×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Bokura ga Ita 26. rész

2007.01.19. | írta: Hikari | téma: Bokura ga Ita | 4529 olvasás


T_T

Mint kiderül, az állatkertes ajándékhoz még valami különlegesség is jár: egy kellemes nap együtt egy hőforrásnál, és persze egy éjszaka a szálláshelyen. Yano megígéri, hogy nem csinál semmi "olyat", ha Nanami nem akarja. Nanami pedig inkább a kiadások miatt aggódik.
Másnap Nanami úgy dönt, inkább hagyják ki a különlegességeket, legyen inkább olyan az utolsó nap is, mint mindegyik nap. Ne legyen különleges. Ne legyen utolsó.
Így aztán Nanami csinosan felöltözve, és új frizurával várja Yanot, hogy együtt töltsék az utolsó estét (a haj kicsit lol volt, de Yanonak nagyon tetszett. :). Planetárium, gyorskaja, automatás plüssvadászat, és közös fülkés fényképezés volt a program (Nanaminak megint furcsa feje lett a képen). Yano megmutatta Nanaminak, hogy megőrizte a legelső közös képüket is.
Végül persze Nanami el is sírja magát egy kicsit, és megkéri Yanot, tegyenek ígéretet: Egy év múlva találkoznak Tokióban.
Másnap Nanami rendesen elmondja Takeuchinak, hogy ne várjon rá, mert ő Yanot szereti, és várni fog rá. Megígérte neki, és mégegyszer nem szegi meg, amit megígért.
Yamamoto váratlan hírt közöl az anyukájával a vacsoránál: utólag módosíttatta a jelentkezési lapját, és mégis inkább Tokióba szeretne felvételizni. Egyedül fogja hagyni az anyját, mert Tokióban van valami, amit feltétlenül meg akar szerezni. Amit jobban akar, mint bármit a világon.

(Itt megjegyezném, hogy szerintem ezt a jelenetet butaság volt beletenni az anime verzióba, sokkal jobb lett volna, ha nem erőltetik a "gonosz Yuri követi Yanot, omg" dolgot. Yuri most úgy néz ki, mint egy szánalmas pszichopata, és értelme igazából nincs az anime szempontjából :|. Persze a manga más tészta, ugyanis annak nem lesz itt vége, de az animében ez akkoris bután jött ki.)

Másnap eljön az utazás ideje, Yano közelebbi barátai, osztálytársai mind kimennek elbúcsúztatni az állomáshoz. Nanami szeme teljesen piros és dagadt a sok sírástól, amit Mizu-chin hamar orvosol egy kis hidegvízzel.
Takeuchi megígéri, hogy nem fog közeledni Nanamihoz az egy év alatt, mert nem akar egyenlőtlen esélyekkel játszani. De ha Yano csak egy pillanatra is elfelejtené Nanamit, ő azonnal ott lesz, hogy megszerezze magának. Az igazi megpróbáltatás tehát csak most kezdődik mindkettejük részéről, és egy év múlva elválik, hogy ki lesz a győztes.
Majd következik a búcsú Nanamitól, és Yano pillanatok múlva már a vonaton van, ami könyörtelenül elindul. Nanami sírva szalad Yano vonata után, egyre jobban lemaradva, és bevillanó emlékképek közepette búcsúznak el egymástól, és a nézőktől.

A vonatokat továbbra is nagyon utálom, de ettől függetlenül a befejezés egészen jó lett. Mivel a manga folytatja az eseményeket, akit érdekel a manga-féle folytatás, az előtt nyitva a lehetőség, hogy elolvassa. Mindenki más pedig a szíve szerint döntse el, hogy szerinte hogy alakul a jövő.

Hozzászólás (2)

Bokura ga Ita 25. rész

2007.01.19. | írta: Hikari | téma: Bokura ga Ita | 5617 olvasás
Nanami elégedetlen fetrengését meg kell örökíteni :)
Együtt. Egyelőre.
Plüssizé-automata

Vajon Yamamoto mit beszélt a tanárral?
Ölelés a folyosón

Íme a karácsonyi ajándék!
Csak egy héttel korábban...
"Gomen, Takahashi"

Bár Nanami megadta Yanonak a lehetőséget, hogy saját belátása szerint döntsön arról, elutazik vagy sem, Yano még nem döntött egyértelműen. Nanamit elsősorban a felvételire való tanulás foglalja le. Meg van győződve róla, hogy akárhogy is dönt Yano,nem fogja megbánni, és ha kell, várni fog rá egy évet. Csakhogy amikor Yano a könyvtárban kimegy a mosdóba, és Nanami egyedül marad Yano üres székével, először gondol bele, milyen is lehet, ha Yano nincs mellette. Csak egy pillanatra, de nagyon fájdalmasnak tűnik... milyen hosszú lehet egy év?
Este Nanami meglátogatja Mizu-chint egy kis barátnői beszélgetésre, és végül elsírja magát: megbánta az ígéretet, igazából nem szeretné elengedni Yanot. Most mi legyen?
Yano is ugyanilyen bizonytalan a döntéssel kapcsolatban, úgy érzi, akárhogy is lesz, meg fogja bánni. Takeuchi azt javasolja, döntsön minél hamarabb, mert így csak kínozza Nanamit. Erre Yano azt feleli, lehet hogy épp azért nem döntött eddig, mert arra vár, hogy Nanami meggondolja magát, és ne engedje el. Ha Nanami megkérné, valószínűleg maradna.
De Nanami nem mond semmit. Érzi, hogy ha akarná, Yano maradna. De nem jön ki a kérés, talán mert nem akarja befolyásolni Yano jövőjét, nem akar az útjába állni, vagy mert arra vár, hogy Yano maga döntsön így. És hogy mi lenne a helyes döntés, egyikük sem tudja.
Végül Yano boldogan mutatja be Nanaminak a karácsonyi ajándékát: Egy egész nap az állatkerben, csak együtt! Nanami sírni tudna a boldogságtól, amikor felfogja, mit jelent ez: ha karácsonyi ajándék, akkor Yano karácsonykor még otthon lesz... vagyis nem utazik el!
De megnézve a dátumot, Nanami felfedezi, hogy a belépő december 18-ra szól.
Karácsony, egy héttel korábban. Yano döntött. Elutazik Tokióba.

"Koukai suru kamoshirenai. Dou sureba yokatta nante issho wakaranai kamoshirenai. Unmei ni nagasareteru no ka sakaratteru no ka wakaranai..."

A rész legszebb gondolata. (Japánosok javítsanak ki, ha elbénáztam, de angol szöveggel nem akartam idézni, magyarra meg nem akartam ferdíteni.)

Hozzászólás (1)

Bokura ga Ita 24. rész

2007.01.05. | írta: Hikari | téma: Bokura ga Ita | 2965 olvasás
Yano anyukájának a költségvetése
Sírós Nanami

Yanoék konyhájában

Ez a sírós arckifejezés lol :)

Yano anyukájának nehéz lesz egyedül Tokióban: Nem elég, hogy a költségvetése előreláthatólag negatívra jön ki, még az egészsége sem tökéletes. Yano egyre jobban aggódik miatta. De az anyukája szerint az iskola melletti állásról szó sem lehet, Yanonak a tanulásra kell koncentrálni, hiszen épp most kell készülnie az egyetemre. Yano ennek ellenére mégis nézegeti az állásokat. Take azt javasolja, inkább legyen jó fiú, és tegye azt, amit az anyukája szeretne. Yano erre azt válaszolja, ha azt tenné, akkor... mellette lenne a helye...
Persze Take erre egyből felkapja a fejét. Csak nem el akar menni mégis? Yano erre azt válaszolja, persze hogy nem. Nem hagyhatja itt Nanamit. Ha egyedül hagyná, ki tudja, mi történne, és nem akar még több olyan dolgot tenni, amit később nagyon megbánna (Yano fejlődik.).
De Take valahogy nincs meggyőzve. A nővére szerint persze örülnie kellene inkább, ha Yano elmegy, hiszen Nanami akkor az övé lenne. Dehát Take ehhez túl jó fiú, és nem "Ha nincs ló..." alapon akar Nanamival lenni. (Szegény Take, neki van még mit fejlődnie ^^").
Takeuchi elszalad Nanamihoz, hogy elmondja neki, béküljön már ki végre Yanoval, vagy különben még a végén elutazik. Nanami persze mit sem tudott az egész problémáról Yanoéknál, és most hirtelen ő érzi magát rossznak, amiért még ő is problémát okoz.
Közben eljött az egyetemválasztás ideje, és ki kell tölteni a jelentkezési lapokat. Yano a Tokiói egyetemet jelöli meg. Úgy tudja, Nanami is Tokióban akar továbbtanulni, bár a szülei ellenezték. De hátha sikerült meggyőznie őket. Ha Nanami is tokióban tanulna tovább, csak az év hátralevő részét kellene külön tölteniük, azután megint együtt lennének. De amikor megkérdezi Nanamit, mit jelölt meg, kiderül hogy Nanami másképp döntött. Úgy tűnik, nem jelölt meg egyetlen Tokiói egyetemet sem. Yano megint csak nagyon mérges lesz. Nanami sírásban tör ki. Mindent elront, mindig azt csinálja, amit nem kellene. Pedig szereti Yanot... És nem akarja, hogy elmenjen.
Este Nanami végre meglátogatja Yanot. Akinek csak az anyukája van otthon. Nanami kissé feszengve ül a konyhában, a sok összepakolt doboz között. Yanoék elköltöznek...
Végre megérkezik Yano. Meglepődve fedezi fel Nanamit a konyhában. Nanami végre el tudja mondani, amit olyan régóta akart. A sok kis probléma, amin rágódik, mind abból fakad, hogy ilyen sokat együtt lehetnek. A sértődést, a problémákat csak azért engedheti meg magának, mert Yano mellette van. De amint Yano elmenne mellőle, megszűnnének létezni a problémák, mert mindennek vége lenne (Omg mekkora igazság). Nanami megígéri, hogy ha Yano el akar menni az anyukájával, akkor ő várni fog rá, és nem fogja soha elhagyni.
De mi lesz az egyetemválasztással? Nanami elsőnek tokiói egyetemet jelölt meg, második választása pedig Szapporo. Csakhogy az első helyre elég rosszak a kilátásai a jegyeivel, kb. 10% esélye van. De Nanami nem akarja megváltoztatni a megjelölt helyeket, a saját döntése szerint szeretne továbbtanulni. És még hátravan egy év, addig csoda is történhet... ^^"""
Yano viszont nem csak a csodákra hagytakozik, és második választásként megjelöli Szapporót.

Következő rész preview: Yano Tokióba utazik!

Hozzászólás (0)

Bokura ga Ita 23. rész

2007.01.05. | írta: Hikari | téma: Bokura ga Ita | 2972 olvasásKiderült, hogy Yano mégsem költözik Tokióba. Mivel már csak egy éve van a középiskolából, addig egyedül marad otthon. Azután majd Tokióban jár egyetemre. Takeuchi szívéről érezhetően nagy kő esett le, hogy Yano nem megy. A két fiú korcsolyázni indul, és Take elmondja Yanonak, hogy két nappal azelőtt szerelmet vallott Nanaminak. Yano erre fogja magát, és rögtön hazamegy. Take nem érti, miért lett ennyire mérges, hogy végig sem hallgatta a történetet...
Visszemlékezés a vallomásra: Take nagyon kedves volt, és időt adott Nanaminak, nem kért azonnali választ.
Nanami otthon gyötrődik az asztalánál, és örül, hogy nem kellett azonnal választ adnia. Ugyanis akármilyen kedves is volt Take, Nanami számára lehetetlen lenne igent mondani.

Következő nap a testnevelésóra közös hótakarításból állt, ami jó alkalmat adott Yanonak a közeledésre. Elmondja Nanaminak, hogy rosszul esett neki, hogy egyszer sem hívta fel, amíg beteg volt. Nanami azonban nem tud bocsánatot kérni, pedig belül nagyon szeretne. De valami nem engedi a békülést. Egy szavába kerülne, és minden megint jó lenne, de nem tudja kimondani. Ehelyett Yanonak szegezi a kérdést: Még mindig komolyan azt hiszi, hogy Nanami tényleg hozzá illik? Nem lenne boldogabb valaki mással, aki másképp tudná megérteni, mint ő? Yano erre a kérdésre még mérgesebb lesz, és Nanami nem bírja tovább, sírva elszalad.

Másnap Yano felajánlja az utolsó óra után, hogy ha Nanaminak nincs más terve, menjenek haza együtt. Nanami a barátnői legnagyobb megdöbbenésére inkább egyedül szeretne hazamenni. Yano erre nagyon dühös lesz, egy padot félrelökve mérgesen indul haza.
Yamamoto viszont összepakol és utána indul... (Bátor vállalkozás, én nem mertem volna így Yano után menni). Mizu-chin most már nem bírja tétlenül nézni a dolgot, és nyomatékosan adja Nanami tudtára, hogy ha így viselkedik, ha ennyire elutasító, és ha nem teszi meg a megfelelő lépést, Yano nem fog örökké futni utána, és próbálkozni. Nanami nagyon meglepődik a szavakon, és érzi, hogy igazak. Az ablakból látja a mérgesen távozó Yanot, és az utána loholó Yamamotot.
Yamamoto megpróbálja utólérni Yanot, de elesik a hóban. Erre Yano nem várt módon megfordul, és felsegíti a földről. Azután továbbmegy. Nanami végignézte az ablakból a jelenetet, miközben Mizu-chin szavai visszhangzottak a fülében.
Yano és Yamamoto együtt várják a buszt a megállóban. Yamamoto azt mondja, visszavonja a két évvel ezelőtti szavait: Hogy azért volt vele akkor Yano, mert bosszút akart állni a nővérén. Rájött, hogy azért volt vele, mert sajnálta őt. Yano erre azt válaszolja, akármiért is történt, óriási hiba volt. Yano először ismerte be ezt Yamamoto előtt.

Személyes vélemény 1:
Hát igen, ez valahogy sejthető volt, hogy Nanami soha nem érzett szerelmet Take iránt, sőt, eszébe sem jutott ilyesmi, amíg Take nem hozta tudomására. Ezek után aki külföldi fórumokban ribancnak nevezi Nanamit, az érezze hülyének magát :P. Ha az lenne, már rohant is volna Take karjaiba.

Személyes vélemény 2:
Nanami viselkedése véleményem szerint félelmetesen reális. Annyi mélypont után nem tud megint megbocsátani, megint közeledni Yano felé, mert érzi, hogy ha így tenne, megint ugyanaz történne újra és újra. Ő megbocsát, aztán megint összevesznek. Ezek a gondolatok megbénítják, és nem képes kinyílni. Míg végül Mizu-chin szavai láttatni engedik vele, hogy ennek mi lesz a vége. Ha ő nem enged egy kicsit, pont az ellenkezőjét fogja elérni annak, amit szeretne: Végleg szakítani fognak. Valószínűleg Nanami egész máshogy fog ezután hozzáállni a dologhoz. Haraggal és makacssággal nem lehet fenntartani egy kapcsolatot. Hogy ehelyett mit kell tenni egy ilyen helyzetben? Reméljük, a sorozat erre is választ fog adni.

Személyes vélemény 3:
Szerencsére az utolsó jelenet egyáltalán nem próbálja megtéveszteni a nézőt, és nem úgy állítják be, mintha Yamamoto valós veszélyt jelentene a kapcsolatra. Az utolsó jelenet értelme, hogy Yamamoto talán végre túlteszi magát az "eseten", és ha úgy vesszük, Yano valamilyen szinten bocsánatot kért most tőle.

Hozzászólás (0)

Bokura ga Ita 22. rész

2006.12.14. | írta: Hikari | téma: Bokura ga Ita | 2956 olvasás
A képek magukért beszélnek, úgyhogy nem írok kommenteketKözeleg a befejezés, óriási előrelépés a történetben, és a lehető legbizonytalanabb lett a végkifejlet (sőt, egyelőre úgy néz ki, mindenki boldogtalan lesz a végére, de azért feltehetőleg a készítők nem így tervezték ^^"").
Take hazakísérte a síró Nanamit. Épp amikor Nana-chan indulna be a házba, megjelenik Yano. Taxival hajtott Nanamiék házához, miután nem találta őt a megbeszélt helyen. Talán először a sorozat során láttam Yanot igazán aggódónak, riadtnak, és kétségbeesettnek. Nanami egy szót sem akart vele váltani, és ahogy a védelmező Takeuchi háta mögé bújt, Yano még kétségbeesettebb lett. Hiába, Nanami nagyon haragszik rá.
Amikor már csak ketten maradtak a ház előtt, Take közölte Yanoval, hogy ahelyett hogy tettetett kedvességet mutat Yuri iránt, inkább Nanamival kellett volna lennie, mert Nanami a legfontosabb.
Másnap Yano betegen érkezik az iskolába (megfázott), és beszélni akar Nanamival, de Nanami elrohan, és eltaszítja Yanot magától. Yano váratlanul elájul a teremben a betegségtől, majd később hazaküldik. Nanamit faggatják a barátnői, hogy mi történt előző nap, és amikor kiderül, hogy megint összevesztek, a barátnők kifejtik a véleményüket a helyzetről. Amíg Mizu-chin Nanami oldalára áll, addig Taka-chan véleménye, hogy Nanami túlreagálta a dolgokat, és hogy ilyen helyzetben Yano nem tehetett volna mást, ráadásul még fel is hívta Nanamit és nem is hazudott neki. Nanami elkezd azon gondolkozni, hogy talán valóban megértőbbnek kellett volna lennie, jobban bíznia Yanoban.
Iskola után Yano betegen fekszik otthon, amikor látogató érkezik: Yamamoto. Elhozta az iskolai jegyzeteket. Azonban Yano csúnyán rákiabál, hogy menjen haza. Közben Nanami is Yanoék háza előtt találja magát, de pont a legrosszabbkor: Yuri épp ekkor lép ki az ajtón. Szó nélkül elmegy Nanami mellett, de Nanami megállítja, és azt mondja, hagyja békén Yanot, mert Yano az ő barátja. Erre Yuri rá egyáltalán nem jellemző módon ingerülten, kiabálva kiosztja Nanamit: Nanami semmit nem tud Yanoról, de ő már évek óta ismeri, mióta a nővérével járt, mióta a baleset történt, és amikor Yano annyit szenvedett, ő végig mellette volt, úgyhogy sokkal több joga van Yanoval lenni, mint Nanaminak.
A veszekedés közepén megjelenik Takeuchi, és Yamamoto elszalad. Nanami teljesen kétségbe esve marad a helyszínen, és Take hiába próbálja vígasztalni, ismét sírni kezd. Hiszen próbál megértő lenni, de nem megy. Take erre azt válaszolja, hogy sokszor a kemény próbálkozás ellenére sem mennek jól a dolgok, bármit teszünk. Ők egyszerűen túl különbözően fogják fel a dolgokat (enyhe célzás...). Ekkor Yano kinéz az ablakon, és meglátja Takuchit, de Nanamit épp eltakarja a ház előtti fa. Yano azt hiszi, Take egyedül van, és azt mondja neki, hogy már nem tudja mit tegyen, mindig megbántja Nanamit, és már teljesen elveszítette az önbizalmát a kapcsolatban.
Miután Yano mecsukja az ablakot, Nanami sírva elszalad. Take utána rohan, megpróbálva megállítani, de Nanami rákiabál, hogy ne legyen ilyen kedves, pont amikor ő ennyire gyenge és tehetetlen. Erre Take azt feleli, akkor legyen újra jókedvű, mint régen. Ő mindig megvédené Nanamit, és soha nem engedné, hogy sírjon, sokkal boldogabbá tenné, mint Yano. Take végre megtette a vallomását, bár inkább közvetett módon...
A vallomással párhuzamosan pedig Yanoék házában kiderül, mit akart már egy ideje megbeszélni Yano anyukája a fiával: El akar válni, és Tokióba költözni, mert egy régi ismerőse munkát ajánlott neki. Yano válasza pedig: "Tokióba költözünk?"

Igazán érdekesen alakulnak a dolgok, és valahogy azt lehet sejteni, hogy ebből nem lesz boldog végkifejlet, de hogy pontosan mi lesz, arra tippem sincs. Midegyik személyiség teljesen érthető motivációkkal rendelkezik, és éppúgy el lehet őket ítélni, ahogy megérteni is lehet őket.
Egyrészt Nanami igenis bután viselkedik, dehát hogy is viselkedne, amikor még túl fiatal. Yano nehéz személyisége, a múltjában történt dolgok, ehhez Nanaminak sokkal türelmesebbnek kellene lenni, de Nanami ösztönösen nem ilyen. Nanami őszinte, de bizonytalan, tapasztalatlan, és önző is egy kicsit. Mindig boldog szeretne lenni, de Yano mellett ez nehéz. Talán először gondolkozott el azon, hogy ő és Yano nem egymáshoz valók, és bármit tesznek, nem lesznek boldogok. És talán először jött rá arra is, hogy ez részben az ő hibája.
Yano eléggé sajnálatra méltó ebben a helyzetben, a maradék önbizalma is elszállt, és úgy tűnik, ő is érzi, hogy akármit tesz, soha nem jó döntést hoz, és mindig csak megbántja Nanamit. Ugyanakkor feladni sem akarja. És most még ez a költözéses dolog is bejött a képbe...
Yuri, aki végig a sorozat démona volt, mostanra teljesen nyilvánvalóan áldozattá vált, amiről főleg Yano tehet. Yurinek nincsenek barátai, meghalt a nővére, és az anyja is beteg, vagyis belegondolni is rossz, mennyire egyedül van. Nagyon örülnék, ha végre vele is történne valami pozitív dolog a sorozat végére.
Végül Takeuchi, aki végre összeszedte magát, és végre szembe mert nézni az érzelmeivel. Ő és Nanami igazán jó páros lennének, Nanaminak pont ilyen barátra lenne szüksége, akinek a legfontosabb, hogy ő mindig nevessen. Aki kényeztetné és soha nem okozna neki szomorúságot. Azonban az érzelmeknek nagyon kevés közük van az ésszerűséghez, ezért attól tartok, ha Nanami nem érez vonzódást Takeuchi iránt, akkor sajnos ebből nem lesz semmi. Márpedig az ember érzelmei nem szoktak egyik percről a másikra megváltozni, vagyis arra tippelek, egyelőre nem fog Take karjaiba ugrani. Ha Yanoval valóban vége, akkor valószínűleg először túl kell tennie magát ezen.

Hozzászólás (0)