotte kudasai.

Fuuko maximumon.
Kyou viccnek szánva rámondta, hogy ez tengericsillag. Fuuko pedig oda-vissza volt tőle, hogy Kyou "felismerte".
SHURIKEN THROWN

Azt már tudjuk, hogy Fuukoval nincs valami rendben. Elvileg a kórházban kéne feküdnie, mivel Nagisa beszámolójából hallhattuk, hogy Ibuki-sensei folyamatosan látogatja. Ezzel szemben itt ül Tomoyáék előtt és csillagokat farag. Ha ehhez hozzávesszük az iskolában terjengő hírt a szellemlányról aki átkozott tárgyat osztogat úgy látható, hogy van mit kinyomoznia Tomoyának és Nagisának.

Elsőként Ibuki-senseit keresték fel kettesben (hívták Fuukot is magukkal, de Fuuko valamiért nem akart menni) ahol is rögtön egy meglepetés érte őket már a beszélgetés kezdetén. Nagisa ugyanis gratulált a tanárnőnek a közelgő házasságához Yusuke-sannal. Ibuki-sensei pedig erőteljesen meglepődött ennek hallatán, hiszen eddig csak a kórházban kómában fekvő húgának mesélt a tervezett esküvőről.

A látogatással sokkal nem jutottak előrébb, viszont arra jó volt, hogy megérlelje Nagisában az elhatározást, hogy mindenáron segíteni fog Fuukonak a célja elérésében. Tomoya pedig más dolga úgy sem lévén csatlakozott Nagisához. (Ezzel a színjátszókör ügye lekerült egy időre a napirendről, de majd később vissza fog térni a sorozat hozzá.)

Első lépésként Nagisa rávette Fuukot, hogy költözzön be hozzájuk és ne az iskolában töltse el az éjszakáit. A dolog nagyon könnyen ment egyrészt Fuukonak sem volt ellenvetése másrészt Nagisa szülei sem olyanok, hogy nemet mondjanak a lányuk kérésének. Fuuko beilleszkedése olyan jól ment, hogy másnap reggelre már az egész Furukawa család a csillagokat faragta.
Ezen faragós jelenet során végre megtudtuk, hogy ezek a faragványok tengericsillagok. (Hogy miért pont azok az majd egy későbbi részben ki fog derülni.)

Az eyecatch után volt egy fontos jelenet amelyben Tomoya rákérdezett arra, hogy Fuuko miért nem akar találkozni a nővérével. Fuuko válasza meglepő volt. Természetesen szeretne találkozni vele, de nem látja a nővérét és a szavai sem jutnak el hozzá.

Az epizód következő jelenetei a tengericsillagok osztogatásával teltek. Az elsőt Yukine kapta, mint a diákság állandó megértő beszélgetőpartnere, aki a szokásos mosolyával el is fogadta és sok sikert kívánt Fuukonak. A következő kettő csillag Ryounak és Kyounak jutott. A jelenet során sikerült Ryout megint belerángatnia Tomoyának egy furcsa szituációba. Bár láthatóan feszélyezik kicsit ezek a helyzetek Ryout, de azért úszik az árral és még egyszer sem haragudott meg Tomoyára. A Fujibayashi ikrek után pedig Fuuko annak a lánynak akart adni a csillagból akivel még elsősként a tanévnyitón ismerkedett meg. Más évfolyamtársával nem is volt alkalma beszélgetni anno az ismert okok miatt. Ennél a lánynál viszont Fuuko nem járt sikerrel Mitsui-san ugyanis nem fogadta el a csillagot.

Mitsui-san rideg elutasítása letörte kicsit Fuuko lelkesedését. Igazából nem is az volt baja Fuukonak, hogy Mitsui visszautasította, hanem az, hogy soha nem vett részt tanórán sem egyéb iskolai eseményben és ezért nem volt alkalma senkivel megismerkedni. Szerencsére Tomoya azonnal talált megoldást Fuuko problémájára és megszervezett egy "osztályt" a barátaiból és egy "igazi" tanítási órát Fuukonak bevonva ezzel őt a közösségbe.

Hozzászólások:
nem, spec az előző eset... és igen, most már vannak XD ... kell nekem háttérben folyamatosan frissítenem az RSS olvasómat
#3 | 2008.02.02. | írta: CruelAngel
A képfeliratokat mindig utólag szerkesztem a bejegyzéshez, szóval ha előbb nyitod meg az oldalt, mint én szerkesztek akkor nem látod.

Ha viszont a megjegyzés arra vonatkozna, hogy a mostani megjegyzések nem lettek "funny"-k akkor csak azt tudom mondani, hogy ezúttal ennyi tellett. :)))
#2 | 2008.02.02. | írta: paTKany
hol maradnak a funny képfeliratok ebből a blogbejegyzésből? *-* (vagy csak én nem látom őket ^^')
#1 | 2008.02.02. | írta: CruelAngel
Hozzászólás írásához jelentkezz be.