×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Ramen Daisuki Koizumi-san 2. rész

2018.01.12. | írta: paTKany | téma: Ramen Daisuki Koizumi-san | 127 olvasás
A második részben a csípős és az ananászos rámenről volt szó, ezek még messze vannak az extremitásoktól, de képről sajnos nem tudom megítélni, milyen ízük lehet. Koizumi-san meg nem mérvadó, neki mindegy mit raknak elé csak rámen legyen. Viszont amit meg tudok ítélni az az amiből én is ettem, úgyhogy megpróbálok valamiféle nagyon amatőr gasztroblogot összehozni itt részenként.

1. számú rámen

Kép: link
Google: térkép

Ezt a ráment Naritán a repülőtéren ettem, na nem rögtön leszállás után, hanem pár nappal később, amikor volt egy fél napom az egyik szállodából való kijelentkezés és a következőbe való bejelentkezés között. Az animék mellett a repülőterek és a repülőgépek nézegetése is a kedvenc időtöltéseim közé tartozik, Narita 2. terminál meg kiváló hely erre a célra, mert az épület mindkét végében van hatalmas nyitott terasz.
Visszatérve a rámenre, szték rámen volt shouyuu alapú és nagyon finom. A hatalmas sztéknek és a tojásnak köszönhetően kifejezetten tartalmas is. 4.5/5-ös értékelést simán megérdemel. A helyszínből adódóan (mégiscsak Japán második legforgalmasabb reptere) viszont ez az ebéd nem volt olcsó, bár a számla végösszegét az is meghúzta nagyon, hogy két sört is elfogyasztottam hozzá.
A helyet N's Courtnak hívják, a 2. terminál 4. szintjén található ha valaki fel akarná keresni, egy első/utolsó étkezésre Japánba/Japánból érkezéskor/távozáskor, de a hamburgerüket nem ajánlom, arra ott van tőle 5 méterre a mekdonáldsz.

Hozzászólás (0)

Ramen Daisuki Koizumi-san 1. rész

2018.01.06. | írta: paTKany | téma: Ramen Daisuki Koizumi-san | 229 olvasás
Nem kéne néznem ezt a sorozatot, mert rendkívül éhes leszek tőle...

Szóval maximum weeabooság ide vagy oda, egy-két kivételtől eltekintve alapvetően nem vagyok oda a japán konyha prodoktumaiért. A nyers halat meg a puhatestű tengeri élőlényeket egyáltalán nem bírja a gyomrom, és a natúr főtt rizst sem igazán szeretem. Szóval elég sok olyan alapvető dolog, mint a sushi, az onigiri vagy a takoyaki gyorsan kihullanak nálam a választható menüből.

Viszont itt van a rámen ami az egyike a kivételeknek. A rámen annyira hiányzik, hogyha tehetném azonnal indulnék vissza Japánba, hogy bekanalazzak pár tányér shouyuu (醤油) alapú chashuu (チャーシュー) ráment a kedvenc oszakai rámenes helyemen.

Az első pár rész igazi kínzás lesz, csak nézni tudom ahogy a szereplők tömik magukba a ráment én meg csak a nyálamat csorgathatom innen a messzeségből. Aztán később amikor majd rátérnek az egyre extrémebb feltétekre úgy lesz kevésbé zavaró, mert én nem akarok olyan expert lenni rámen téren, mint ennek a sorozatnak a szereplői. Nekem bőven elég a konzervatív alapfeltéthármas (a sertéshús, a hagyma és a babgyökér) plusz a tojás.

Hozzászólás (0)

Isekai Shokudou 1. rész

2017.07.05. | írta: paTKany | téma: Isekai Shokudou | 957 olvasás
Azok akik lesajnálják az Isekai műfajt azzal, hogy túl egysikú ismét kaptak egy ellenérvet. Ezúttal egy átlagos japán vendéglős személyében, akinek a kocsmája ajtaja hetente egyszer dimenziókapuvá változik. Egy vérbeli vendéglősnek pedig nem számít, hogy egyszerű salarymaneket vagy fantasy hősöket kell kiszolgálnia. Aki fizet ehet.

Érdemes lesz követni a sorozatot, és nem is elsősorban az Isekai genre miatt, hanem amiatt, mert nagyon jól bemutatja, hogy milyen az amikor valaki tényleg jól csinálja a vendéglátást. Azt, hogy miért hatalmas élmény Japánban étterembe menni.

Az első rész egyébként a démon felszolgálólány felvételéről szólt...

Hozzászólás (0)

Ennek a bejegyzésnek az az apropója, hogy a 3. Nanoha mozifilm bemutatója előtt újrajátszák a japán mozik az első két mozifilmet is, de ezúttal 4DX verzióban. Az igazi persze az lenne, ha harmadik movieról a Reflectionről írhatnék, de amire az moziba kerül, addigra sajnos haza kell mennem. De az első kettő movie rerun szerencsére belefért a Japánban tartózkodásom idejére, így végre megtudtam mekkora menetszele van a Starlight Breakernek.

A film története lényegében megegyezik az első TV sorozattal (ezért nem részletezném itt, már írtam róla ismertetőt régen), csak egy másik megközelítésben van elmesélve. Nem használ fel animációt a TV sorozatból, jobban rákoncentrál Fate motivációira és megpakolták bőven látványos varázspárbajokkal ami a lényege a Nanohaverzumnak.

Természetesen nem csináltak az eredetileg 2D-s movieból három dimenzióst, így nem kellett szenvednem 3D szemüveggel ami általában kikészít, csak a 4DX többi effektjét komponálták hozzá az animációhoz. A Nanoha movie meg kiváló partner ebben, mivel Nanoha és Fate között a párbaj sosem a földön állva zajlik, hanem komoly légiakrobatika közben. A széksorok szinte folyamatosan mozogtak (felért másfél óra hullámvasutazással), a mágia önmagában is erős fényeffektusokkal jár amit a villámlásgéppel fokoztak. A szélgépet sem kímélték, van Fate-nek egy varázslata a Photon Lancer ami sok kis célkövető energiagömb, amit Nanohának minden irányból kerülgetnie kell, így volt alkalom a nézők hajának összeborzolására. A rengeteg ellőtt varázslat természetesen másodlagos károkkal is jár a környezetben, a robbanások okozta porfelhőket a ködgéppel szimulálták, így az se nagyon maradt tétlen.

Abban a jelenetben amikor a tengert korbácsolják villámokkal, hogy a tengerbe merült Jewel Seed-eket előcsalogassák ment minden egyszerre: székrázás, eső, villám, szél, köd.

És, hogy mekkora a Starlight Breaker menetszele? Természetesen a lehetséges maximum, de ezt is vártam az animáció alapján ami gyakorlatilag kiegyenesíti hátrafelé Nanoha kunkori copfjait és nem mellesleg lebont egy csomó felhőkarcolót.

A screenshotok az internetről származnak, Japánban nem számíthat a hatóságok jóindulatára az aki egy moziban próbálna kamerázni, ezért a fényképezőgépet a moziba be se vittem, maradt kint a coin lockerben.

Hozzászólás (0)

Pocket Monsters 939. rész

2017.01.07. | írta: paTKany | téma: Pocket Monsters | 1261 olvasás
Ugyan jelentősen elkéstem ezzel a blogbejegyzéssel és már sok helyen sokan megírták mások, de én is szeretnék megemlékezni 2016. legnagyobb anime történelmi eseményéről.

Az XY&Z szezon befejező részében hőseink útja a repülőtéren ágazik szét.

1. kép: Amíg a járatinformációs táblát figyelik, addig a hangosbemondón a következő hangzik el 「ラティアス航空H71便ホウエン行、まもなく搭乗を開始します。」 (Latias koukuu eichinanajuuichi-bin Hoenn-iki, mamonaku toujou wo kaishishimasu). Vagyis a Latias légitársaság H71-es járata Hoenn-be hamarosan indul. Ez Serena járata. Meg is jegyzi a táblára mutatva, hogy az övé, de amúgyis tudtuk, hogy Hoenn az úticélja.
Ez után jött pár perc intermezzo a pokemonokkal, de mivel elhangzott, hogy a járat hamarosan indul, rátértek a búcsúzkodásra.

2. kép: Amíg a mozgólépcső felé tartott a csapat a kamera átváltott a járatinformációs táblára, és a hangosbeszélő ismét a tudtunkra adta, hogy ideje beszállni mindenkinek a Latias H71-es járatra. 「ラティアス航空H71便、搭乗まもなく終了いたします。」 (Latias koukuu eichinanajuuichi-bin toujou mamonaku shuuryuu itashimasu.)

3. kép: Serena belekezd a búcsúzkodásba...

4. kép: ...és megígéri Satoshinak, hogy amikor legközelebb találkoznak akkor „motto motto miryokuteki na josei” lesz belőle. (Óóóóh Serena... már ígyis abszolút miryokuteki vagy ahhoz képest ahonnan indultál, hova akarod ezt még fokozni? - paTKany megj.)

5. kép: Serena elindul a mozgólépcsőn lefelé...

6. kép: ...de egy hirtelen gondolattól vezérelve visszafut.

7. kép: Átvált félig szépiába a kép, de mielőtt az action lefutna...

8. kép: ...jön a vágás a lábakra.

9. kép: A négy elpirult szemtanú tehát valami olyasmit látott, amit a kamera nem mutathatott.

A kamera ugyan nem mutathatta (a Pokemon nemzeti intézmény, nem lehet csak úgy „harenchi” jeleneteket beletenni), de kétszer is jól hallhatóan utaltak az alkotók arra, hogy mi történt. A megoldás kulcsa a Latias H71-es járatnévben volt elrejtve. Latias egy alakváltó Pokemon aki az 5. mozifilm végén felvéve a női főszereplő Kanon alakját adott egy puszit Satoshinak. Persze egy sima arcra adott puszi nem lenne történelmi esemény, de ott van még a hint másik fele a H71. A Hoenn #71-es pokemon neve japánul クチート (kuchiito), amit akár úgy is lehet érteni, hogy 口と (kuchi to) azaz „szájon is”.

Vagyis Satoshi (Ash) 20 év megfeszített vándorlás és megszámlálhatatlan pokemoncsata után SCORE-t ért el egy lánynál. Bár a véleményem azzal kapcsolatban nem változott, hogy Hikari (Dawn) a best girl a sorozatban, nagyon örülök annak, hogy Serena nyerte a Satoshibowl-t és a már csak rozoga szellemhajónak számító Kasumi (Misty) ship ezzel végleg elsüllyedt.

Hozzászólás (0)