×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Higurashi no Naku Koroni Kai 19. rész

2007.12.15. | írta: paTKany | téma: Higurashi no Naku Koroni Kai | 3712 olvasás
So moe~
Hanyuu éppenhogy csak bemutatkozott, de Rena már kinézte magának.
Ryuuguu-san az osztálytársait tilos óra közben hazavinnie.

Mion is kivette a részét a Hanyuuzásból.
Nice bondage.
De a kötél sem volt képes Renát féken tartani.

*_*
Akasaka Oishitól és barátaitól kért segítséget a falubeli nyomozáshoz.
Rika pedig Irie-t kérdezte meg arról, hogy Takanonak milyen előnye származna abból, ha ő meghalna.

Eddig még nem tértem ki arra, hogy miért is kell kiirtani a falut valójában, de most, hogy Mion hipotetikusan elmagyarázta ideje ezt is összefoglalni.

1. Az egész ugye ott kezdődött, hogy Takano leadott egy olyan jelentést Tokióban amelyben azt próbálta bizonyítani, hogyha a királynő meghal akkor 48 órán belül az egész falu véres anarchiába zuhan. Amikor ezt a jelentést leadta (a 17. részben láthattuk is) akkor Koizumi-sensei még életben volt, ezért a bizottság nem mert neki ellentmondani és elfogadtak egy titkos tervet a falu elgázosítására ha ez megtörténne. Egyúttal megbízták Takanot azzal, hogy ő legyen a kezdeményezője/végrehajtója a műveletnek amennyiben szükség volna rá.

2. Koizumi meghalt, az örökébe lépő személyek (akik a Takanoval történt konfrontáció ellenére szintén Koizumi támagatottak voltak) felülvizsgálták a korábbi álláspontjukat és úgy döntöttek, hogy adnak még három évet az intézetnek amíg Irie tökéletesíti a gyógyszert és ennyi elég. Diplomatikus megoldás a dolgok elsüllyesztésére a Koizumi embereiből álló csoporttól. Nevezzük őket Mion után "A" frakciónak.

3. Takano persze forrt a dühtől, hogy egy titkos aktakupac mélyére el lesz tüntetve az ő és a nagyapja munkája, ez pedig kapóra jött a Koizumi ellenfeleiből álló csoportnak akiknek a célja a régi gárda teljes eltüntetése a politikai porondról. Ők a "B" frakció.

4. Mion magyarázata után pedig már érthetővé vált, hogy az ez egész konspiratív háború milyen módon áll össze egésszé.
"A" frakció nyeregben érzi magát, hiszen Koizumi megkérdőjelezhető projektjeit fokozatos csendes megszűnésre ítélte. "B" frakciónak ezért sürgősen találnia kell valami gyenge pontot "A" tervei között, amit felhasználva "A" ellen kiüthető őket a hatalomból. A Takano kezébe adott mészárlási jogosítvány ideális erre a célra, ráadásul duplán kapóra jön "B"-nek az, hogy sikerült "A"-nak magára haragítania Takanot. Így aztán csak annyi dolga maradt "B"-nek, hogy beígérjen pénzt, paripát, kacsalábon forgó új kutatóintézetet Takanonak cserébe azért, hogy "A" frakció nevében cselekedve kiirtsa a falut. Aztán amikor ez megtörténik a bűnbakká lehet tenni és ezzel eltüntetni a hatalomból "A"-t.

5. "B"-nek csak ott kell körültekintően eljárnia, hogy úgy manipulálja Takanot, hogy ne fogjon gyanút. Ezért a terv végrehajtásáig ténylegesen pénzelniük kell Takanot, hogy végig abban a hitben éljen, hogy megkapja majd azt amit megígértek neki.

6. Más kérdés, hogy ezek a titokban illegálisan utalt pénzek vezették ezúttal vissza Akasakát Hinamizawába...

És, hogy mi történt még Mion magyarázatán kívül a részben?

Hát ez:

HAUUUUUUUU OMOCHIKAERI!
HAUUUUUUUU OMOCHIKAERI!
HAUUUUUUUU OMOCHIKAERI!

Hanyuu alakot öltött és megjelent mint cserediák az iskolában. Hanyuu moe~ szintje pedig azonnal túlterhelte Rena aranyosság-detektáló szenzorait. :)

Hozzászólás (1)

Higurashi no Naku Koroni Kai 18. rész

2007.11.25. | írta: paTKany | téma: Higurashi no Naku Koroni Kai | 4717 olvasás
Ki ne fotózná le az olyan gyönyörűséget...
...ahol két kawaii kislány önfeledve fogócskázik egy réten?

Irie itt már tudta, hogy nagy baj van Satoshival.

Ez a kamerabeállítás egész mást sejtet, mint ami történt. :Ð
"Minden a te hibád Hanyuu!" :)))

Az előző részben választ kaptunk a Furude és a Houjou szülők tragédiájára, úgyhogy mostmár csak Satoshi eltűnése, a Maebarák Hinamizawába érkezése és a hangzatos nevű "Saigo no Koma" (utolsó darab) részlet várt magyarázatra a végjáték előtt.

Pontosan ugyan nem magyarázta el az anime, de azért érezhető volt belőle, hogy Keiichi nem minden esetben érkezik meg a faluba, vannak olyan világok amikor ez nem történik meg. Persze ilyen világot mi nem láttunk, de Rikának és Hanyuunak eltelt jónéhány próbálkozásba amíg rájöttek, hogy ez az esemény akkor következik csak be, ha Keiichi apja látja őket futkározni amikor telkek után nézelődik vidéken.

A korábbi fejezetekből (főként a Tsumihoroboshiból) már ismertük Rena faluba (vissza)érkezésének történetét, ami most animációban is meg lett erősítve. Tényleg megjelent neki Oyashiro-sama ahogy korábban is állította. :)

Satoshi végnapjait addig ismertük, hogy letaglózta a nagynénjét és magához vette az összes pénzt amit a munkájával keresett, de az eltűnésének körülményei homályban maradtak egészen mostanáig. Satoshi a pénzből egyrészt megvette az okinomiyai játékboltban található legnagyobb plüssmedvét, hogy Satokonak ajándékozza, másrészt tényleg le akart lépni a faluból. Irie-t kérte meg, hogy segítsen neki elszállítani a mackót. Ekkor derült ki, hogy Satoshi már régóta Level4-Level5 lehetett, csak olyan erős volt az akaratereje, hogy el tudta magában nyomni a stresszt egészen a célja eléréséig. Viszont most, hogy elérte mind a kettőt (kinyírta a nagynénit és megvette a macit) egyből kijött rajta a betegség összes tünete. A kocsi ablakából kinézve az összes utcai járókelőt a nagynénjének nézte, hiába bizonygatta neki Irie, hogy a nagynénje halott (aki egyébként a halottkém is volt az ügyben). Aztán a hallucináció után jött a torokkaparás is, úgyhogy Irie kénytelen volt beszállítani Satoshit a rendelőjébe, ahol aztán Takano és csapata rátette a kezét az értékes élő mintára. Satoshi tehát még életben volt amikor utoljára láttuk, hogy ezután mi történt vele az kb. a sorozat legvégén fog csak kiderülni.

Megkaptuk a magyarázatot arra is, hogy miért született a Keiichi vereségeiért felelős furcsa klub az iskolában. Mion (vagy Shion?) találta ki a dolgot, hogy Satokonak ne kelljen otthon azt mondania a nagynéninek, hogy "játszottam az iskolában" ami ugye rossz kifogás a késésre. Ehelyett mondhatja azt, hogy a klubfoglalkozás miatt marad ki sokáig.

A titokzatos "utolsó darabról" ami a megoldáshoz korábban hiányzott pedig az ending után hullott le a lepel. Ez az utolsó darab pedig nem más, mint Hanyuu maga aki a korábbiakban csak tétlen szemlélője volt a tragédiáknak. Eljött az ideje, hogy alakot öltsön és kivegye a részét az események alakításában...

Hozzászólás (5)

Higurashi no Naku Koroni Kai 17. rész

2007.11.18. | írta: paTKany | téma: Higurashi no Naku Koroni Kai | 2477 olvasás
A Houjou házaspár utolsó percei.
Rika örömmel vállalta a vizsgálatokat.
Anyucinak viszont egyáltalán nem tetszett a dolog.

Takanot feldühítette a Furude szülők hirtelen ellenkezése.
Úgyhogy csak egy pár cipő maradt utána Furude mamából.
Good night sweet prince.

A temetésről rángatták el, hogy aztán jól kiröhöghessék.
A titokzatos limuzinos nő.
Vajon tényleg szövetségese lett Takanonak?

A második a hinamizawai halálesetek sorában a Houjou szülőké volt. A korábbi részek alapján lehetett sejteni, hogy Satoko maga lökte le a szüleit a szikláról és erre most meg is kaptuk a bizonyítékot. Ami viszont érdekes az esetben, hogy ezt nem tudták kinyomozni. Oishi-t ugyan jó irányba vezette a rendőrszimata, de Irie nem engedte neki, hogy kihallgassa Satoko-t. Amit a doki nagyon is jól tett, mert Level 5 Satoko meghalt volna ha bárhová elviszik a klinikáról.

Ennek ellenére a klinikán sem volt egyértelműen biztonságban eleinte, mert Takano fel akarta boncoltatni őt is, ugyanúgy ahogy a gátépítő munkást egy évvel korábban. Irie viszont erre már nem volt hajlandó és úgy érezte meg kell mentenie ezt a kislányt. Itt kezdődött, innen ered tehát Irie kiemelt figyelme Satoko irányában, amely végigkísérte az egész sorozatot.

Satoko megmentéséhez elő kellett állítani valamiféle gyógyszert, ehhez Irie pedig a legkézenfekvőbb megoldást választotta. Mivel akkor már tudták, hogy Rika a "királynő" a faluban ezért a Furude szülők beleegyezését kérte ahhoz, hogy Rikát megvizsgálhassa és a vérének az elemzésével olyan anyaghoz jusson amivel el lehet nyomni a betegség hatását. Namost tudni kell a Furude szülőkről, hogy nagy különbség van a vérmérsékletük között. Rika apja nyugodt, közösségi ember és hitt Irie-nek így beleegyezett Rika vizsgálatába. Rika anyja viszont egészen más eset, hiába a szentély papjának a felesége ő a legnagyobb ateista és szkeptikus a faluban. Természetesen egyetlen szavát se hitte el Irie-nek, és ha ő is ott lett volna a beszélgetésen akkor már megmentése kezdeténél halálra lett volna ítélve Satoko. Amire az anime nem tért ki, de tudni kell még Rika anyjáról, hogy a falubeli hiedelmekre is magasról tesz és rettentően utálja, hogy Oyashiro-sama reinkarnációjának hiszik a lányát. A szkepticizmusának köszönhetően természetesen abban sem hisz, hogy a lányának különleges képességei lennének. Rika random furcsa viselkedéseiért a falusiak Rika irányában mutatott kényeztető magatartását okolja.

A lényeg a lényeg az apa beleegyezett így elindulhattak a vizsgálatok, jól is haladt minden bár Irie eleinte vonakodott beadni Satokonak a kísérleti vakcinát. Rika volt az aki meggyőzte végül egy nagyon hangzatos monológgal, hogy ha ő vállalta a vizsgálatokat Satoko megmentése érdekében akkor Irie is vállalja a maga kockázatát. Az esedékes tokiói meghallgatás is jól ment, köszönhetően az előrelépésnek. De jó szelek nem fújnak örökké. Rika a következő tavaszon belázasodott ami alkalmat adott a szkeptikus anyucinak, hogy legyűrje apucit és visszavonassa az engedélyt Rika vizsgálataihoz. Irie kénytelen kellettlen elfogadta a helyzetet, de Takano nem. Forrt a dühtől, hogy ez a nő keresztbe tesz neki, úgyhogy elérkezettnek látta az időt a Yamainu bevetésére...

A Furude házaspárt tehát Takano likvidáltatta, ezzel újabb halálesetek végére került pont. A következő évi halálesetről már tudjuk, hogy Satoshi bézbólozza szét a nagynénjét, de az majd csak a következő részből fog kiderülni, hogy Satoshi távozásáért ki is a felelős.

Folytatva a korábbi szeles hasonlatot a Furude szülők ellenkezése csak egy lenge szellő volt ahhoz képest ami utána következett. Tokióban is ellenkezőjére fordult ugyanis a széljárás amikor Takano legfőbb támogatója Koizumi-sensei hirtelen eltávozott az élők sorából. Azok akik fél évvel korábban melegen gratuláltak az eredményeihez, most hangosan kiröhögték úgy ahogy a nagyapját annak idején. A kiröhögés ellenére a betegség létezését elfogadták és kapott még három évet az intézet a működésre, hogy finomítsanak a gyógyszeren. De csak úgy fogadták el mint betegség és nem úgy, hogy egy parazita tudja irányítani az embert ezzel pedig semmit nem ér Takano, mert Hifumi pont ezt akarta bizonyítani. Ha pedig csendben megszűnik az intézete, akkor nem tudja halhatatlanná tenni a nagyapja nevét.

Takano-t teljesen letörték az események, de mielőtt összeszedett volna egy megfázást attól, hogy céltalanul baktat az esőben éjszaka egy lesötétített ablakú limuzin fékezett le mellette. A limuzinban egy titokzatos nő ült aki beinvitálta maga mellé Takano-t egy kis beszélgetésre. Ilyen az amikor egy nagy manipulátor egy mégnagyobb manipulátorral találkozik. A limuzinos nő először szépen elmagyarázta Takanonak, hogy utódlási harc folyik most Tokióban Koizumi helyének és befolyási övezetének megszerzéséért különböző frakciók között. Koizumi rengeteg katonai projekt felett diszponált és hinamizawai csak egy a sok közül amit éppen most bűnbaknak akarnak felhasználni. Ezután pedig rátért a manipulatív beszédre, kihozta Takano tudatalattiját, hogy nem azért folytatja a nagyapja kísérleteit, hogy gyógymódot keressen a Hinamizawa szindrómára, hanem azért csinálja amit csinál, mert bosszút akar állni azokon akik kinevették a nagyapját. Végül felajánlotta Takanonak a segítséget a bosszújához, amit Takano végül elfogadott.

Mindezeken felül még egy dolog kiderült a részből. Irie apja egy baleset során beverte a fejét amitől később teljesen megváltozott az elmeállapota, de senki nem hitte el, hogy összefüggés lehet a két dolog között. Irie azért kezdett agykutatással foglalkozni, hogy ezt bebizonyítsa.

Hozzászólás (0)

Higurashi no Naku Koroni Kai 16. rész

2007.10.24. | írta: paTKany | téma: Higurashi no Naku Koroni Kai | 3511 olvasás
Oryou tudja a legdurvább arcokat vágni ebben a sorozatban.
"Kínyírlak vén szipirtyó!"
Satoshi a vállán cipelte be Satokot a rendelőbe.

"Ha nem jó a halott, akkor kell egy élő."
Igen. Ez egy csákány. És igen, nem rendeltetésszerűen használják itten.
"Együtt követtük el, tehát osszuk el az áldozatot egymás között egyenlően."

Haver, te ott az asztalon, ez nem a te napod.
gomennasaigomennasaigomennasai

Takano múltjának bemutatásával tehát végeztünk, áttérhetett tehát a sorozat a következő eseménydarabkákra vagyis a Houjou-k szerepére és a gátépítésre. Lássuk, hogy mi az amit érdemes a részből kiemelnünk közülük.

1. Be lett mutatva részletesen, hogy hogyan veszett össze Oryou nagymami Satoko apjával. A történtek alapján most már teljesen világosnak kell lennie, hogy miért orrolt meg a falu a Houjoukra.

2. Irie kutatásai megakadtak, mivel halott páciensekből nem sikerült azonosítania a parazitát. Amikor felvetette Takanonak, hogy ez azért lehet, mert a gazdatesttel együtt az is összeomlik, Takano logikus, de hátborzongató válasszal állt elő: akkor kell egy élő. Irie erre adott döbbent arca teljesen érthető, ugyanis élő emberek homloklebenyéből szövetminta szabdalása, nem az a fajta műtét ami után felépülne a páciens.

3. Volt egy hosszú beszélgetés Irie és Satoshi között. Ez egyrészt megerősítette, hogy Satoko nem is egyszer elérte már a Level 5 állapotot a betegségben. Először a szülei halálakor, azután meg a nagybátyja és a nagynénje abuzáló tevékenységének köszönhetően. Másrészt megtudhattuk a beszélgetésből (ami ugyan már világos volt az első szezon alapján is), hogy Satoshira is komolyan hat a stressz és sokszor nehezen elviselhető nyűgnek érzi maga mellett emiatt Satokot.

4. A Matsuribayashi szépen szállítja eddig a hátborzongató jeleneteket, az előző két részben is volt és a mostaniba is jutott belőlük. Meglehetősen véresre sikeredett a gátépítés művezetőjének a meggyilkolása és feldarabolása. A látottakból nagyon sok kérdésre megkaptuk a választ, lássuk őket sorban:
* A művezetőt a saját munkásai ölték meg. A munkások és a főnökük is elkapták a hinamizawai betegséget és ez vezetett a vérengzéshez.
* A megölt építésvezető Oishi felügyelő nevelőapja volt. Oishi itt követte el a legnagyobb hibáját életében azzal, hogy a Sonozakikat gyanusította a gyilkossággal. Így született meg aztán az évekig tartó ellentét közte és a Sonozaki család között, amiből aztán csak kellemetlensége származott mindkét félnek.
* Azt nem tudtuk meg, hogy a Yamainunak benne volt-e a keze a darabolós gyilkosságban, de azt igen, hogy az egyik daraboló lett végül az az élő páciens akit Irie megkapott agyszeletelésre. Takano így, hogy egy börtönviselt gyilkost szállított a vizsgálathoz, könnyebben rá tudta venni Irie-t az orvosi etikával összeegyeztethetetlen műveletre.

5. Akin kijöttek a betegség tünetei képes meghallani Hanyuu gomennasai-gomennasai hangját. Hogy, miért fontos ez? Nos, azért mert megmagyarázza azt, hogy mit hallott Keiichi az Onikakushiban azután, hogy rácsukta Rena ujjaira az ajtót.

6. Ezúttal is volt az ending után egy jelenet. Rika beszélgetett benne Mionnal Satoko állapotáról, és egyúttal megjósolta benne Mion szavaira válaszként Keiichi eljövetelét.

Hozzászólás (3)

Higurashi no Naku Koroni Kai 15. rész

2007.10.24. | írta: paTKany | téma: Higurashi no Naku Koroni Kai | 3325 olvasás
10 yen az élet.
HERE'S JOHNNY
Miyo=三四=34

Soooo kjúúúúút.
Hifumi kutatásainak itt szakad vége.
Takano a kitüntetéses diplomájával a kezében.

Oyashiro-samának nem kellett a 10-es.
BRING IT ON BABY
Oyashiro-sama oyashiro módban. :)

Követi az anime a játék Matsuribayashi fejezete elejének pszeudo-véletlenszerűségét. Látszólag véletlenszerű ugrálással az időrendben kapjuk a jeleneteket, az egyes eseménydarabkákat. De igazából a jelenetek sorrendje egyáltalán nem véletlenszerű, az egyes darabok sorrendje gondosan meg van válogatva úgy, hogy logikusan összeálljon majd a teljes kép a Hinamizawában történtekről, amikor az utolsó darabka is a helyére kerül. Utána már csak hátra kell dőlnünk és végignéznünk azt, hogy hogyan állítják meg majd Keiichiék Takanot.

A blogolást viszont megnehezíti ez a fajta ugráló időrend, úgyhogy most csak a lényeges momentumokat emelném ki a részből.

1. Megvolt a szökés második felének teljes bemutatása. Hihetetlen nagy mázlija volt Miyokónak azzal, hogy talált egy 10 yenest a telefonfülkében rejtőzve és ráadásul elég tiszta volt a memóriája ahhoz is, hogy emlékezzen Takano-sensei telefonszámára. Anélkül a telefonhívás nélkül nem biztos, hogy túlélte volna a reá váró büntetést a horror-árvaházban, főleg azután amit a szökés első felében művelt.

2. Röviden el lett magyarázva az is, hogy hogyan lett Tanashi Miyokoból (田無美代子) Takano Miyo (鷹野三四). A Takano egyértelmű, felvette a prof. családi nevét. A Miyoko viszont azért lett lerövídtve Miyo-ra, mert az japánul így szépen "alliterál" a Hifumi-val (一二三). A Hifumi ugyanis japánul az 1-2-3 kanjikkal van leírva, míg a Miyo a 3-4-el. Nagyon hatásosan szimbolizálja ez azt, ahogy az unoka a nagypapa örökébe lépett.

3. Megkaptuk a választ arra, hogy egész pontosan miről beszélt Takano nagyapjának ezredes barátja az előző részben, amikor azt a táska pénzt átadta. Hifumi kutatása és maga professzor is indexre lett téve. Egy újabb tüskét szúrva ezzel a kis Miyo-ba ahogy látnia kellett, hogyan törik darabokra a nagyapja álmait.

4. A rész végén a már egyetemet végzett Takano monológja volt hivatott összefoglalni azt, amit az ebben és az előző részben láthattunk, hogy hogyan alakult ki Takano jelleme és az a szilárd és megingathatatlan meggyőződés benne, hogy végigviszi azt ami a nagyapjának nem sikerült és ezzel úgymond "istent csinál belőle".

5. Az ending utáni jelenet pedig nagyon érdekes adalékot szolgáltatott ehhez a "szilárd akarat" témakörhöz. Hanyuu-t most láthattuk először félelmetes Oyashiro-samaként viselkedni, amikor visszaköpte Takano 10 yenes áldozatát a szentélynél. Úgy érzem nem szorul nagyon magyarázatra Hanyuu mondandója arról, hogy egy erős akarattal szemben csak egy még erősebbnek van esélye szembeszállni.

Hozzászólás (1)