×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Higurashi no Naku Koroni Kai 18. rész

2007.11.25. | írta: paTKany | téma: Higurashi no Naku Koroni Kai | 2374 olvasás
Ki ne fotózná le az olyan gyönyörűséget...
...ahol két kawaii kislány önfeledve fogócskázik egy réten?

Irie itt már tudta, hogy nagy baj van Satoshival.

Ez a kamerabeállítás egész mást sejtet, mint ami történt. :Ð
"Minden a te hibád Hanyuu!" :)))

Az előző részben választ kaptunk a Furude és a Houjou szülők tragédiájára, úgyhogy mostmár csak Satoshi eltűnése, a Maebarák Hinamizawába érkezése és a hangzatos nevű "Saigo no Koma" (utolsó darab) részlet várt magyarázatra a végjáték előtt.

Pontosan ugyan nem magyarázta el az anime, de azért érezhető volt belőle, hogy Keiichi nem minden esetben érkezik meg a faluba, vannak olyan világok amikor ez nem történik meg. Persze ilyen világot mi nem láttunk, de Rikának és Hanyuunak eltelt jónéhány próbálkozásba amíg rájöttek, hogy ez az esemény akkor következik csak be, ha Keiichi apja látja őket futkározni amikor telkek után nézelődik vidéken.

A korábbi fejezetekből (főként a Tsumihoroboshiból) már ismertük Rena faluba (vissza)érkezésének történetét, ami most animációban is meg lett erősítve. Tényleg megjelent neki Oyashiro-sama ahogy korábban is állította. :)

Satoshi végnapjait addig ismertük, hogy letaglózta a nagynénjét és magához vette az összes pénzt amit a munkájával keresett, de az eltűnésének körülményei homályban maradtak egészen mostanáig. Satoshi a pénzből egyrészt megvette az okinomiyai játékboltban található legnagyobb plüssmedvét, hogy Satokonak ajándékozza, másrészt tényleg le akart lépni a faluból. Irie-t kérte meg, hogy segítsen neki elszállítani a mackót. Ekkor derült ki, hogy Satoshi már régóta Level4-Level5 lehetett, csak olyan erős volt az akaratereje, hogy el tudta magában nyomni a stresszt egészen a célja eléréséig. Viszont most, hogy elérte mind a kettőt (kinyírta a nagynénit és megvette a macit) egyből kijött rajta a betegség összes tünete. A kocsi ablakából kinézve az összes utcai járókelőt a nagynénjének nézte, hiába bizonygatta neki Irie, hogy a nagynénje halott (aki egyébként a halottkém is volt az ügyben). Aztán a hallucináció után jött a torokkaparás is, úgyhogy Irie kénytelen volt beszállítani Satoshit a rendelőjébe, ahol aztán Takano és csapata rátette a kezét az értékes élő mintára. Satoshi tehát még életben volt amikor utoljára láttuk, hogy ezután mi történt vele az kb. a sorozat legvégén fog csak kiderülni.

Megkaptuk a magyarázatot arra is, hogy miért született a Keiichi vereségeiért felelős furcsa klub az iskolában. Mion (vagy Shion?) találta ki a dolgot, hogy Satokonak ne kelljen otthon azt mondania a nagynéninek, hogy "játszottam az iskolában" ami ugye rossz kifogás a késésre. Ehelyett mondhatja azt, hogy a klubfoglalkozás miatt marad ki sokáig.

A titokzatos "utolsó darabról" ami a megoldáshoz korábban hiányzott pedig az ending után hullott le a lepel. Ez az utolsó darab pedig nem más, mint Hanyuu maga aki a korábbiakban csak tétlen szemlélője volt a tragédiáknak. Eljött az ideje, hogy alakot öltsön és kivegye a részét az események alakításában...

Hozzászólások:
Aha. Ezek szerint nem fekezi magat. :P
Gyerekek, matol uj osztalytarsat kaptok, kis testi hibaval. Legyetek illedelmesek, es ne kerdezzetek meg, hogy a kis szarvacskakat a bakkecske apjatol, vagy a tehen anyjatol orokolte-e! Hanyuuu~~!
#5 | 2007.11.27. | írta: zdanee
Az egyik a gáz, a másik meg a kuplung. :P

Amúgy természetesen azok a démonszarvai.
#4 | 2007.11.26. | írta: paTKany
ugyan már csak a hajában van fonva egy fekete szallag és így látszik ki d:
#3 | 2007.11.26. | írta: CruelAngel
Hat megiscsak egy isten, ha megolyan pici is, tehat vannak bizonyos eroi. Ha a folklor szerint meg egy roka is tud emberi alakot olteni, egy istennek miert ne menne? Es azert nem tette, mert nem ert volna el vele semmit, legalabbis igy gondolta eddig. De tenyleg. Mik azok a fejen? [piiiiii]-k, vagy [statikus_hatterzaj]-ok, nem tudom eldonteni...
#2 | 2007.11.26. | írta: zdanee
"Eljött az ideje, hogy alakot öltsön"

Azt azért majd megmagyarázzák hogy ilyet ő honnan és hogyan tud? Mert eddig arról sírt minden részben hogy "nani mo dekinai...", szal ezt nem egészen értem, most hogy tudott hírtelen alakot ölteni...
#1 | 2007.11.26. | írta: Sephiroth
Hozzászólás írásához jelentkezz be.